τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

Ανοιχτή σύσκεψη

Αντίσταση στην κλιμάκωση του ρατσισμού μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, να κλείσουμε το δρόμο στην φασιστική απειλή
Ανοιχτή Σύσκεψη, Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, 7μμ, Ταράτσα Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Οι δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και την άνοδο των Ταλιμπάν, ανέδειξαν ξανά τον κυνισμό των κυβερνήσεων που με την επέμβαση τους και την κατοχή οδήγησαν εκατομμύρια στο θάνατο και την προσφυγιά. Τώρα διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι θα κλείσουν τα σύνορα στους πρόσφυγες του Αφγανιστάν μετά την εκκένωση του αεροδρομίου της Καμπούλ.
Ο Μηταράκης και ο Χρυσοχοΐδης σπεύδουν να ελέγξουν το φράχτη στον Έβρο με το δολοφονικό λεπιδοφόρο σύρμα του ΝΑΤΟ στην κορυφή του ενώ ο Μητσοτάκης συνεργάζεται με τον Ερντογάν για να καθηλωθούν οι πρόσφυγες μακριά από τα ευρωπαϊκά σύνορα. O Mητσοτάκης ενισχύει την ακροδεξιά βάζοντας τον Θ.Πλεύρη υπουργό Υγείας.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ απλώνουν φράχτες παντού και στέκονται με βαρβαρότητα απέναντι στα θύματα των δικών τους «ανθρωπιστικών επεμβάσεων». Την ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δικαιώματα των γυναικών πνίγουν τις προσφύγισσες και τα παιδιά τους στη Μεσόγειο και με μεγαλοψυχία συνεργάζονται με δικτάτορες και αντιδραστικές κυβερνήσεις για να τους μαντρώσουν σε στρατόπεδά στις όμορες χώρες. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι κατοχικές κυβερνήσεις δεν φέρνουν δικαιώματα και ελευθερίες στους λαούς και τις γυναίκες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε να καούν τα δάση, να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ και προσωπικό, να συνωστίζονται μαθητές στις τάξεις και κόσμος στα μέσα συγκοινωνίας, γέμισε τις γειτονιές και τα πανεπιστήμια με αστυνομικούς, σπαταλώντας εκατομμύρια για ένα ρατσιστικό σαφάρι κατά των προσφύγων, με το στήσιμο φράχτη χιλιομέτρων στον Έβρο, με προσλήψεις συνοριοφυλάκων αντι για δασοφύλακες, πυροσβέστες, υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς. Πνίγουν πρόσφυγες και προσφύγισσες στο Αιγαίο, προχωράνε απροκάλυπτα σε παράνομες απελάσεις, στοιβάζουν χιλιάδες σε στρατόπεδα θανάτου και τώρα προωθούν νόμο για άμεσες μαζικές απελάσεις με επιχειρήσεις σκούπα και μαζικές φυλακίσεις των προσφύγων και μεταναστών χωρίς χαρτιά. Οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση οικογένειες προσφύγων με παιδιά, αποστερώντας τους από το επίδομα των ελάχιστων ευρώ (cash card) και τους πετάνε στο δρόμο με εξώσεις.
Στις 7 Οκτώβρη κλείνει ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση νεοναζί δολοφόνων. Ήταν μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που πάλεψε για χρόνια ενάντια στις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις και τις ρατσιστικές πολιτικές που τους έστρωσαν το δρόμο. Όμως, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ανοίγει ξανά το δρόμο στους φασίστες και επιχειρούν να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Οι υστερικές ρατσιστικές κραυγές των Μπογδάνων δίνουν κάλυψη στους Βελόπουλους και τους Κασιδιάρηδες να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και να επιχειρούν ακόμη και επιθέσεις και εμφανίσεις στο δρόμο στις αντιδραστικές συνάξεις μερίδας αντιεμβολιαστών.
Για να τους σταματήσουμε χρειάζεται να κλείσουμε το δρόμο στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, να στηρίξουμε τους παλιούς και νέους πρόσφυγες και προσφύγισσες, να βροντοφωνάξουμε είναι καλοδεχούμενοι, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου, να διεκδικήσουμε άσυλο, στέγη, παιδεία και υγεία για όλους και όλες!
Οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες και η νεολαία, στα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, πλάι στα αιτήματα για να μην περάσουν οι περικοπές, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιθέσεις στο περιβάλλον, την κοινωνική ασφάλιση, τα δικαιώματα των γυναικών και τις δημοκρατικές ελευθερίες χρειάζεται να αποκρούσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης που μετατρέπει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες για τους νεκρούς της πανδημίας, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Να βρεθούμε στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι, οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να δώσουμε δυναμική συνέχεια στις 7 Οκτώβρη, στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη στις 7μμ στη Ταράτσα του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/653…