Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων
Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου
Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ
Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Ελευθεριακό Σχήμα Μεταλλειολόγων

WEDNESDAY 10/3 PANEKPAID MOTIVATION, PREPARATION 13:00 AGAINST EDUCATIONAL RESTRUCTION AND THE CONSTRUCTION OF OUR GAMES IMMEDIATE SATISFACTION OF THE REQUEST OF STRANGE HUNGRY AND THIRST DIMITRI KOUFONTINA @[746947628779269:274:Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων] @[101485251348340:274:Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου] @[375795156557159:274:Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ] @[100755834977653:274:Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ] @[1085869978155066:274:Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής] Libertarian Form of Metallicologists

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Commu…


1 2 3

Μπάτσοι, αυτή η μάστιγα..

Εν καιρώ πανδημίας, σε καθεστώς lockdown, το κράτος εκμεταλλευόμενο την συγκυρία, εφαρμόζει μία σειρά ενεργειών, που αποσκοπούν στην πλήρη αναδιάρθρωση της κοινωνίας. Τα σχέδια αυτά, απ' ότι φαίνεται, δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα, έχει δώσει μία υπόσχεση, να ορίσει μία νέα κανονικότητα, που προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να καταστείλει όποιον αντιστέκεται στα σχέδια αυτά. Με εκκενώσεις καταλήψεων, αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας, επιχειρήσεις anti-graffiti/καθαρισμός αφισών, καθώς και με τον νόμο για απαγόρευση διαδηλώσεων, το κράτος προσπαθεί να α-πολιτικοποιήσει την κοινωνία για να μονοπωλεί τον δημόσιο πολιτικό λόγο. Στο στόχαστρο, αναπόφευκτα, βρίσκονται και οι πανεπιστημιακοί χώροι, για τους οποίους το νέο νομοσχέδιο αναγγέλλει τα εξής:

  • Δημιουργία ένστολου σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας
  • Έλεγχος εισόδου και πρόσβασης στις εγκαταστάσεις
  • Επιτήρηση με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης
  • Θέσπιση ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα που τελούνται εντός των ιδρυμάτων

Το κράτος, μέσω των Μ.Μ.Ε, επικαλείται ότι οι σχολές είναι εστίες ανομίας, όπου κυριαρχεί η βία, γι' αυτό λαμβάνει τα μέτρα για τη προστασία μας. Στην πραγματικότητα, όμως, οι μπάτσοι θα προστατεύουν το κράτος, το κεφάλαιο και τους καταπιεστές μας. Θα θωρακίσουν το καπιταλιστικό αυτό κάτεργο, για να γίνονται ανεμπόδιστα οι καθηγητικές, εργασιακές αυθαιρεσίες, τα επωφελή ερευνητικά και η παραγωγή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Ταυτόχρονα, ποινικοποιεί τα στέκια, τις εκδηλώσεις και τις πρακτικές μας, όπως την αφισοκόλληση, τις καταλήψεις ή τις πολιτικές ρήξεις/συγκρούσεις και στοχοποιεί τα υποκείμενα που δρουν εντός τους (δίωξη 8 ατόμων του στεκιού ΑΣΟΕΕ, με προσχηματική δικογραφία). Είναι ολοφάνερο, πως το κράτος, γνωρίζοντας πως σε ερημωμένες σχολές παίζει χωρίς αντίπαλο, επιταχύνει τις διαδικασίες του για πολιτική φίμωση και καταστολή των πολιτικών μας αγώνων.

Γνωρίζουμε πως για τον καριερίστα φοιτητή, τα σχέδια αυτά είναι αδιάφορα, εμάς όμως, ως αυτό-διαχειριζόμενα/ αναρχικά στέκια, μας βάλλουν με έναν διαφορετικό τρόπο.Αν κοιτάξουμε εποπτικά, οι σχολές είναι από τους λίγους δημόσιους χώρους, όπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με άλλα πολιτικά μορφώματα, πέραν από το υπάρχον. Μέσα σε αυτές, ανά τα χρόνια αντιεξουσιαστές κατέλαβαν χώρους και οικοδόμησαν έναν άλλον τρόπο οργάνωσης, μακριά από δημοκρατικές αυταπάτες, παρατάξεις και καθοδηγητές. Σε αυτά τα στέκια, μέσα από οριζόντιες συνελεύσεις, ενώσαμε κι εμείς τις αρνήσεις μας απέναντι στην βαρβαρότητα του συστήματος και των καταπιεστικών σχέσεων που αυτό θρέφει. Στις διαδικασίες και στις δράσεις μας χτίσαμε συνειδήσεις, που εναντιώνονται σε κάθε μορφή ιεραρχίας, σεξισμού ή ρατσισμού και με βάση αυτές λειτουργούμε. Σπάμε την κανονικότητα στις σχολές με παρεμβάσεις αισθητικές/πολιτικές και διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπου θίγουμε τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας. Τέλος, οργανώνουμε τις άμυνες και τις επιθέσεις μας, κατεβαίνουμε μαζί στον δρόμο και ερχόμαστε σε σύγκρουση μετωπικά με τους εξουσιαστές των ζωών μας.

