Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.00

Κάλεσμα συνδιοργάνωσης του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων

Κάλεσμα συνδιοργάνωσης του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων

Μετά από 1 χρόνο απουσίας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της συγκυρίας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ - Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων επιστρέφει σε μία διαφορετική μορφή. Καθώς ένα φεστιβάλ, μία γιορτή δεν συμπυκνώνεται μόνο σε ένα μεγάλο γεγονός, αλλά είναι κάτι που μπορεί να μοιραστεί στον χώρο και τον χρόνο, το φετινό φεστιβάλ κινεί ως μία νομαδική γιορτή, ένα αντιρατσιστικό καραβάνι το οποίο θα ταξιδέψει σε γειτονιές της πόλης, περίχωρα και χωριά του νομού. Σκοπός είναι να γίνουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις σε βάθος χρόνου, κυρίως μέσα στον Οκτώβρη.

Η χρονιά που πέρασε άνοιξε ακόμα περισσότερες πληγές, καθιστώντας την αλληλεγγύη πιο αναγκαία από ποτέ. Οι αντιμεταναστευτικές και μισάνθρωπες κυβερνητικές πολιτικές εντείνονται. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα camps κατά την περίοδο μίας δεινής υγειονομικής κρίσης θεωρούνται δεδομένες, ενώ ο κλονισμός της ψυχικής υγείας των εγκλείστων -που σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν σε αυτοχειρίες- αποσιωπάται. Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής καυχιέται τη μείωση των ροών. Μείωση η οποία επήλθε μέσω βίαιων και παράνομων επαναπροωθήσεων και έφερε ακόμα και την κατακραυγή διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών. Όμως Κυβέρνηση και ΕΕ όχι μόνο συνεχίζουν να κωφεύουν, αλλά ετοιμάζονται να υψώσουν ξανά τα τείχη, αυτή τη φορά εις βάρος του πολύπαθου λαού του Αφγανιστάν.

Αλλά και σε πολλά άλλα πεδία όπως της δημόσιας υγείας, της εργασίας, του περιβάλλοντος, των εθνικιστικών και μιλιταριστικών στρατηγικών, των ευρύτερων διακρίσεων, κ.ά. η κατάσταση δυσχεραίνει, η επίθεση στις δυνατότητες, τα κεκτημένα, τις ζωές μας οξύνεται. Μπροστά σε αυτή την επιβεβλημένη σκοτοδίνη, τη διαίρεση του συλλογικού, θεωρούμε καθήκον μας να αντισταθούμε. Απαντάμε με μία γιορτή όπου θα διαμοιραστούν εμπειρίες, θα αποδομηθούν οι μονόδρομοι, θα κάνουμε πράξη τους κοινούς μας αγώνες.

Καλούμε όλες και όλους να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να δημιουργήσουμε μαζί το φετινό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Οι οργανωτικές συνελεύσεις ξεκινάνε την ερχόμενη Τρίτη, 07/09, στις 8μμ στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5).

Η συνέλευση του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών

πηγή : https://www.facebook.com/stekichania/