Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Ταξική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ

afisa____-xaWVG5.jpg

Η λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί στις εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις δείχνει πλέον να αποτελεί κυρίαρχη τακτική για Κράτος και Κεφάλαιο στην Ελλάδα του μνημονίου. Η άνευ όρων προάσπιση εγχώριων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, η υποταγή στο ΔΝΤ, στις διεθνείς αγορές και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς του Κεφαλαίου (ΕΕ-ΕΚΤ) αποτυπώθηκε ξεκάθαρα όταν υπουργοί της κυβέρνησης και άλλα απολιθώματα της πολιτικής ζωής του τόπου έσκουζαν πριν μερικούς μήνες ότι το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί έστω και με την επιβολή των όπλων, ακόμη κι αν «έχουμε νεκρούς». Παρότι νεκρούς δεν είχαμε, γίναμε μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης των ένοπλων συμμοριών της ΕΛΑΣ σε μια χυδαία επίδειξη ισχύος του κράτους, στην πλατεία Συντάγματος τις μέρες που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο.

Τελικά, το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο παρουσιαζόταν ως ζήτημα «ζωής ή θανάτου» από την κυβέρνηση, ψηφίστηκε και πέρασε στην ιστορία, ανοίγοντας το δρόμο για καινούρια «μεσοπρόθεσμα», αφού έχει καταργηθεί πλέον οριστικά, και στην πράξη, το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργαζομένων και κράτους- κεφαλαίου, και μάλιστα από την πλευρά των τελευταίων, για να γίνει το «τραπέζι του διαλόγου», το τραπέζι του μονολόγου της δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση έκανε την επιλογή της : στα μάτια και του πλέον αφελή οπαδού της, έχασε εκείνα τα «σοσιαλδημοκρατικά» χαρακτηριστικά τα οποία χρόνια περίτεχνα προπαγάνδιζε, ώστε να διαφοροποιηθεί από την «κακή δεξιά», και τάχθηκε ανοιχτά πλέον με τους δυνάστες, με τους εκμεταλλευτές των λαών, Έλληνες και ξένους νταβατζήδες, τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες, ταυτίζοντας τα συμφέρον του ντόπιου και μετανάστη εργαζόμενου με αυτό του αφεντικού του, στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης και ενότητας », μια φράση που παπαγαλίστικε όσο καμία άλλη στα ΜΜΕ την περίοδο της κρίσης. Για εμάς, εθνική είναι η ενότητα των αφεντικών, των εκμεταλλευτών, των δολοφόνων. Το συμφέρον της τάξης μας είναι θεμελιακά αντίθετο με εκείνο αυτών που ακόμη μέχρι και σήμερα την ηγεμονεύουν και την εκμεταλλεύονται.

Φέτος, στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση θα έρθει να ανακοινώσει τον καινούριο αντεργατικό προϋπολογισμό, και να καλέσει στην ελληνική κοινωνία στην πραγματοποίηση μεγαλύτερων θυσιών, για να καλύψει τα σπασμένα, για να ταΐσει τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, σε βάρος μας. Εμείς, ως εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, οφείλουμε όχι μόνο να μη συναινέσουμε, αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση, αναλογιζόμενοι ότι η φετινή ΔΕΘ, που παραδοσιακά αποτελούσε εφαλτήριο μαζικών διαμαρτυριών και καταγγελιών, δε θα είναι όπως οι προηγούμενες. Κι αυτό γιατί, μέσα σε ενάμισι χρόνο μνημονιακής πολιτικής, άρχισαν να κυοφορούνται αυτές οι δυνάμεις στα σπλάχνα της τάξης μας, αλλά και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες διεκδικούν όχι απλά μια φέτα ψωμί, αλλά ολόκληρο το καρβέλι, μην επιζητώντας ούτε την ειρήνη, ούτε και το διάλογο με την κυβέρνηση, αλλά την ανατροπή. Σε αυτή τη συγκυρία, το εργατικό κίνημα, απαλλαγμένο από εργατοπατέρες κι εκπροσώπους, αυτοργανωμένα και αμεσοδημοκρατικά, οφείλει να σηκώσει το γάντι, τσακίζοντας μια και καλή όλους αυτούς που ζεσταίνουν τις πλάτες κράτους και κεφαλαίου.