Τα σχέδια του κράτους τα αντιλαμβανόμαστε ως μία ευθεία επίθεση στις ιδέες, στους χώρους και στις πρακτικές μας. Όλα αυτά όμως αποτελούν για εμάς, ανάγκη υπαρξιακή, είναι η καθημερινότητα που συνδιαμορφώσαμε μέσα στα χρόνια και γι' αυτό δεν πρόκειται να την παραδώσουμε αμαχητί. Όσους μπάτσους κι αν βάλουν, τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν χώροι, όπου οι συνειδήσεις λοξοδρομούν, γκρεμίζουν τα κυρίαρχα αφηγήματα και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Κι εμείς ως τέτοιους σκοπεύουμε να τους υπερασπιστούμε και μάλιστα με κάθε κόστος. Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων του παρελθόντος και με πολύμορφη δράση, να ανατρέψουμε τα σχέδια τους και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αυτό που αντηχεί στα αυτιά τους δεν είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του κινήματος, αλλά η βαθιά μας ανάσα πριν τους τσακίσουμε.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ / ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03 στη 1.00μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενα/αναρχικά στέκια μέσα στις σχολές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84212/


1 2 3

Η Συν. Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα καλεί στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση - Τετάρτη 10/3 στις 13.00 - Προπύλαια

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΙ

Εν μέσω λοκντάουν, η ΝΔ ψηφίζει νομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο μεταξύ πλήθους μέτρων που βρίσκονται παραδοσιακά στην ατζέντα της ΝΔ (ελάχιστη βάση εισαγωγής, ανώτατο όριο φοίτησης, "αριστεία", ιδιωτικά πανεπιστήμια), εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ο στόχος της πάταξης της "ανομίας" στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει καν με κάποιον προσχηματικό τρόπο, καθώς εξαρχής στοχοποιούνται πολιτικά στέκια και καταλήψεις στα πανεπιστήμια, καθώς και οι πρακτικές αγώνα και διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος. Η πανεπιστημιακή αστυνομία συνοδεύεται φυσικά από μπάρες, κάμερες, face control και πειθαρχικό δίκαιο εντός των πανεπιστημίων, βάσει του οποίου μέχρι κι η αφισοκόλληση ποινικοποιείται.

Έχει γίνει σαφές πλέον ότι η ΝΔ κυβερνά πρώτα και κύρια με καταστολή. Μπάτσοι όλων των ειδών σε κάθε γειτονιά και έλεγχος των δημοσίων χώρων, απαγόρευση πορειών, διάλυση συγκεντρώσεων, περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές και στα καμπ συγκέντρωσης μεταναστών, πρόστιμα και πλήρης έλεγχος της πληροφορίας μέσω της εξαγοράς των ΜΜΕ. Εκμεταλλευόμενη πλήρως το πεδίο δράσης που της δίνει το λοκντάουν, προετοιμάζει το έδαφος για τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν ως φυσικό επακόλουθο της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, της κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος υγείας και της διάλυσης των όποιων εναπομενόντων εργασιακών δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οξύνει την καταστολή σε κάθε αγωνιζόμενο άτομο και προσπαθεί να ισοπεδώσει πολιτικά και φυσικά κάθε αντίσταση.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στηρίζει και καλεί στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 13.00 από τα Προπύλαια

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

10 Μαρτίου, 62 μέρες απεργίας πείνας του αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα

«Αυτός ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου έχει απέναντι στον λαό ιδιαίτερη ηθική αξία, επειδή διεξάγεται από κάποιον που ρίσκαρε την ελευθερία του για την επαναστατική υπόθεση και τώρα με την απεργία πείνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Έτσι το μήνυμα αντίστασης που στέλνει σπάει τον βασικό χαρακτήρα της φυλακής, την απομόνωση του από την κοινωνία, αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα κατά της αδράνειας, κατά της παθητικής αποδοχής της καταπίεσης. Και γι' αυτό συνεγείρει τη λαϊκή συμπάθεια και γεννά κίνημα αλληλεγγύης.»

-Απόσπασμα από κείμενο του Δ.Κουφοντίνα (2012) για την απεργία πείνας της GRAPO

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84216/