Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 11.00

Κάλεσμα για την δημιουργία αγροκολεκτίβας στην Ελαία

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, εν μέσω πανδημίας και εν αναμονή μίας ακόμα οικονομικής κρίσης, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας μας φέρνουν ενώπιον των ευθυνών μας, αλλά και μας προκαλούν να αποδείξουμε την λειτουργικότητα των προταγμάτων μας, των ιδεών μας. Γνωρίζουμε πως το δίκαιο όσων υποστηρίζουμε, ενός κόσμου που δεν θα ορίζεται από τον ατομισμό, την εκμετάλευση, την ιδιοκτησία, αλλά από την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την κοινοκτημοσύνη, δεν είναι αρκετά για να πείσουν κανέναν πως ένας τέτοιος κόσμος είναι εφικτός. Ευθύνη μας λοιπόν στο σήμερα είναι να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας και να δημιουργήσουμε εγχειρήματα που στην πράξη θα αμφισβητούν τον κυρίαρχο τρόπο οργάνωσης, καταμερισμού εργασίας, παραγωγής αλλά και κατανάλωσης, στο βαθμό που μπορούμε και σύμφωνα πάντα με τις δυνάμεις μας.

Με τρόπο την αυτοοργάνωση και περιεχόμενο την ελευθεριακή κουλτούρα, καλούμε όσους κι όσες ενδιαφέρονται, από κοινού να συνδιαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε μία ακόμα κοινότητα αγώνα μέσα στην κατάληψη ελαία, μία αγροκολλεκτίβα. Στο παρελθόν αρκετές προσπάθειες έχουν γίνει ώστε να αξιοποιήσουμε το χωράφι της κατάληψης, την αβοκαντιά, τα ακτινίδια, προηγούμενες ομάδες έχουν δημιουργηθεί κι η καθεμία με τις δυνάμεις της κατάφερε περισσότερα ή λιγότερα πράγματα. Στο σήμερα, έχοντας πλουσιότερη εμπειρία αλλά και γνώση από τα προηγούμενα εγχειρήματα, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ώστε να επανεκκινήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα. Το κάλεσμα αυτό, χωρίς αποκλεισμούς και απευθυνόμενο σε όλη την κοινωνία, γίνεται σε όσους κι όσες αξιακά μπορούν να δουν τον εαυτό τους να λειτουργούν με όρους ισότητας, αλληλεγγύης, συνέπειας κι ελευθερίας. Όσοι κι όσες επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γη, να μάθουν να καλλιεργούν, να στοχεύσουν στην τροφική τους αυτάρκεια, ακόμα και να βρουν έναν τόπο κι ένα τρόπο κοινωνικοποίησης, είναι ευπρόσδεκτοι να πλαισιώσουν αυτό το εγχείρημα.

Σύντομα όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε ένα ακόμα συστημικό αδιέξοδο που θα μας προκαλέσει, θα μας απειλήσει, θα μας προβοκάρει και στο τέλος θα απαιτήσει να διαλέξουμε ποιός θα είναι διαχειριστής της ζωής μας, ο κακός ή ο χειρότερος. Αυτό το εκβιαστικό δίπολο πρέπει να απαντηθεί όχι την τελευταία στιγμή, όχι υπό καθεστώς άμυνας, όχι όσο είμαστε ανοργάνωτοι κι απροετοίμαστοι. Η οργάνωση των κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στην αξία των αγώνων για τη βελτίωση της ζωής μας, η συνύπαρξη ανθρώπων που ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο, είναι αναγκαία συστατικά για την αποτελεσματική στόχευση και την προσέγγισή του. Ο κόσμος που θέλουμε είναι εδώ, όσο υπάρχουν αυτοί που τολμούν να τον προσεγγίσουν, βήμα το βήμα, προσπάθεια την προσπάθεια. Από τον καθένα σύμφωνα με της δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

"Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μικρόκοσμο, αλλά να προτάξουμε έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης της ζωής μας. Για το λόγο αυτό, το εγχείρημα χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και απευθύνεται σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να συμμετάσχει και να εκφραστεί μέσα από αυτό. " (κατάληψη ελαία, Νοέμβριος 2009)

Πρώτη συνάντηση Σάββατο 10/04/2021 και ώρα 11:00πμ στην αυλή της Κατάληψης.

Φυσικά θα τηρηθούν αποστάσεις και μετρά προστασίας από τον covid-19

Συνέλευση Κατάληψης Ελαία

πηγή : https://katalipsielaia.squat.gr/κάλεσμα-για-τ…