τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Γιάννενα] Αντικατασταλτική διαδήλωση

από Ε.Σ.Ε. ΙΩΑΝΙΝΩΝ

post image

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο όλη η κοινωνία έχει μπει στον γύψο. Διαμορφώνονται νέες κοινωνικές σχέσεις, αλλάζει προς το χειρότερο ο τρόπος που εργαζόμαστε, που επικοινωνούμε, που κυκλοφορούμε, που χρησιμοποιούμε τον δημόσιο χώρο. Αλλάζει ο τρόπος που βγαίνουμε βόλτα στους δικούς μας δρόμους, που απολαμβάνουμε τις δικές μας πλατείες ή την φυσική ομορφιά του τόπου μας. Ο φόβος έχει εισχωρήσει πριν από κάθε απόφαση, από κάθε σκέψη κι από κάθε κίνηση. Όσο κι αν ορισμένοι επιμένουν για την προσωρινότητα αυτής της συνθήκης, κάνεις δεν παραβλέπει ότι το κράτος και το κεφάλαιο τρίβουν τα χέρια τους, γιατί παράγουν πειθαρχία. Κι η πειθαρχία φέρνει κέρδη.Τα πρόστιμα αποτέλεσαν κυρίαρχο μέσο επιβολής της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ένας ταξικός τιμωρητικός μηχανισμός, εισπρακτικού χαρακτήρα, ακόμη μια νομιμοφανής ληστεία από την τσέπη των εργαζομένων. Ένιωσαν μήπως οι πλούσιοι την αύξηση του προστίμου; Ακόμη κι αν τους έκοβαν(που δεν θα τους έκοβαν) κλήση οι μπάτσοι, θα τους ένοιαζε να την πληρώσουν; Θα πεινούσαν; Θα τους έδιωχνε ο σπιτονοικοκύρης που δεν πλήρωσαν νοίκι; Μήπως θα αφήναν καμία δόση απλήρωτη στην εφορία;

Η επιβολή προστίμου για την χρήση μάσκας και την κυκλοφορία, υποδηλώνει μια άλλη, πολύ πιο στυγνή επιβολή. Την κυριαρχία του κράτους-προστάτη, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ο έλεγχος για το πού θα πας, τι ώρα θα βγεις, ποιος ο λόγος που θα βγεις, πόση ώρα θα κάνεις, αν θα κάτσεις σε ένα παγκάκι λίγο παραπάνω, τι θα φοράς στο πρόσωπο, δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Έχει να κάνει με την ενίσχυση της παρουσίας του κράτους στην καθημερινότητά μας. Δεν πάγωσαν τα πάντα όμως με την καραντίνα. Η κυβέρνηση περνάει κάθε βδομάδα νομοσχέδια και τα αφεντικά στις επιχειρήσεις που δουλεύουν ακόμη, εντείνουν την εκμετάλλευση. Όσοι και όσες αντέδρασαν σε αυτό, δέχτηκαν ακόμη πιο άγρια καταστολή. Το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα, έγιναν απεργίες και διαδηλώσεις που δεν ήταν στην ουσία ούτε επέτειοι ούτε καθιερωμένες συνδικαλιστικές δράσεις. Αποτελούσαν στιγμές της αντίστασης ενάντια στη δυστοπία. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να επιτεθεί, να ξυλοκοπήσει, να τραυματίσει, να συλλάβει και να ρίξει πρόστιμα στους διαδηλωτές εξηγεί τα πάντα. Δεν υπήρξε καταστολή γιατί έθεταν την κοινωνία σε υγειονομικό κίνδυνο. Υπήρξε καταστολή γιατί οι άνθρωποι αυτοί τόλμησαν να σταθούν απέναντι στους σχεδιασμούς της εξουσίας. Κι αυτή είναι η τρανότερη απόδειξη της ανάδυσης ενός σύγχρονου, καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού που απλά κοτσάρει ένα Κοινοβούλιο μπροστά, ως δημοκρατικό προσωπείο.

