Σάββατο 29 Μαίου 2021 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ

ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και τις Μ.Ε.Α. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Την Τρίτη 20 του Απρίλη μία ημέρα πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (που τελικά αναβλήθηκε για 16/6) των προσφυγών του Δήμου Λαγκαδά και των περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Υ.Π.ΕΝ.) ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην περιοχή Μαυροράχης Λαγκαδά

Με βάση το καταστροφικό σχέδιο κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ, η Μ.Ε.Α. Μαυροράχης προβλέπεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή καθώς σχεδιάζεται να κατασκευαστεί δίπλα στον εν λειτουργία ΧΥΤΑ Μαυροράχης και σε άμεση επαφή με το υδάτινο σύστημα των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, γι αυτό και υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση ακόμη και από τους κρατικούς φορείς Διαχείρισης των Λιμνών και της Διεύθυνσης Δασών. Θα είναι ένα έργο φαραωνικών διαστάσεων καθώς προβλέπεται να δέχεται το 65% των απορριμμάτων του Ν. Θεσσαλονίκης αλλά και των γύρω νομών, 300.000 τόνους συνολικά σύμμεικτων απορριμμάτων, από τα οποία θα παράγεται απορριμματογενές καύσιμο SRF-RDF. Έρχεται να προστεθεί στην άλλη τεράστια Μ.Ε.Α. που έχει ήδη αδειοδοτηθεί, στον Αγ. Αντώνιο Θέρμης αλλά και την άδεια καύσης απορριμματογενούς καυσίμου στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, μέσα δηλ. στον αστικό ιστό της πόλης.

Με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ε.Σ.Δ.Α.) που ψήφισε η κυβέρνηση (δημιουργία 43 Μ.Ε.Α. ανά την Ελλάδα και 4 μεγάλων εργοστασίων καύσης απορριμμάτων - ταυτόχρονα με τις τσιμεντοβιομηχανίες) προωθείται η καταστροφική για το περιβάλλον καύση απορριμμάτων, ενώ την ίδια στιγμή μπαίνει φραγμός σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους διαχείρισής τους, όπως η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση, οι οποίες όχι μόνο εκμηδενίζουν τα προς καύση απορρίμματα αλλά θα ελαχιστοποιούσαν και τα προς ταφή. Με δεδομένο μάλιστα το μεγάλο κόστος κατασκευής των Μ.Ε.Α. με τη μέθοδο ΣΔΙΤ από το ιδιωτικό κεφάλαιο, αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την επιβάρυνση των δημοτών με μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κυβέρνηση δείχνουν ν' αδιαφορούν για την καθολική αντίδραση των κατοίκων του Λαγκαδά, της Θέρμης κι όλης της Θεσσαλονίκης για τα καταστροφικά για το περιβάλλον και επικίνδυνα για τη ζωή μας έργα, όπως οι Μ.Ε.Α. Μαυροράχης και Αγ. Αντωνίου και η καύση των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και όπου αλλού, που μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των ενεργοβόρων βιομηχανιών και της "βιομηχανίας των απορριμμάτων" εξυπηρετούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην καταστροφική για την υγεία και τη ζωή μας, για το περιβάλλον και τον τόπο καύση απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α.!

Σάββατο 15 Μάη, 5μ.μ., Δημαρχείο Παύλου Μελά

αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας από την Θεσσαλονίκη

προς την Ευκαρπία και το ΤΙΤΑΝ, τον Λαγκαδά, την Άσσηρο και τη Μαυροράχη

Σάββατο 29 Μάη, 12 το μεσημέρι, Λευκός Πύργος (και άλλες πόλεις)

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια την ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της Γης»

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά

πηγή : https://epitropiagonathesskatatiskausis.blogs…


1 2 3

Θεσσαλονίκη - Πανελλαδική Μέρα Δράσης κατά της καύσης απορριμμάτων - Σάββατο 29 Μάη