Η περσινή ΔΕΘ έδειξε ότι ένα κομμάτι εργαζομένων, κινήσεων και συλλογικοτήτων, αρνούμενο να γίνει ουρά στις διαδηλώσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, της οποία η ευθύνη είναι ΑΜΕΣΗ για τις ήττες που μετράει το εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, επέλεξε το δικό του δρόμο, αυτό της ανεξάρτητης ταξικής συγκέντρωσης και πορείας. Αυτό δε σημαίνει ότι, η κυριαρχία της λογικής του ξεπουλημένου και ηττοπαθούς συνδικαλισμού, στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα, έπαψε να υπάρχει. Σημαίνει όμως ότι, ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι, η ΓΣΕΕ, η οποία έπειτα και από τα τελευταία εργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, δείχνει να πνέει τον επιθανάτιο ρόγχο, χάνοντας έστω και τον ελάχιστο διαπραγματευτικό ρόλο που την άφηναν να επιτελεί οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η εργοδοσία, δεν αποτελεί, τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή, παρά προκεχωρημένο φυλάκιο στην επίθεση που δεχόμαστε από την εξουσία. Η ΓΣΕΕ ξεχνάει εκείνους τους εργατικούς αγώνες που βάφτηκαν με ΑΙΜΑ, και ο καρπός των οποίων σήμερα διεκδικείται λυσσασμένα από την εγχώρια και ξένη κεφαλαιοκρατία. Εκείνους τους αγώνες τους οποίους όχι μόνο δεν πρέπει να λησμονούμε, αλλά που πρέπει να αποτελούν για μας, πρότυπο, όπλο και κίνητρο για ένα νέο μαχητικό συνδικαλισμό από τα κάτω.

Επειδή λοιπόν θέλουμε ένα εργατικό κίνημα - γέννημα θρέμμα της πάλης του λαού για επιβίωση και ελευθερία, το οποίο να προχωρά από την υπεράσπιση των κεκτημένων στη διεκδίκηση του συνόλου του παραγόμενου πλούτου, κι από τη δημιουργία πεδίων ταξικής σύγκρουσης στην αντικαπιταλιστική ανατροπή, κι επειδή θεωρούμε ότι αυτό είναι το συμφέρον της ίδιας της κοινωνίας, τότε η διάσπαση της ΓΣΕΕ αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη.

Πάνω σε αυτή τη βάση, και αναλογιζόμενοι τη συγκυρία, αποτελεί καθήκον όλων των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συνελεύσεις των σωματείων τους, να απομονώσουν τις φωνές που θέλουν ακόμη και σήμερα να στηρίζουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να δώσουν τη μάχη για ένα νέο ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα. Να συμμετέχουν μαζικά στην ανεξάρτητη ταξική πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργατικών κινήσεων και σχημάτων, που προτάσσουν την απελευθέρωση της τάξης μας, την ρήξη με τη λογική του κεφαλαίου, την προοπτική για την αταξική κοινωνία.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

επικοινωνία : http://federacion-salonica.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

κάλεσμα στις κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ.

Καλούμε στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ, σε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα το Σάββατο 10/9, 5.00 μ.μ. μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/09/08/κά...


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΕΘ

κάλεσμα : Συντροφοι-ες

Μεσα απο μια κοινωνικη αναταραχη που θελει διαφορα κομματια της κοινωνιας να αντιστεκονται εναντια στην καταπιεση και την αδικια του σαπιου αυτου συστηματος τα τελευταια χρονια καλουμε και εμεις με την σειρα μας στην πορεια για την ΔΕΘ κατα την διαρκεια της οποιας θα μιλησει ο πρωθυπουργος μαζι με το κομματικο σκυλολο'ι' του για την επισημη πλεον πολιτικη της κυβερνησης που εχει με την πλατη στον τοιχο την κοινωνια(μισθοι-συνταξεις-απολυσεις-κρατικη τρομοκρατια-ρατσισμος-φτωχεια-κοινωνικος αποκλεισμος).Η Δημοκρατια δειχνει τα δοντια της και τα χρησιμοποιει για να καταστειλει την αυτοδιαθεση και την θεληση για ελευθερια και αξιοπρεπεια.Ολος ο πολιτικος και κομματικος συρφετος δηθεν διαμαρτυρεται και καταγγελει την διαφθορα και την εξουσια του πασοκ.Υπερασπιζομενοι τα δικα τους πολιτικα συμφερονται και παιχνιδια,ενα παιχνιδι που το χουμε ξαναδει και το βλεπουμε συνεχως να παιζεται στα τηλεοπτικα παραθυρα και στις στηλες των εφημεριδων.Το να συντηρεις και να στηριζεις το εξουσιαστικο συστημα και να θες την καλυτερεψη του και την βελτιωση του,ουσιαστικα το ενδυναμωνεις και του δινεις αλλοθι.Η Πληρης ανατροπη της κυβερνησης και του κρατικου μηχανισμου ειναι η μονη και πραγματικη λυση για την επαναστατικη αλλαγη της κοινωνιας.Την κολλεκτιβοποιηση των μεσων παραγωγης και την δημιουργια αυτοοργανωμενων συμβουλιων που θα δρουν ομοφωνα περα απο μειοψηφικες και πλειοψηφικες διαδικασιες.Δημιουργουμε εστιες αντιστασης και αυτοοργανωμενα εγχειρηματα με σκοπο την αντιπληροφορηση και την διαδωση της βιαιας,πολιτικης αντιπαραθεσης εναντια στο κρατος και στους υπηρετες του που μας διαφεντευουν την ζωη.Λαε μπορεις χωρις κομματα και αφεντικα.Χωρις εργατοπατερες και διαμεσολαβητες.Αγωνας για ζωη και ελευθερια και οχι για επιβιωση. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΚΑΜΑΡΑ 6:00MM ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ-ΒΕΛΛΙΔΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