Μόνο στα Γιάννενα, στις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και της απεργίας στις 26 του ίδιου μήνα, κόπηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 27.600 ευρώ! Πρόστιμα που έπεσαν σε φοιτητές, σε ντελιβεράδες, σερβιτόρες και ανέργους που διαδήλωναν με τους συλλόγους και τα σωματεία τους. Καθώς δεν έφτανε αυτό η αστυνομία, πλήρως εναρμονισμένη με τις κρατικές εντολές πάταξης κάθε αντίστασης στο δρόμο, την ημέρα της απεργιακής πορείας στις 26 Νοέμβρη, καθώς η πορεία είχε ήδη λήξει και ο κόσμος είχε αποχωρήσει, επιτέθηκε και οδήγησε στο νοσοκομείο 2 συνδικαλιστές, μέλη του σωματείου βάσης εργαζομένων στο delivery(ΣΒΕΔΙ), συλλαμβάνοντας και φορτώνοντάς τους ποικίλες κατηγορίες. Το δικαστήριο των 2 εργαζομένων έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου.Ακόμη και οι τελευταίοι υπερασπιστές της καραντίνας δεν πιστεύουν πια σε αυτήν. Ούτε απέδωσε αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε έδωσε τον χρόνο στο σύστημα υγείας να την αντιμετωπίσει. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Τα πολεμικά αεροσκάφη, τα νέα περιπολικά και μηχανές, οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία (και την ενίσχυση της ομάδας Δράση) είναι πιο χρήσιμες για το κράτος. Η κοινωνία πλέον έχει αντιληφθεί σύσσωμη ότι η καραντίνα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέσο πλήρους αστυνόμευσης και καταστολής της. Καθημερινά ξεπετάγονται περιστατικά είτε λεκτικών είτε σωματικών επιθέσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποκορύφωμα την επίθεση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Αυτό οδήγησε τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής να καλέσουν και να πραγματοποιήσουν μία από τις μαζικότερες πορείες γειτονίας αριθμώντας πάνω από 15000 κόσμο. Η κοινωνία έχει σιχαθεί την διαρκή παρουσία του κράτους στις ζωές της. Η αντίσταση πλέον βρίσκεται σε κάθε γειτονία, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πάρκο.

Δυστυχώς για την εξουσία όμως, το μήνυμα της υπακοής, οι αγωνιζόμενες/οι, όπως και μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, το πετάξαμε στα σκουπίδια. Το ποδοπατούν κάθε μέρα οι χιλιάδες που κυκλοφορούν στους δρόμους, οι νέοι/ες που συναντιούνται στις καβάντζες, τα γερόντια που κάθονται στις πλατείες, οι εργαζόμενοι/ες που συνωστίζονται αναγκαστικά στους χώρους εργασίας και νιώθουν την υποκρισία της διαχείρισης της πανδημίας. Το ποδοπατούν οι αγώνες που πυκνώνουν, οι διαδηλώσεις που δεν σταματούν. Το ποδοπατούν όσοι/ες ακόμη σκέφτονται και πράττουν με βάση τη λογική και όχι την κρατική προπαγάνδα. Όταν όμως αυτή η προπαγάνδα, εξαντλεί τα περιθώρια ¨πειστικότητας¨, παίρνει την σκυτάλη η κρατική καταστολή. Η επίθεση των μπάτσων στην Νέα Σμύρνη, ήταν ένα από τα καθημερινά σκηνικά επίδειξης τσαμπουκά, που συμβαίνουν σε όλη τηχ'ωρα και τυχαίνει να μην καταγράφονται. Ήδη, δεκάδες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλα και φοιτητικές πορείες είχαν χτυπηθεί. Η αστυνομία πάτησε το πόδι της στα πανεπιστήμια. Τίποτα όμως από αυτά δεν συνεβη αναίμακτα για το κράτος. Το βάρος των προστίμων, των συλλήψεων, της καταστολής, είναι ελαφρύ όταν στο ζύγι μπαίνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Όταν χτίζουμε τείχος πραγματικό απέναντί τους και δεν μπαίνουν ανάμεσά μας οι οθόνες. Όταν ξανακερδίζουμε βήμα-βήμα τον δρόμο. Δεν σκοπεύουμε να σκύψουμε το κεφάλι, δεν σκοπεύουμε να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε και να καταναλώνουμε, δεν σκοπεύουμε να γίνουμε πειθήνια εξαρτήματα του μηχανισμού κέρδους. Κάθε στιγμή συνειδητής απειθαρχίας, κάθε εστία αντίστασης, κάθε άρνηση στον καπιταλιστικό παραλογισμό στέλνει αντιστοίχως ένα μήνυμα προς την εξουσία: Όσοι σταθούν εμπόδιο στους αγώνες για τη ζωή κινδυνεύουν από την κοινωνική οργή!

