τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Τρίτη 18 Μαίου 2021 στις 19.30

Ανοιχτή συνέλευση "Αδέσποτα του campu(s)"

Συνεχίζουμε, για όλους τους λόγους του κόσμου!

Ανοιχτή Συνέλευση

Τρίτη 18/5 19:30 Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, εξαντλητικής τηλεργασίας και αποχαυνωτικού τηλεμαθήματος, ξεφύγαμε από τα λουριά που προσπάθησαν να μας επιβάλουν, ήρθαμε από κάμπους και πόλεις μακρινές και συναντηθήκαμε στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ. Σε αυτήν, συνδεθήκαμε και αγωνιστηκαμε από κοινού για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ενώ μετά τη λήξη της συνεχίσαμε να αλωνίζουμε και να δραστηριοποιούμαστε στα πανεπιστήμια, να μυρίζουμε τη νέα ζωή που γεννήθηκε στις καταλήψεις των σχολών και να κυλιόμαστε στα γρασιδια του επανοικειοποιημένου campus, το οποίο άνοιξε στην πόλη μέσω δράσεων οργανωμένων με τους δικούς μας όρους και βάσει των πραγματικών μας αναγκών.

Είμαστε τα αδέσποτα του campus, φοιτήτριες και φοιτητές όλων των βαθμίδων, με ή χωρίς ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους. Είμαστε και προσφάτως πτυχιούχες, άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενες και _________. Από αυτήν την πόλη αλλά όχι μόνο, είμαστε άτομα που ερχόμαστε από μακριά και βρήκαμε ένα χώρο συνάντησης και συλλογικοποίησης των αντιστάσεων μας, για να λειτουργήσουμε παράλληλα και προωθητικά με τους αδιαμεσολάβητους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων. Που εναντιωνόμαστε στον νομό Κ-Χ αλλά όχι μόνο. Και τι εννοούμε με αυτό; Πως θέλουμε να γεφυρώσουμε τους αγώνες μας και με άλλα υποκείμενα, να καταπιαστούμε με τη διαθεματική ανάλυση του νομού Κ-Χ, με άλλα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που ανοίγουν στα πανεπιστήμια (παραβιαστικές συμπεριφορές, αποκλεισμοί μη φοιτητών/τριων, για ποιον ερευνούμε εδώ μέσα;) και ό,τι άλλο μας κινήσει το ενδιαφέρον στο μέλλον.

Επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε αδιαμεσολάβητα, μακριά από κομματικές γραμμές, αρνούμενοι/ες/α να συμμετέχουμε σε (συνδικαλιστικές, τοπικές, εθνικές) εκλογές, συλλογικά ή ατομικά. Στις ανοιχτές συνέλευσεις μας, δε χωράνε αφεντικά, εξουσιαστικές, σεξιστικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές. Λαμβάνουμε αποφάσεις με ομοφωνία έπειτα από συνδιαμόρφωση, καθώς δε συνθλίβει το άτομο υπό το βάρος της συλλογικότητας, αναγνωρίζει τη σημασία του λόγου και της συμφωνίας κάθε μεμονωμένης συμμετέχουσας και φτιάχνει ένα χώρο συνύπαρξης που καλλιεργεί τη δυνατότητα να αφουγκράζεσαι σε βάθος έναντι της διεκπεραιωτικότητας των διαδικασιών ψηφοφορίας. Σε περίπτωση διαφωνίας, προκρίνουμε ως τρόπο λειτουργίας τη συνέχιση της συζήτησης και την ενεργή αναζήτηση συναινέσεων και σημείων αμοιβαίας σύγκλισης και ισορροπίας. Τέλος αναγνωρίζουμε πως το γεγονός ότι καθόμαστε σε ένα κύκλο δεν σημαίνει από μόνο του ότι είμαστε ίσα μεταξύ μας και έτσι αναζητούμε διαρκώς τους τρόπους να περνάμε από την τυπική ισότητα στην ουσιαστική ισοτιμία.

Καλούμε όσα/όσες/ όσους γνωριζόμαστε ήδη να ξανασυναντηθοούμε και όσες/όσους/όσα δε γνωριζόμαστε ακόμη και ίσως επιθυμούν να γνωριστούμε, να έρθουν να μοιραστούμε εμπνεύσεις και να σχεδιάσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα.

Αδέσποτα του campu(s)
Ανοιχτή συνέλευση αδιαμεσολάβητων φοιτητικών και μη αγώνων

*θα συναντηθούμε στα σκαλιά της ΣΘΕ και θα αποφασίσουμε που θα πάμε για τη συνέλευση

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μαΐου 19h