Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 19.30

Συζήτηση: Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της κοινωνικής εξαθλίωσης στην οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Αυτό συνειδητοποιούν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι -αλλά και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι- που παίρνουν αυτές τις μέρες στα χέρια τους τα νέα χαράτσια της εφορίας.

Δεν τους έφτασαν ούτε οι μειώσεις μισθών ούτε το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων ούτε η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (έκρηξη της μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας) ούτε η εκτίναξη της ανεργίας ούτε η νέα μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων ούτε το ξεπούλημα της υγείας (το «δώρο» του Λοβέρδου μέσα στο καλοκαίρι 10.000 κλινών των νοσοκομείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι μόνο το κερασάκι) ούτε το ξεχαρβάλωμα της Παιδείας, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις, ούτε η αύξηση του ΦΠΑ ούτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ούτε οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο…

Ο κατάλογος σε αυτό το σήριαλ τρόμου για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές -για όλη τελικά την κοινωνία- δεν έχει τέλος. Και τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε και νέο χαράτσι, ενώ ακολουθεί και το διαβόητο «τέλος ακινήτων». Μας ζητούν να καταβάλουμε μέχρι τέλος Σεπτέμβρη κεφαλικό φόρο, και μάλιστα στα εισοδήματά μας που έχουν ήδη φορολογηθεί! Και προφανώς πρόκειται για μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Η «έκτακτη εισφορά» θα ισχύει για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ το τέλος ακινήτου για 2.

Εν ολίγοις, εμείς που την έχουμε πληρώσει ως τώρα -και είμαστε και οι μόνοι που πληρώνουμε!- να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για να τα παίρνουν οι δανειστές και οι τράπεζες!

Η ανάγκη να ανατρέψουμε αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι απλώς άμεση. Είναι ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για όλους εμάς που βιώνουμε στο πετσί μας αυτή την πολιτική και πασχίζουμε να τα βγάλουμε πέρα με τους μισθούς-χαρτζιλίκι που παίρνουμε -όποτε το παίρνουμε- και το φόβο της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε ΩΣ ΕΔΩ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μην πληρώσουν τις «έκτακτες εισφορές».

Η μάχη αυτή είναι μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, συλλογικά! Είναι μάχη για να υπερασπίσουμε την ίδια μας τη ζωή και την αξιοπρέπεια! Είναι μάχη για να φύγουν όλοι αυτοί που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας. Να μην υποταχτούμε στο φόβο του «τίποτα δεν γίνεται, ο καθένας ας (μη) τη βολέψει μόνος του»!

ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΨΙΘΥΡΟΥΣ.

ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες, φοιτητικές συνελεύσεις, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, κινήσεις ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μαζικούς φορείς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να συντονιστούμε.

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας (από διαμαρτυρίες μέχρι προσφυγές) να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την αντίστασή μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Έκτακτο μάζεμα για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα δράση μας ενάντια στα χαράτσια!

επικοινωνία :

  • Λόντου 6 (β' όρ.) Εξάρχεια,
  • ΤΗΛ.: 210-3820537,
  • e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr,
  • http://bookworker.wordpress.com

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/09/19/%c...