-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 17Ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡH

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΠΡΥΤΑΝΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

-ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ,ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΤΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611300/


1 2 3 4 5

Ενάντια σε καταστολή, πρόστιμα και απαγορεύσεις, οι αγώνες μας δεν παίρνουν αναστολή

Διαγραφή των προστίμων

Αλληλεγγύη στους δυο συλληφθέντες της απεργίας στις 26/11

Καμία δίωξη σε όσες/ους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις/απεργίες

Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων-Μαγείρων Ιωαννίνων

svsmex.ioanninexa@gmail.excom

πηγή : https://svsmioannina.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαρτίου 15h


1 2 3 4 5

από Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην κοινωνική συναίνεση

Ως ανοιχτή συνέλευση στηρίζουμε τα υπάρχοντα καλέσματα για την πορεία ενάντια στα πρόστιμα και την καταστολή την Τρίτη 16/3 στα Γιάννινα.

Την Τρίτη 16 Μάρτη έχει οριστεί το δικαστήριο των δύο συνδικαλιστών από το σωματείο "Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων" (ΣΒΕΔΙ) που συνελήφθησαν μετά την απεργιακή κινητοποίηση στις 26/11/2020. Η Ανοιχτή συνέλευση στηρίζει τα καλέσματα της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ) και του Σωματείου Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων Ιωαννίνων (ΣΒΣΜ) για πορεία ενάντια στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις την ίδια μέρα στις 12 από την Περιφέρεια Ηπείρου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611317/


1 2 3 4 5

ΣΒΕΔΙ- Στηρίζουμε την αντικατασταλτική πορεια 16 Μαρτη

14-3-2021 ΨΗΦΙΣΜΑ

Το πρωτοβάθμιο σωματείο των ντελιβεραδων/κούριερ των Ιωαννίνων(ΣΒΕΔΙ), από την πρώτη στιγμή επιβολής των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, των προστίμων και της αστυνομοκρατίας, διέκρινε την υποκρισία που τα διέπουν. Ο δικός μας κλάδος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δουλεύει, αντίθετα αυξήθηκε εκθετικά η εντατικοποίηση των διανομών και μαζί με αυτήν οι απαιτήσεις των αφεντικών σε συνδυασμό πάντα με την απόλυτη έλλειψη ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Η καραντίνα είναι υποκριτική, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πως ελάχιστα από τα επιβαλλόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας μπορούν να τηρηθούν μέσα στους χώρους δουλειάς, ειδικά όταν η παραγωγή αυξάνεται κι οι εργαζόμενοι/ες στριμώχνονται για να περατώσουν το έργο που τους ανατίθεται. Η καραντίνα είναι υποκριτική, γιατί την ίδια ώρα που επικρατεί κοινωνική παράκρουση για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, την ίδια στιγμή που απαιτούν από τους ντελιβεραδες/κουριερ να βγουν στην ¨πρώτη γραμμή¨ και να εκτεθούν στη νόσο, οι ανεύθυνοι διαχειριστές του κράτους, έχουν ξεχάσει τα πάγια αιτήματά μας για παροχή από την εργοδοσία μέτρων ατομικής προστασίας που θα μας προστάτευαν από ατυχήματα κατά την οδήγηση. Ακόμη περισσότερο, ούτε λόγος δε γίνεται για την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Παρ´όλα αυτά, ένας/μια διανομέας, μπορεί να χρεωθεί πρόστιμο 300 ευρώ, αν τον πιάσουν με κατεβασμένη μάσκα κάτω από τη μύτη ενώ οδηγεί μόνος/η κατά την παράδοση μιας παραγγελίας. Πολλοί προσπάθησαν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά, μπας και το βουλώσουμε και να μας αποκάλεσαν ¨ήρωες¨. Όχι, δεν είμαστε ήρωες. Είμαστε εργάτριες/ες και απαιτούμε σεβασμό, διεκδικώντας και παλεύοντας, αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια ώστε να μην καταντήσουμε δούλοι. Ως εργάτριες/ες λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στην αλλαγή των όρων εργασίας μας που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας και το οποίο ξεχειλώνει το 8ωρο και αναπροσαρμόζει τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Κατεβήκαμε σε απεργία στις 26 Νοέμβρη. Κι επειδή είμαστε ένα σωματείο που έχει αλλεργία στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία ενώ παράλληλα δεν αποτελούμε κολαούζο κανενός κόμματος που μπορεί να κάνει επερωτήσεις στο κοινοβούλιο, ο κύριος τόπος που εκφράζουμε τις διεκδικήσεις μας, είναι ο δρόμος, ο οποίος άλλωστε είναι και φυσικός χώρος της δουλειάς μας. Η απεργιακή διαδήλωση-παρά την αστυνομοκρατία- έγινε, αλλά η ενόχληση των κυβερνώντων εκδηλώθηκε με μια άνευ προηγουμένου επίθεση της αστυνομίας, με μηχανές ΔΙΑΣ να πέφτουν πάνω στον κόσμο. Τελικά συνελήφθηκαν 2 συνάδελφοι μας, οι οποίοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ντελιβεράδες είναι ήρωες, όταν σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν αδιαμαρτύρητα, αλλά όταν διεκδικούν μπορεί να βρεθούν και κατηγορούμενοι. Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν σε κάθε εργαζόμενο/η που αγωνίζεται. Αυτό το μήνυμα τους το τρίβουμε στη μούρη. Στις 16 Μαρτίου 2021, έχει οριστεί το δικαστήριο των συναδέλφων, σε μια συγκυρία που τα φαινόμενα αστυνομικής βίας έχουν γίνει καθημερινότητα, σε μια στιγμή που η κοινωνία αρχίζει να ξεσπά ενάντια στο κράτος-χωροφύλακα και ασφυκτιά στην επιβαλλόμενη συνθήκη επιτήρησης και ελέγχου. Στηρίζουμε την αντικατασταλτική διαδήλωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους συναδέλφους μας που καλείται για εκείνη τη μέρα. Στηρίζουμε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των εργαζομένων άλλων κλάδων, τους αγώνες των τοπικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Στηρίζουμε όσους δεν το έχουν βάλει κάτω. Θα νικήσουμε.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 23 ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ (ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ)ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