κάλεσμα : Μαθητές με μνήμη

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (Α)

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση

κάλεσμα : Αυτόνομοι μετανάστες

afisa_teyfik.jpg

Διαδήλωση Αυτόνομων Μεταναστών.ΔΕΘ 2011

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

76η ΔΕΘ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στην συγκυρία αυτή που ζούμε είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας για να προχωρήσουμε στην αυτοδιεύθυνση της παράγωγης και της κοινωνίας. Ποιος άλλωστε έχει ακόμα εμπιστοσύνη σε όλα τα λαμόγια που κυβερνούν τον τόπο εδώ και χρόνια; ποιός νομιμοποιεί τους εκάστοτε κυβερνωντες και τους μηχανισμούς τους; Γιατί όλα να δουλεύουν για την βόλεψη και την ισχύ των λίγων;

Είμαστε φανερά δυο διαφορετικοί κόσμοι και στο δικό μας κόσμο δε χωράνε ούτε οι ψηφοθηρικές λογικές των επιτελών της αριστεράς, που λιγουρεύονται παραπάνω ψήφους, παραπάνω δύναμη και ουσιαστικά τη ματαιόδοξη εξουσία. Μακριά από τη δική μας λογική βρίσκονται και όσες μικρές γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιδιώκουν την καπήλευση των αγώνων, με στόχο την ανάδειξή τους και την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών τους επιδιώξεων. Μακριά από μας όσοι παράγοντες , με τις υποτιθέμενες πρωτοβουλίες τους παν να ηγηθούν καταστάσεων με σκοπό να κινηθούν για τη χειραγώγηση και την καθοδήγηση των εργαζομένων, ενώ υποτίθεται πως προσπαθούν να δημιουργήσουν δομές για την εργατική τάξη, αλλά τελικά τη διώχνουν παραπέρα. Απέναντι μας είναι όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες με ότι πρόσωπο και αν έχουν. Απέναντι μας είναι όσοι είναι εναντία στην εργατική τάξη και όσοι μιλάν για την εργατική τάξη χωρίς να νιώθουν μέρος αυτής. Θεωρούμε ότι τη χρονική αυτή στιγμή είναι ανάγκη να βρούμε ακηδεμόνευτα τους δικούς μας δρόμους ψάχνοντας να βρούμε τις απαντήσεις και τις πρακτικές ενάντια στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, και όχι να αγκυλωνόμαστε και να ψάχνουμε τις διαφορές μας και να προωθούμε την ανωτερότητα της θεώρησης μας ή της ομαδούλας μας

Είναι η στιγμή για να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι για τις δικές μας αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, για να καρπίσει ο σπόρος που έσπειραν δυο αιώνες εργατικών αγώνων. Να αγωνιστούμε παίρνοντας έμπνευση όχι από το ατομικό και τυφλό πάθος της οργής, αλλά από το συλλογικό πάθος της δημιουργίας μιας κοινωνίας όπως την ονειρευόμαστε στα συντρίμμια του παλιού κόσμου. Και αν «η έφοδος στους ουρανούς» μοιάζει αδύνατη, είναι γιατί βάζουν τα δυνατά τους για να μας πείσουν ότι οι συλλογικές αντιστάσεις είναι μάταιες και η μόνη ελπίδα βρίσκεται στο να κοιτάει ο καθένας την προσωπική του επιβίωση. Αυτή η πεποίθηση είναι απαραίτητη μόνο για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Οι μέρες της ΔΕΘ είναι σαν όλες τις άλλες, μέρες αγώνα. Του ίδιου αγώνα που δίνεται καθημερινά στη δουλειά μας, στη σχολή μας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, κάθε στιγμή και σε όλες μας τις σχέσεις. Όλοι και όλες, όσοι και όσες είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για να γεμίσουν περισσότερο οι τσέπες των αφεντικών μας γνωρίζουμε από παλιά ποιος φταίει για την εξαθλίωση, την ανέχεια και τη σκλαβιά που υπάρχει στον κόσμο. Όλοι και όλες εμείς τρώμε το καθημερινό άγχος της δουλειάς, της απόλυσης, της ανεργίας, του πώς να καλύψουμε τις τρύπες και πώς να καλυφθούμε. Και στον κόσμο της εργασίας είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Είμαστε αυτοί που παράγουμε ό,τι έχει πραγματικό αντίκρισμα κοινωνικού πλούτου και είμαστε αναγκασμένοι να οικοδομούμε έναν κόσμο που δε θέλουμε και δε διαλέξαμε

Συνδικαλισμός βάσης-γενικές συνελεύσεις παντού, στην εργασία, στη σχολή, στο σχολείο, στη γειτονιά.

Ολοι στους δρόμους παντου.

κάλεσμα : Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...