Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Hip hop live οικονομικής ενίσχυσης για τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Ο διοικητης της Αντιτρομοκρατικής, Ελ. Χαρδαλιάς, τη μέρα της σύλληψής του Βαγγέλη Σταθόπουλου, το Νοέμβριο του 2019, του είπε: «το ξέρουμε ότι δεν έχεις σχέση με τη ληστεία στον ΟΠΑΠ αλλά το κερασάκι στην τούρτα (σ.σ. τη συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα), θα το μάθεις αύριο…».

Στη συνέχεια, αναλάβανε οι δικαστές, με πρόεδρο εφετών, τη Μαρία Γιαννακοπούλου και εφέτες τις Χρυσοχόου Παναγιώτα και Παπαθανασίου Αρετή να επικυρώσουν το στημένο κατηγορητήριο της ελληνικής αστυνομίας εναντίον του αναρχικού Β. Σταθόπουλου. 19 χρόνια φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο. 19 χρόνια φυλακή επειδή είναι αναρχικός.

Γιατί αστυνομία και δικαστικό σύστημα δουλεύουνε μαζί. Γιατί η «δικαιοσύνη» τους είναι ταξική. Γιατί ούτε ένας εισαγγελέας ή δικαστής που είδε σε ζωντανή μετάδοση να ξυλοκοπείται ο Βασίλης Μάγγος από ορδές αστυνομικών και λίγες μέρες μετά να πεθαίνει, δεν είδε καμία εγκληματική πράξη. Γιατί αν είσαι βιαστής ή παιδεραστής, θα έχεις προνομιακή μεταχείριση (αν ποτέ συλληφθείς). Γιατί τρία χρόνια μετά, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η δίκη των δολοφόνων της Zackie Oh. Γιατί οι χρυσαυγίτες εγκληματίες έχουν αρχίσει ήδη να αποφυλακίζονται.

Στον κόσμο που συμβαίνουν αυτά, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος θα παραμένει έγκλειστος στις φυλακές των σύγχρονων βασανιστών, επειδή ο ίδιος δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, για έναν κόσμο ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εμείς δεν θα τον αφήσουμε όμηρο στα χέρια τους. Εμείς δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό αγώνα.

Το live για τα δικαστικά έξοδα του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους εγκληματίες χρυσαυγίτες. Μια μέρα που 8 χρόνια πριν, ο Παύλος άντεξε όρθιος, ζωντανός για 4 λεπτά, ώστε κανείς πια να μην μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει.

Το live στο Γεωπονικό θα ξεκινήσει μετά την αντιφασιστική πορεία μνήμης για τον Παύλο.

πηγή : https://twitter.com/radiofragmata