τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 στις 19.00

Συζήτηση δράσεων για το περιστατικό στη φυλακή Δομοκού

«Και να θυμάστε πως δεν μας χωρίζει τίποτα παραπάνω από έναν τοίχο…»

Στις 12/9/2011 γίνεται μεταγωγή των κρατουμένων μελών της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού. Μόλις φτάνουν στη φυλακή υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο, όπου τον αρνούνται και οδηγούνται στο κελί νεοεισερχομένων. Σ'εκείνο το σημείο ο αρχιφύλακας Χρήστος Κλιάρης εισβάλλει στο κελί θεωρώντας απαραίτητο να κάνει ξεκάθαρο ότι «Εδώ είναι η φυλακή μου και κάνω ό,τι γουστάρω». Στη συνέχεια εισβάλλουν άλλοι τρείς ανθρωποφύλακες προσπαθώντας να τους απομονώσουν και να τους μεταφέρουν έναν-έναν στο δωμάτιο της έρευνας. Εκεί υποβάλλονται διαδοχικά στη διαδικασία σωματικού ελέγχου, πλέον με βίαιο τρόπο, αφού την έχουν ήδη αρνηθεί, σχίζοντάς τους τα ρούχα, ξεγυμνώνοντάς τους ολοκληρωτικά και φορώντας τους χειροπέδες τους περνάνε από το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων , στο οποίο περνάνε μαζί τους και οι μπάτσοι. Όντας, λοιπόν, λογικό να ενεργοποιηθεί το μηχάνημα ανίχνευσης αρχίζουν τα καψόνια επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία ξανά και ξανά. Οι σύντροφοι κατά τη διάρκεια του όλου εξευτελισμού στον οποίο προσπάθησαν να τους υποβάλλουν διατήρησαν μαχητική και ανταγωνιστική στάση ανταπαντώντας στις απειλές τους με το δικό τους αγωνιστικό τρόπο.

Η στάση που διατήρησαν οι σύντροφοι της Επαναστατικής Οργάνωσης στο συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί τη συνέχιση ενός διαρκούς αγώνα ενάντια στην κυριαρχία, στη φυλακή της κοινωνίας, στην κοινωνία της φυλακής, τόσο με τη δράση τους εκτός των τειχών, όσο και εντός αυτών, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη συνεχή τους άρνηση να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο.

Αυτός ο αγώνας των συντρόφων όλο αυτό το διάστημα έχει βρει αντίκρισμα σε μεγάλη μερίδα κρατουμένων σε διάφορες φυλακές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα γεγονότα της 12/09/2011 συσπειρώνονται 275 κρατούμενοι τόσο της Α' Πτέρυγας Κορυδαλλού και 90 άτομα της Β' Πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συνυπογράφοντας κείμενα στάσης, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους για 3 ώρες, όσο και οι 3 κρατούμενοι σύντροφοι από τις φυλακές Αυλώνα συνυπογράφοντας κείμενο και απέχοντας από τη διανομή του μεσημεριανού συσσιτίου ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Μια σύντομη ματιά στις φυλακές Δομοκού.

Οι φυλακές Δομοκού μπορούμε να πούμε ότι έχουν τα χαρακτηριστικά που έχει και μια πτέρυγα προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσονται αγαστές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ κρατουμένων και δεσμοφυλάκων, αφού η πλειοψηφία των κρατουμένων αποτελείται από ρουφιάνους και άτομα που δε θα ήταν αποδεκτά από την μικροκοινωνία μιας άλλης φυλακής. Ρωτώντας για τις φυλακές Δομοκού θα λάβεις εύκολα την απάντηση πως μια άδεια στοιχίζει περίπου 25.000 ευρώ, ένα κινητό 2.000 ευρώ, ενώ κυμαίνονται σε διάφορες τιμές και εξαρτώνται από τα εκάστοτε κονε του αρχιφύλακα τα ναρκωτικά και οι ιερόδουλες που μπαινοβγαίνουν στη φυλακή.

«...Το βασικό ζήτημα ή πιο σωστά στοίχημα που πρέπει να τεθεί είναι το κατά πόσο μέσα από τα τείχη αυτών των κολαστηρίων θα μπορέσουμε να οργανώνουμε και να βάζουμε σε ισχύ τους αγώνες. Αγώνες μόνιμους, ισχυρούς, δυνατούς. Αγώνες που μερικές φορές μπορεί να απαιτούν ή να διαπραγματεύονται αιτήματα, έχουν όμως ένα και μόνο τελικό σκοπό. Ένα σκοπό αδιαπραγμάτευτο και αδιάλλακτο, την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ. Γιατί όσο υπάρχουν φυλακές κανείς δεν είναι ελεύθερος». Μιχάλης Νικολόπουλος.

Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στη φυλακή του Δομοκού με τα δυο μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καλούμε σε συνέλευση την Πέμπτη στις 19.00 στο πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη για συζήτηση δράσεων.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Διοργάνωση: Αλληλέγγυοι/-ες

Δείτε εδώ επίσης:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332575

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332883

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332946

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332884

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332532

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...