Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00

Κάλεσμα για δράσεις ενάντια σε αναστολές εργασίας

Καλούμε σε 2η συνάντηση όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να συμμετέχουν σε δράσεις και παρεμβάσεις ενάντια στην έμμεση περικοπή μισθού κατά 80 ευρώ μηνιαίως μέσω της εξαναγκαστικής διενέργειας ράπιντ τεστ μόνο σε ιδιωτικές δομές και ενάντια στις πειθαρχικές ποινές και τα διοικητικά μέτρα που επιβάλλονται σε όσους/ες αρνούνται αυτή τη συνθήκη

την ΤΡΙΤΗ 5/10 στις 7.00 μμ στο πάρκο Ναυαρίνου (είσοδος από Ζ. Πηγής), Εξάρχεια

στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της συνέλευσης της *Πρωτοβουλίας Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα *

Η απείθεια κάποιων εκπαιδευτικών στα μέτρα που έχουν εισαχθεί στο πλαίσιο της επιβολής ενός καθεστώτος πειθάρχησης, διακρίσεων και κατηγοριοποιήσεων μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ήδη συναδέλφους που πετάχτηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Διαπιστώνουμε ότι πριν καν αρχίσει να εφαρμόζεται ένα πειθαρχικό καθεστώς περικοπών σε όσους/ες αρνηθούν την αξιολόγηση έχουμε ήδη περικοπές κι ακόμα περισσότερο αναστολές εργασίας που εφαρμόζονται με fast-track διαδικασίες.

Να συνδέσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αξιολόγηση με τον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στις αναστολές και τον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς στον δημόσιο χώρο.

•Κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός και κανένα περιοριστικό μέτρο ή διάκριση !

• Όχι στην επιβολή υποχρέωσης των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να πληρώνουν με δικά τους έξοδα δύο rapid test την εβδομάδα !

• Δωρεάν πρόσβαση για όλους στις δομές Υγείας χωρίς αποκλεισμούς !

• Δωρεάν rapid test για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν !

• Κανένας εργαζόμενος να μην δείχνει ούτε να ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ. Καμία ανοχή στο σύστημα της ρουφιανιάς, που καταργεί το απόρρητο των ιατρικώνπράξεων !

• Συνδικαλιστική κάλυψη όσων συναδέλφων απειληθούν με απόλυση ή αναστολή εργασίας !

• 15 παιδιά στις αίθουσες - προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες !

• Καμιά αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων !

• Δε θα ανεχτούμε κανένα λοκντάουν στις ζωές μας και στις ζωές των μαθητών μας

Εκπαιδευτικοί ενάντια σε όλους τους διαχωρισμούς και την αξιολόγηση

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτωβρίου 19h