Η οργάνωση και η αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων , με ταξικά προτάγματα στην παραγωγή και στην οικονομία, αποτελεί απάντηση απέναντι στην καπιταλιστική κερδοφορία . "Η φύση δεν είναι εμπόρευμα" και πρέπει να την προστατέψουμε από χρυσοθηρικές τακτικές πριν είναι πολύ αργά. Επιπλέον δεν είναι τυχαίο πως η καπιταλιστική " ηθική " επιλέγει με ταξικά κριτήρια περιοχές και πληθυσμούς που ρυπαίνει και μολύνει (βιομηχανικά απόβλητα και ρύποι, ταφή και καύση απορριμμάτων, δυσοσμία, τσιμεντοποίηση των φυσικών χώρων, κ.λ.π.) στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης. Βάζοντας στο επίκεντρο της μόλυνσης τις εργατικές και λαϊκές τάξεις δεν μπορούμε παρά να υψώσουμε ανάστημα απέναντι στην επίθεση που δέχεται η φύση και οι ζωές μας από το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

"Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται."

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αντιλαϊκών μέτρων με στόχο την περαιτέρω κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών και την -πάση θυσία- διατήρηση των προνομίων τους. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται και οι πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, με την ψήφιση τον Αύγουστο του 2020 του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που προβλέπει τη δημιουργία μονάδων καύσης σε Δυτική Μακεδονία, Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη και ουσιαστικά μαζί με την καύση απορριμμάτων, εγκρίνει και την κατασκευή για 43 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α). Τόσο πίσω από το νέο ΕΣΔΑ όσο και από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την προώθηση της ανακύκλωσης, η κυβέρνηση, πουλώντας το αφήγημα της πράσινης ανάπτυξης, σχεδιάζει μείωση των σκουπιδιών που θα καταλήγουν σε ταφή…μέσα από την καύση τους, μεταφέροντας στην ουσία το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη γη στον αέρα!Πίσω λοιπόν από τους περιβαλλοντικούς της σχεδιασμούς, δεν κρύβεται μια προσπάθεια μείωσης της μόλυνσης του περιβάλλοντος, αλλά το άνοιγμα ενός ακόμα εδάφους κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα να παίρνει σάρκα και οστά εις βάρος του περιβάλλοντος και των ζωών μας.

Η καύση απορριμμάτων αποτελεί μια θερμική μέθοδο διαχείρισης αποβλήτων, που κατατάσσεται ακόμα και από ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους φορείς ως μία από τις λιγότερο αποδοτικές μεθόδους διαχείρισης τους. Με στόχο τα ενεργειακά «οφέλη» λόγω της παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της καύσης και της χρήσης των παραγώγων της ως καύσιμα στη βιομηχανία, παρουσιάζεται ως μία «πράσινη» εναλλακτική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που μπορεί να αντικαταστήσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες της ταφής τους. Παρόλα αυτά οι περιβαλλοντικές συνέπειες και οι συνέπειες στην υγεία μας είναι τεράστιες, διότι με την καύση απορριμμάτων απελευθερώνονται και στη συνέχεια σκορπίζουν παντού προϊόντα της, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το περιβάλλον και την υγεία. Από αυτά, ειδικά, οι διοξίνες, τα φουράνια και τα βαρέα μέταλλα εγείρουν σημαντικές ανησυχίες ως προς τις επιπτώσεις τους στην υγεία των ζωντανών οργανισμών. Σοβαρά είναι και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν και οι εργαζόμενοι σε μονάδες αποτέφρωσης αποβλήτων και τις Μ.Ε.Α. (αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα, κεφαλαλγία, εξανθήματα, σύνδρομο οργανικής τοξικής σκόνης κ.ά.), ενώ παρόμοια συμπτώματα και παθήσεις εμφανίζουν βέβαια και εργαζόμενοι σε χώρους υγειονομικής ταφής, σε χώρους διαλογής αποβλήτων και μονάδες κομποστοποίησης, με το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες για ακόμα μια φορά να μην παρέχουν ασφαλή μέτρα προστασίας και να νίπτουν τας χείρας τους για την υγεία των εργαζομένων.

Μόνη λύση είναι η διαχείριση των απορριμμάτων με εφαρμογή της διαλογής στην πηγή με σύστημα πολλαπλών κάδων και ρευμάτων, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Αντί για χωματερές, μονάδες καύσης και Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.), χρειαζόμαστε περισσότερες δομές διαλογής των ανακυκλώσιμων και κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων. Η πρόοδος της τεχνολογίας και η σύγχρονη επιστημονική γνώση παρέχουν τη δυνατότητα για ένα τέτοιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, με δημόσιο χαρακτήρα, κοινωνικό σχεδιασμό και ενεργή συμμετοχή των πολιτών, που θα λειτουργεί με για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών.

Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό ζήτημα της καύσης απορριμμάτων δε μπορούμε να το δούμε αποκομμένα από τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται στο βωμό της αύξησης των καπιταλιστικών κερδών, αλλά και αποκομμένα από τον ίδιο τρόπο παραγωγής και τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που κυριαρχούν. Η καπιταλιστική οικονομία, θέτοντας ως μοναδικό σκοπό το κέρδος, έχει επεκτείνει, άνευ οποιουδήποτε ορίου και μέτρου, την κυριαρχία της πάνω στο φυσικό περιβάλλον. Οι πρακτικές της καπιταλιστικής παραγωγής περιλαμβάνουν εκτός των άλλων εξορυκτικές δραστηριότητες, αποψίλωση των δασών, πλήρη έλεγχο των υδάτινων πόρων, διαχείριση και καύση αποβλήτων, τουριστική και οικοδομική αξιοποίηση, εγκατάσταση υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά). Στην Ελλάδα δε, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με υποδομές, τεράστιες εκτάσεις γης και ακίνητα να έχουν περιέλθει στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την εκμετάλλευση από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές, γεγονός που έρχεται να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο παράλληλα με αυτή που έχει από την αύξηση του κόστους ζωής μας, το μειωμένο μας μισθό, την όλο και πιο εντατική μας εργασία.

Απέναντι στην γοργή οικολογική καταστροφή που συντελείται στο βωμό της κερδοφορίας των καπιταλιστών, οι κεφαλαιοκράτες συνάντησαν και συναντούν τις αντιστάσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις Χρυσού, των κατοίκων του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στην ιδιωτικοποίηση του νερού των Σταγιατών, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των ελεύθερων βουνών ενάντια στις ανεμογεννήτριες, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ενάντια στα ΕΛ.ΠΕ. και την καύση απορριμμάτων. Συνάντησαν και συναντούν τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής. Η συσπείρωση των αγώνων αυτών και η οργάνωσή τους αποτελεί τη μόνη διέξοδο για μια νικηφόρα αντίσταση απέναντι στη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την υπονόμευση της ανθρώπινης ζωής. Ταυτόχρονα, σε μία περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στις ζωές μας η σύνδεση του αγώνα για την υπεράσπιση του φυσικού κόσμου με τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες- με τον αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, με τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με τους αγώνες για ποιοτική και ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία και μόρφωση, με κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που εκδηλώνεται απέναντι στην κοινή ρίζα της εκμετάλλευσης,- είναι προϋπόθεση για αυτή τη νίκη. Με το μέγεθος της κρίσης να παραμένει ανεξερεύνητο, με τα κράτη να οχυρώνονται κατασταλτικά, ιδεολογικά και νομικά απέναντι στις εξεγέρσεις που και τα ίδια προβλέπουν, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους να πυκνώνουν αλλά και να είναι διαρκής απειλή για τους λαούς αυτού του κόσμου κάθε αγώνας που δε θα ρίξει γέφυρες επικοινωνίας, σύνδεσης, αλληλεγγύης με άλλους αγώνες είναι καταδικασμένος να συντριβεί από την κρατική μηχανή είτε με τη βία είτε με την αφομοίωση. Συνολικά όμως η οικολογική αυτή καταστροφή είναι απόρροια των πολιτικό-οικονομικών συμφερόντων του κυρίαρχου τρόπου ζωής και των καπιταλιστικών μεθόδων παραγωγής. Το βάρος δηλαδή δεν βαραίνει τον άνθρωπο στο σύνολο του αλλά όλους αυτούς που ασκούν οικονομική και πολιτική εξουσία με πρακτικές κυριαρχίας, απέναντι σε ανθρώπους και φύση.