κάλεσμα : Πρωτοβάθμιο Σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)


1 2 3 4 5

Φτάνει πια με την καταστολή και την κρατική αυθαιρεσία

Τρίτη 16 Μαρτίου στις 12:00 στην Περιφέρεια Ιωαννίνων

16 Μαρτίου στις 12 μμ στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
ΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

16 Μαρτίου στις 12 μμ στην Περιφέρεια Ιωαννίνων/ΩΣ ΕΔΩ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Μετράμε πια ένα έτος πανδημίας. Μετά από αλλεπάλληλα λοκ-ντάουν, μέτρα επί μέτρων και απαγορεύσεις έχει γίνει ξεκάθαρο και στον πλέον καλόπιστο πως η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα σχέδιο πλην της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Δεν έχουμε αυταπάτες ως προς τις προτεραιότητες των κρατικών μηχανισμών καθ' αυτών. το κράτος είναι ένας μηχανισμός σχεδιασμένος για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες και η δημόσια υγεία βαραίνει στις αποφάσεις του έως έναν πολύ συγκεκριμένο βαθμό. Είτε αναφερόμαστε στην Κίνα των σκληρών μέτρων και του κρατικού αυταρχισμού είτε στην Βραζιλία του αρνητή Μπολσονάρου το επίδικο είναι η αύξηση των κρατικών εξουσιών, η λειτουργία της αγοράς και η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου.

Βέβαια η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή στην δυσάρεστη θέση να κυβερνάται από μία κυβέρνηση που έχει θέσει δύο περίπου βασικούς στόχους: πρώτον την επιβολή μίας σκληρής νεοφιλελεύθερης οικονομικά και συντηρητικής κοινωνικά ατζέντας και δεύτερον την λεηλασία των δημοσίων ταμείων, όπως άλλωστε συνηθίζει η εγχώρια δεξιά. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε αυτή την περίπτωση δεν περισσεύει τίποτα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις κατάλληλες δομές για την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή για την ενίσχυση των πολύπαθων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το μόνο σχέδιο λοιπόν που απομένει στην κυβέρνηση είναι η επιβολή ασφυκτικού ελέγχου σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών που έχουν φτάσει πλέον να υπολογίζουν και τα μέτρα που απομακρύνονται από το σπίτι τους. Και ο μηχανισμός για την επιβολή αυτού του σχεδίου; Η μοναδική κρατική υπηρεσία που τυγχάνει στοργικής φροντίδας από την Νέα Δημοκρατία με αθρόες προσλήψεις και δαπάνες: η Ελληνική Αστυνομία.

Η ενίσχυση της ΕΛΑΣ φυσικά δεν προέκυψε από την συνθήκη του κορονοϊού. Η πανδημία δεν εξυπηρετεί παρά μόνο ως κάλυψη για την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που μας σερβίρει επίμονα εδώ και χρόνια η κυβερνητική παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2019 φρόντισε να κάνει σαφείς τις προθέσεις της με αθρόες προσλήψεις ειδικών φρουρών ακόμη και με ποινικό μητρώο, με την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, των μηχανοκίνητων φασιστικών ορδών, και τώρα με την είσοδο της αστυνομίας και στα Πανεπιστήμια, την στιγμή που αυτά είναι πια κλειστά εδώ κι ένα χρόνο.

