Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

Μάθημα παραδοσιακών χορών

ΕΜΠΡΟΣ- Πρόγραμμα Εβδομάδας 7 έως 12/9

To Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ έχει ξεκινήσει τη φθινοπωρινή πολιτιστική περίοδο με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων ενώ στις εβδομαδιαίες συνελεύσεις διαμορφώνουμε ήδη ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα που σκοπό έχει την στήριξη των καλλιτεχνών και την ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων. Επίσης με χαρά ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας μας https://www.embros.gr/ από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις καθημερινές εκδηλώσεις όπως και να προγραμματίζεται τις προτάσεις σας χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο για να βρείτε άδειες ημερομηνίες στις οποίες θα οργανώσετε τις δικές σας εκδηλώσεις συμμετέχοντας στην Κυριακάτικη συνέλευση.

ΕΜΠΡΟΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 7 έως 12/9

ΤΡΙΤΗ 7/9- ΩΡΑ 19.00 (στον χώρο του Θεάτρου)
Ανοιχτή Σύσκεψη κατά ρατσιστικής εκστρατείας -
Ανοιχτά σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Με την συμμετοχή προσφύγων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους, μελών της Πακιστανικής και Αφγανικής κοινότητας που μας ενημερώνουν για την κατάσταση στις χώρες τους και την ζωή τους στην Ελλάδα όπως επίσης ακτιβιστών και καλλιτεχνών η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ μας καλεί σε μια Ανοιχτή Σύσκεψη της για την οργάνωση του αντιρατσιστικού αγώνα
Δείτε αναλυτικά πληροφορίες εδώ:
https://www.facebook.com/events/3014093785494…

ΠΕΜΠΤΗ 9/9- ΏΡΑ 19.00 (στην Ταράτσα)
Τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών ξεκινούν ξανά στο ΕΜΠΡΟΣ και θα προσφέρουν πολλές εκστατικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων υπεράσπισης του ΕΜΠΡΟΣ. Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται στον καθένα και την καθεμιά για την δημιουργία μιας νέας εορταστικής κοινότητας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 - ΩΡΑ 20.00 (στον χώρο του Θεάτρου)
Ανοιχτή σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης περιβαλλοντικών κινήσεων και αγωνιστών/τριών

Η "Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή" καλεί τις οικολογικές οργανώσεις και τους ακτιβιστές σε μια συνάντηση οργάνωσης και αγώνα.
Η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος είναι δική μας υπόθεση! Του κόσμου που πάλεψε αβοήθητος με τις φωτιές και τώρα οργανώνεται σε κάθε περιοχή για να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται. Των αγωνιστών/τριών που παλεύουν ενάντια στις εξορύξεις και τις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ενέργειας, του νερού, των λιμανιών, των μεταφορών. Ενάντια στην επέκταση των ΧΥΤΑ και την καύση σκουπιδιών. Που υπερασπίζονται τα δάση και τα ρέματα, τις παραλίες και τους αιγιαλούς, τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους. Ενάντια στην "πράσινη ανάπτυξη" και τα ληστρικά σχέδια των καπιταλιστών.
Ελάτε να συντονιστούμε όλες και όλοι μαζί για αυτές τις μάχες! Πάρτε μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη στο θέατρο Εμπρός.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/5558383325075…

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9 ΩΡΑ 19.00
ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ
Καλούμε τις φίλες και τους φίλους του Εμπρός να συμμετάσχουν στη ανοιχτή γενική συνέλευση με τις ιδέες και τις προτάσεις τους για να ετοιμάσουμε μαζί ένα απίθανο φθινοπωρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και να υπερασπιστούμε το θέατρο σαν έναν χώρο ελευθερίας πέρα από τους καθημερινούς εκβιασμούς του κέρδους και του εμπορεύματος.

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.

Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.

Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου - μέσω του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησής του - εμείς απαντάμε από το 2011, πρώτα με την Κίνηση Μαβίλη, με την Κίνηση Κατοίκων Ψυρρή κ.ά. και στη συνέχεια, με το άνοιγμα του Εμπρός ως αυτοδιαχειριζόμενου χώρου με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

Προσπαθούμε να ενώσουμε τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συνέχιση του εγχειρήματος του Εμπρός είναι ζωτικής σημασίας και γι' αυτό χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας! Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγής, φόβου, ιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

The Free Self-Managed Theater EMBROS was born from the dreams and hopes of millions of people who took part in the social movements of our time. It is an open, public space with an international impact, free access for over 1000 visitors per week and a daily, diverse program of events aimed at a wide range of people from different cultural backgrounds.

Since 2011, hundreds of artists have presented 400 different plays in more than 2000 performances on a non-profit & free entrance basis. There have been organized concerts of 450 music bands, events to support self-organized projects, kinematic initiatives and artistic groups, more than 300 speeches and lectures on all issues of everyday life. Hundreds of meetings, exhibitions, poetry, literature festivals, workshops, a sea of meetings and creation, a breath of freedom and expression in the city center.

To the supposed interest of HRADF (Hellenic Republic Asset Development Fund) in highlighting the historical value of the building - through its sale and privatization - we respond since 2011, first with the Mavili Movement, with the Psyrri Residents Movement, etc. and then, with the opening of Empros as a self-managed space with actions that promote artistic creation and experimentation, along with socio-political intervention within an anti-hierarchical and anti-commodified structure.

We try to bring together the theory and the practice, the artistic and the social and political, on issues that concern everyone, and to redefine the role of art, today, in conditions of emergency. Today, more than ever, the continuation of the EMBROS project is vital and that is why it needs the support of all of us! The assembly of the Free Self-Managed Theater Embros expresses its support in all the social movement spaces that face the state campaign for the imposition of a regularity of submission, fear, privatization and mass stupefaction.

HANDS OFF EMBROS!

THE BUILDINGS BELONG TO THOSE WHO NOURISH THEIR DREAMS UNDER THEIR ROOF

πηγή : https://www.facebook.com/events/9075270065147…