Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00

Μικροφωνική συγκέντρωση: Καμία υποχρεωτική λήψη DNA

Καμία υποχρεωτική λήψη DNA στους 14 αγωνιστές φοιτητές

Τις τελευταίες ημέρες, σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για λήψη γενετικού υλικού DNA. Η αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020, στην εκκένωση της κατάληψης πρυτανείας ΕΜΠ, όπου συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Η κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού σε κινητό αντικείμενο (άδειο μπουκάλι) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

Η προσπάθεια σύνδεσης των γεγονότων είναι πρωτοφανής σκευωρία, καθώς το πρώτο γεγονός αφορά ανοιχτή κατάληψη στην οποία βρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ τα δείγματα DNA βρέθηκαν σε κινητά και μη παράνομα αντικείμενα, και το δεύτερο γεγονός αφορά συγκρούσεις το '14 σε δημόσιο χώρο που συχνάζει κόσμος και πάλι με τα δείγματα DNA να βρίσκονται σε κινητό και μη παράνομο αντικείμενο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 2014 οι περισσότεροι κληθέντες ήταν ανήλικοι (ακόμη και 12 χρονών) ή ζούσαν εκτός Αθήνας.

Παρατηρούμε, λοιπόν, πως το κράτος δεν παύει να επιτίθεται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Απλώς, εναλλάσσει τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιδιώκει να θέσει τα 14 άτομα σε ένα καθεστώς ομηρίας και τρομοκρατίας. Κι αυτό, διότι από τη στιγμή που το DNA τους προστεθεί στις κρατικές βάσεις δεδομένων, αφήνεται στη φαντασία του κάθε μπάτσου ποια θα είναι η επόμενη σκευωρία στην οποία θα εμπλακούν. Ακόμη, να τονίσουμε ότι, εάν εκείνοι δεν παρουσιαστούν για την παράδοση του DNA, η ΕΛΑΣ έχει το ελεύθερο ανά πάσα στιγμή, να τους απαγάγει και να λάβει το γενετικό υλικό με τη βία.

Με αυτόν το τρόπο, το κράτος προσπαθεί να εκφοβίσει και να αδρανοποιήσει τους φοιτητές που επέλεξαν να αντισταθούν στην δυστοπία εν μέσω lockdown. Η κατάληψη της πρυτανείας ΕΜΠ ήταν από τις πρώτες κινήσεις αμφισβήτησης των κρατικών προσταγών, αντιστάθηκε στη βιοπολιτική του κράτους κι έστησε αναχώματα στην απαγόρευση συγκεντρώσεων/μετακίνησης. Με την υπόθεση αυτή, επιδιώκει ανέλπιστα να ποινικοποιήσει τις καταλήψεις, που ανέκαθεν ήταν ένα μέσο πίεσης ενάντια στο κράτος αλλά και μία στέγη για τις ιδέες και τα όνειρα που κουβαλάμε.

Από μεριάς μας, ως αλληλέγγυα άτομα, θεωρούμε σημαντικό η υπόθεση αυτή να μη μείνει στα γραμματοκιβώτια των 14 συντρόφων, αλλά να γνωστοποιηθεί, γιατί αναδεικνύει το αληθινό πρόσωπο τους κράτους. Αυτό της εξουσίας, της επιβολής, της βίας, της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ενάντια σε όλα αυτά, στεκόμαστε πλάι στους συντρόφους κι υπενθυμίζουμε στο κράτος ότι δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ψήγμα από τα σώματα και την ελευθερία μας.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 1η Οκτώβρη, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Κανένα άτομο μόνο στα χέρια του κράτους.

Να καταστρέψουμε τις κρατικές βάσεις δεδομένων.

Τα σώματά μας, μας ανήκουν.

Αλληλέγγυοι/ες/α, ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85638/