Παρασκευή 14 Μαίου 2021 στις 17.00

Ανοιχτή Συνέλευση Κέντρου

Στην προσπάθεια συνολικής αντίστασης στο νομοσχέδιο για την ένταξη πανεπιστημιακής αστυνομίας και τις διαγραφές φοιτητών, πραγματοποιήθηκαν πολύμορφοι αγώνες σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιάννενα, όπου για εμάς είναι μια αρχή για συνέχιση των αγώνων ώστε το αντικεπαιδευτικό νομοσχέδιο να μην εφαρμοστεί. Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων, παρατηρήσαμε τη συγκρότηση νέων και συσπείρωση ήδη υπαρχουσών ανοιχτών, αυτοοργανωμένων, απο τα κάτω συνελεύσεων στο πλαίσιο των σχολών. Μία γενικότερη κινητοποίηση των φοιτητ(ρι)ών και αγωνιστ(ρι)ών έδειξε έμπρακτα τη διάθεση για αντίσταση και εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια στην καταστολή του κράτους πριν και μετά το lock down. Με στόχο τη συνέχιση αυτού του εγχειρήματος απολογίζουμε αυτές τις δράσεις ως απαραίτητες για τη διεκδίκηση των αγώνων μας και γι αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μια ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την επανοικειοποίηση των σχολών του κέντρου αλλά και τη συλλογική αντίσταση στη γειτονιά της Βικτώριας. Σκοπεύουμε να χτίσουμε ένα αυτοοργανωμένο κέντρο αγώνα με οριζόντια δομή και πολιτικά-κοινωνικά χαρακτηριστικά όχι μιας απλής συνέλευσης γειτονιάς αλλά ενός σώματος το οποίο θα οργανώνεται πολιτικά και κοινωνικά γύρω απο δράσεις και εκδηλώσεις που θα αποσκοπούν σε κλιμάκωση των διεκδικήσεων μας εντός και εκτός σχολών απευθυνόμενο σε σχήματα, συνελεύσεις και ατομικότητες που δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους χώρους.

Θεωρούμε αναγκάιο αυτή η συνέλευση να πλαισιώνεται απο σχήματα και συλλογικότητες των σχολών του κέντρου καθώς και της γειτονιάς της Βικτώριας εφόσον έχουμε παρατηρήσει οτι οι συνθήκες καταστολής και αστυνομοκρατίας δεν πειρορίζονται στο χώρο των πανεπιστημίων αλλά αγγίζουν και τις μεινότητες που βιώνουν την καταπίεση. Σε καθημερινή βάση ως εργαζόμεν(ες)οι, κάτοικοι και μετανάστ(ρι)ες, προσφύγ(ισσ)ες που ζουν στη γειτονιά αυτή, δέχονται ρατσιστικές συμπεριφορές, περιθωριοποίηση και καταστολή.

  • Προτείνουμε η πρώτη συνάντηση να γίνει Παρασκευή 14/05, 17:00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς (θεατράκι), τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε απο μεριάς μας εξαρχής οτι δε θα γίνουν ανεκτές σεξιστικές, παραβιαστικές και φοβικές συμπεριφορές.

Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ

πηγή : https://www.facebook.com/eleutheriakhParemvas…