Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 21.00

Ζαπατίστας- Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα

ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ- Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα- 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ- κάθε Παρασκευή και Δευτέρα- ώρα 21.00- έναρξη Παρασκευή 8/10
Οι Ζαπατίστας, ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών που το 1994 ζήτησε ελευθερία και αυτονομία από το κράτος του Μεξικό, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2020, την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ομάδα b.p.m. theater group και συντελεστές της παράστασης «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνεχίζουν να εμπνέονται από τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα της πραγματικότητας και δημιουργούν μια παράσταση ανάμεσα στη μυθοπλασία και το θέατρο ντοκουμέντο, με έμπνευση την ιδέα της άφιξης των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και την συνάντηση αυτών των δύο πολιτισμών.
Η παράσταση έχει ως αφετηρία τον ίδιο τον λόγο των Ζαπατίστας. Ο λόγος αυτός, πότε ως διακήρυξη, πότε ως μήνυμα, πότε ως συμβολική πράξη και πότε ως μύθος φτάνει στους θεατές και τους κάνει κοινωνούς της εικόνας για την ζωή και την ελευθερία των ιθαγενών λαών του Μεξικό. Μία εικόνα ίσως μακρινή από την δική μας, αλλά αξιοθαύμαστη, γεμάτη θάρρος, αλλά και στοργή και αγάπη και μοναδικό χιούμορ.
Οι Ζαπατίστας, μας καλούν να επαναδιαπραγματευτούμε έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία και κόντρα στην κοινωνική απελπισία και απομόνωση της περιόδου, να ξαναμαγευτούμε. Ας το κάνουμε!
Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη
Μουσική Σύνθεση: Παύλος Κατσιβέλης
Σκηνογραφία: Νικόλας Κανάβαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου
Κινησιολογία: Στάλη Συμεών
Παίζουν: Μαριέλα Δουμπού
Ευσταθία Λαγιόκαπα
Δημήτρης Τσιγκριμάνης
Σωτήρης Χατζηαγόρου
Φωτογραφίες αφίσας: Νίκος Κατσαρός
Φωτογραφίες προώθησης: Τζένη Αναγνωστοπούλου
Επεξεργασία αφίσας/trailer: Αντώνης Χρήστου | Νάνσυ Νικολοπούλου
Επεξεργασία video: Δημήτρης Τσιλιφώνης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Από την ομάδα: b.p.m. theater group
Είσοδος ελεύθερη - με προαιρετική οικονομική ενίσχυση.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη.
Για την είσοδο στο θέατρο θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Φοράμε πάντα τις μάσκες μας.
Η εκδήλωση έχει διάρκεια 70 λεπτών.

ΔΕΙΤΕ event και περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια αυτής της δημοσίευσης- καλέστε φίλους και φίλες στα fb event του Εμπρός για την διάδοση των εκδηλώσεων- στηρίξτε τις δράσεις με την συμμετοχή σας- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ

πηγή : https://www.facebook.com/embrosgr/