τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία

Αφορμή είναι ο εμπρησμός στο σπίτι πολιτικά ενεργών ανθρώπων στις 26/12/09 στο χωριό Αγ. Λαυρέντιος Πηλίου καθώς επίσης η γενικευμένη καταστολή και οι αυξημένες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων σε όλη την Ελλάδα.

πηγή : http://indy.gr/calendar/poreia-enantia-stin-k...


1 2 3 4

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην κρατική/παρακρατιή βία/καταστολή

Καμιά φωτιά δεν μας σταματάει!

Tο EEK καταγγέλει τον εμπρησμό της κατοικίας στο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, δύο νεαρών συντρόφων που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά ζητήματα της πόλης. Η κατοικία κάηκε κατά την απουσία τους στις 26/12/09. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό.

Kαθώς δεν υπάρχει καμμιά προσωπικού χαρακτήρα αντιπαράθεση των συντρόφων με κατοίκους της περιοχής, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική εκφοβιστική ενέργεια εναντίον τους, εξαιτίας της δράσης τους στα κοινωνικά κινήματα. της πόλης μας.

Το ΕΕΚ στέκεται αλληλέγγυο στους δύο συντρόφους που στοχοποιούνται στα πλαίσια της νέας αντίληψης του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ περί μηδενικής ανοχής και τρομοκράτησης όσων κοινωνικών αγωνιστών στέκονται στο δρόμο που άνοιξε ο Δεκέμβρης της εξέγερσης.

Η νέα εποχή που διανύουμε, μετά το Δεκέμβρη του 2008 και τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, επιτάσσουν μια νέα μορφή οργάνωσης και επικοινωνίας των αγωνιστών του Δεκέμβρη, ιδιαίτερα ενάντια στα ζητήματα της ωμής βίας και καταστολής του αστικού κράτους που φαίνεται να είναι η μοναδική μέθοδος αποτροπής μιας νέας κοινωνικής εξέγερσης μπροστά στην καπιταλιστική χρεοκοπία.

Το ΕΕΚ Μαγνησίας συμμετέχει στις πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

κάλεσμα : ΕΕΚ/ΟΕΝ

eek_pilio_2_.jpg

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

Πορεία ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία

κάλεσμα : Κατάληψη Ματσάγγου

lavrentis__________.jpg

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

Βόλος: πορεία ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία

Σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία, το Σάββατο 23/1, στις 11πμ από την πλ. Αγ. Νικολάου στο Βόλο, καλούν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικιού χώρου, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΕΕΚ και η Παρέμβαση Πολιτών Βόλου. Η πορεία διοργανώνεται με αφορμή τον εμπρησμό σπιτιού κοινωνικών ακτιβιστών τον προηγούμενο μήνα σε χωριό του Πηλίου, το πολιτικό της όμως πλαίσιο αναφέρεται στο γενικότερο στη χώρα, αλλά και στο ειδικότερο στη Μαγνησία, κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να καθιερωθεί από ΜΑΤ, ασφαλίτες, φασίστες και παρακρατικούς.

κάλεσμα : Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)

πηγή : http://indy.gr/calendar/bolos-poreia-enantia-...