Κυριακή 23 Μαίου 2021 στις 11.00

Aπεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας την Κυριακή 23 Μάη, στις 11.00, Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το προαιρετικό άνοιγμα του λιανεμπορίου για την Κυριακή 23 Μαΐου, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτόν το κράτος καταργεί στην πράξη την Κυριακάτικη Αργία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα αφεντικά να ανοίξουν τα καταστήματά τους προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους, μια κερδοφορία που πατάει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι, σαν να μην έφταναν τα ελαστικά ωράρια, οι χαμηλοί μισθοί και η ανασφάλιστη εργασία, εξαναγκάζονται να δουλέψουν και σε μια ακόμα ημέρα αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί διακαή πόθο του κράτους και των αφεντικών και γι' αυτό τον λόγο το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτές που δεν έχουν Κυριακάτικη Αργία, με τελικό στόχο την πλήρη κατάργησή της. Είναι φανερό ότι το κράτος και τα αφεντικά έχουν εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των από τα κάτω, η οποία αποτυπώνεται με τον πιο έκδηλο τρόπο στο νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες.

Απέναντι στην γενικευμένη τρομοκρατία και τις συνθήκες σκλαβιάς που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυρίαρχοι, υπάρχει ο δρόμος της οργάνωσης των εργαζομένων, της αντίστασης, της διεκδίκησης και του κοινωνικού - ταξικού αγώνα, μέχρι την πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84812/