Η οργάνωση και η αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων, η οικοδόμηση ενός άλλου μοντέλου οργάνωσης της παραγωγής και των κοινωνικών σχέσεων, αποτελεί την μόνη απάντηση απέναντι στην καπιταλιστική κερδοφορία . "Η φύση δεν είναι εμπόρευμα" και πρέπει να την προστατέψουμε από χρυσοθηρικές τακτικές πριν είναι πολύ αργά. Επιπλέον δεν είναι τυχαίο το πως η καπιταλιστική " ηθική " επιλέγει με ταξικά κριτήρια περιοχές και πληθυσμούς που ρυπαίνει και μολύνει (βιομηχανικά απόβλητα και ρύποι, ταφή και καύση απορριμμάτων, δυσοσμία, τσιμεντοποίηση των φυσικών χώρων, κ.λ.π.) στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης. Με το κεφάλαιο να βάζει στο επίκεντρο της μόλυνσης την εργατική τάξη και τον λαό δεν μπορούμε παρά να υψώσουμε ανάστημα απέναντι στην επίθεση που δέχεται το περιβάλλον και οι ζωές μας.

Με μαζικοποίηση των αντιστάσεων διεκδικούμε δημόσια υγεία, ελεύθερα κοινωνικά αγαθά, χώρους πρασίνου, καθαρό αέρα για εμάς και για τα παιδιά μας.

Tο Σάββατο 29 Μάη, στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α. Στο λευκό πύργο στις 12:00 παλεύουμε για τη φύση και τη ζωή.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612778/


1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων, Σάββατο 29/5

-

Θεσσαλονίκη - Βόλος - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ

ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ στα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ «ΤΙΤΑΝ» και «LAFARGE»

ΝΑΙ στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: Σάββατο 29 Μάη - 12μ - Λευκός Πύργος

-

Ενώ η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς σχεδόν ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει ένα ακόμα αντιδραστικό της σχέδιο σχετικά με την αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ (Ευκαρπία, Δήμος Παύλου Μελά) για την καύση απορριμμάτων (τύπου RDF-SRF, πρόκειται ουσιαστικά για καύση των υπολειμμάτων των ανακυκλώσιμων υλικών) για την παραγωγή ενέργειας.

Την στιγμή που υποτίθεται πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας και παριστάνει πως προσπαθεί να συμμαζέψει το χτυπημένο και υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, ανοίγει ένα ακόμα μεγάλο μέτωπο υπονόμευσης της δημόσιας υγείας, όπως είναι η καύση σκουπιδιών και μάλιστα μέσα σε μια κατοικημένη και ήδη βεβαρημένη περιοχή, όπως οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης (περιβαλλοντική ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, αυξημένα ποσοστά άσθματος και αναπνευστικών προβλημάτων κ.α.). Το κόστος αυτής της εξέλιξης (καύση εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών) για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, φαίνεται πως δεν αποτελεί εμπόδιο για την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ και τις ανθρωποκτόνες πολιτικές της. Όλα μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του κέρδους, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα, η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Το πόσο επικίνδυνη όμως είναι αυτή η κυβέρνηση και το «σχέδιο» της, φαίνεται και από την χρονική συγκυρία στην οποία επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την ευνοϊκή για το ΤΙΤΑΝ ρύθμιση, μιας και η προηγούμενη προσπάθεια πριν από μια δεκαετία απέτυχε. Έχοντας απαγορεύσει όχι μόνο τις δημόσιες συγκεντρώσεις, αλλά και την ελεύθερη κυκλοφορία και μετακίνηση των ανθρώπων (μέτρα για τον περιορισμό του κορονοιού), έκανε σχεδόν αδύνατη την οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίωσης σε αυτό το μέτρο από την πλευρά της κοινωνίας με την μορφή κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην καύση, όπως και ενάντια στην μόλυνση από τα ΕΛΠΕ, στην Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και Παντού.

Η κρατική καταστολή και το χτύπημα χιλιάδων διαδηλωτών που αντιδρούν από τα ΜΑΤ και την αστυνομία όπως έγινε στον Βόλο, δεν θα μας σταματήσουν.

Σαν Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» αλλά και σαν κάτοικοι αυτού του τόπου, είμαστε απόλυτα αντίθετοι στις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης, τόσο για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας όσο και για λόγους υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, και θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.

-

Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Όχι στην καύση σκουπιδιών δίπλα από τα σπίτια μας και την μόλυνση από τα ΕΛΠΕ

Να παρθεί πίσω η άδεια καύσης απορριμμάτων από εργοστάσια

-

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13906