Την ώρα που οι πολίτες παραμένουν εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν ασταμάτητα κλεισμένοι σπίτι τους, βάζοντας πλάτη και προστατεύοντας τους συνανθρώπους τους (εφόσον κανείς δεν περιμένει ότι θα το πράξει αυτό η κυβέρνηση) η Νέα Δημοκρατία φρόντιζε να θωρακιστεί και επικοινωνιακά με σοφίσματα όπως η Λίστα Πέτσα. Κι έτσι, με σφιγμένα από τα νεύρα δόντια διαβάζουμε πως οι βόλτες και τα τραπεζώματα του Κυριάκου είναι εντός νομιμότητας, πως ο Λιγνάδης φύτρωσε στο Εθνικό Θέατρο, πως είναι φυσιολογικό να μένει η μισή Αττική χωρίς ρεύμα για εβδομάδες, πως ο Κουφοντίνας δεν έχει δικαιώματα και πόσα ακόμη.

Ακόμα και στα ήσυχα Γιάννινα η ΕΛΑΣ επέλεξε την στρατηγική της καταστολής. Προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων προσκείμενων στον αντιεξουσιαστικό χώρο (μεταξύ των οποίων και σύντροφοί μας), συγκρούσεις και τραυματισμοί φοιτητών στις 17 Νοέμβρη και πλήρης αστυνομοκρατία και συλλήψεις συνδικαλιστών στην πανελλαδική απεργία της 26ης Νοέμβρη. Γιατί μπορεί η κοινωνική διαμαρτυρία να έχει μπει «στον γύψο» αλλά το νομοθετικό έργο συνεχίζει κανονικότατα.

Η ιστορία όμως έχει μία έντονη αίσθηση ειρωνείας και στην δική μας περίπτωση η καταρράκωση του κυβερνητικού αφηγήματος έμελλε να έρθει από ένα μεσοαστικό προάστιο της Αθήνας και μερικούς αυθάδεις «νοικοκυραίους» που απλώς έκατσαν στα παγκάκια μιας πλατείας. Τα όργια των καουμπόυδων της ομάδας ΔΙΑΣ εκείνη την ημέρα στην Νέα Σμύρνη δεν έμειναν αναπάντητα και οι πορείες και συγκεντρώσεις που ακολούθησαν σε όλη την χώρα αποδεικνύουν πως η υπομονή έχει εξαντληθεί.
Και πώς απαντάει αυτή η κυβέρνηση; Μα φυσικά με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Ξαμολώντας τις μηχανοκίνητες ορδές των ομάδων ΔΡΑΣΗ, που ωσάν δυνάμεις κατοχής σάρωσαν την Νέα Σμύρνη, μπούκαραν σε σπίτια και καταστήματα, έδειραν και παρέσυραν με τις μηχανές τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν σεξουαλικά μια 18χρονη κοπέλα που σύρθηκε στην ΓΑΔΑ χωρίς να της επιτραπεί καμία επικοινωνία με τους δικούς της. Παράλληλα μία τεράστια επιχείρηση στήθηκε στα ΜΜΕ όπου η ατελείωτη βία της αστυνομίας εξισωνόταν με τον τραυματισμό 1 (ολογράφως ενός) αστυνομικού και με θρασύτατους ένστολους συνδικαλιστές που απειλούν τους πάντες.

Όμως η υπομονή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί και οι αντιστάσεις της έχουν αρχίσει να αναφαίνονται. Στο ελληνικό #me_too. Στις διογκούμενες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων. Στις δεκάδες πορείες όπου εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι αψηφούν την κρατική τρομοκρατία και διαδηλώνουν.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, μιλώντας για διχασμό, επιχειρώντας να συγκαλύψει ακόμη κι ένα τροχαίο ατύχημα και γενικότερα αρνούμενη να αντικρύσει την πραγματικότητα της κατάρρευσης του θατσερικού της αφηγήματος στα μάτια της κοινωνίας.

Η Νέα Σμύρνη ήταν μόνο η αρχή.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 Φτάνει πια με την καταστολή και την κρατική αυθαιρεσία

Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

πηγή : https://mpalothia.net/ioannina-ftanei-pia-me-…