Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στις 20.00

Εκδήλωση QITCO: Γνωρίζοντας τις γυναίκες Ζαπατίστας και των αγώνα τους

Εκδήλωση QITCO - Γνωρίζοντας τις γυναίκες ζαπατιστας και των αγώνα τους

Το Κουήρ Διαθεματικό Τρανσφεμινιστικό Συντονιστικό (Queer Intersectional Trans-feminist coordination, aka QITCO) δημιουργήθηκε μέσα στον χειμώνα από την ανάγκη συσπείρωσης των κουήρ και φεμινινιστικών φωνών της Αθήνας στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης συντονισμού Το Καραβάνι των Ζαπατίστας, που συστάθηκε με σκοπό να προετοιμάσει το ταξιδι των Ζαπατίστα στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στην γεωγραφική περιοχής της Ελλάδας. Το QITCO αποτελείται από κουήρ και φεμινιστικές συλλογικότητες (AMOQA, Femctωrìa, Fac_research, Women Defend Rojava Athens) και ατομικότητες, και λειτουργεί με οριζόντια δομή με τακτικές συνελεύσεις με ελάχιστον πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας τον διαθεματικό φεμινισμό, την κουηρ θεώρια, τον τρανσφεμινισμό. Στόχος μας ειναι να προετοιμασούμε ένα ζεστό καλωσόρισμα για τα σύντροφα και τις συντρόφισσες* που καταφθάνουν απο τις ζούγκλες της Λακαντόνας και διασυνδέσουμε τους πολύμορφους αγώνες μας ενάντια στις πολλαπλές, διασταυρούμενες καταπιέσεις που τα ίδια βιώνουμε (γυναίκες, λοακτι+, ανάπηρα, κοκ).
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στις 20:00 στο Πάρκο στης Ακαδημία Πλάτωνός σας προσκαλούμε στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του QITCO για την οικονομική ενίσχυση του Ταξίδιού των Ζαπατίστας στην Ευρώπη με θέμα "Γνωρίζοντας τις γυναίκες ζαπατιστας και των αγώνα τους".

Η εκδήλωση θα περιέχει:
- Προβολή του ντοκιμαντέρ "Αυτές, οι άλλες, οι αληθινές…Οι γυναίκες ζαπατιστας" ("Ellas, las otras, las de deveras…las mujeres Zapatistas")
- Ανάγνωση βιωματικών αφηγήσεων των γυναικών ζαπατίστας
- Συζήτηση

**Θα τηρούνται όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας **

πηγή : https://femctoria.wordpress.com/2021/06/27/εκ…