Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

Έκτακτη συνέλευση για πραγματοποίηση δράσεων σχετικά με την κρατική δολοφονία

Έκτακτη συνέλευση για πραγματοποίηση δράσεων σχετικά με τη κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές (ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα) κύμα δολοφονικής αστυνομικής βίας με αποτέλεσμα 2 σοβαρά τραυματίες και έναν νεκρό. Όλοι άοπλοι. Όλοι γαζωμένοι από σφαίρες μπάτσων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

08/10 09.00 το πρωί. Η αστυνομία εντοπίζει ένα κλεμμένο όχημα στη πλατεία Βάθης. Επι τόπου χωρίς καμία προετοιμασία στήνεται ενέδρα από την ομάδα ΔΙΑΣ. Σε λίγη ώρα και αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε στο όχημα και πήγε να ξεκινήσει, περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και μετά από δευτερόλεπτα βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες επειδή προσπάθισε να παίξει το τελευταίο χαρτί της ελευθερίας του και να διαφύγει με το όχημα από τον κλοιό των μπάτσων. Αυτό το ομολογουμένως ακραίο γεγονός έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί στα μάτια της "κοινής γνώμης". Αμέσως τα συστημικά ΜΜΕ ξεκίνησαν να μιλούν για δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στα τηλεοπτικά τους πλάνα δείχνουν ένα αμάξι κυριολεκτικά γαζωμένο από σφαίρες και μάλιστα σε σημεία που θα μπορούσαν να απωβούν μοιραία για τον οδηγό. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε κατά την επίσκεψη του σε "τραυματία" μπάτσο της ΔΙΑΣ ότι έδρασε "με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα". Η δήλωση του υπουργού είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς πέρα από το ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονική ενεργεια των αστυνομικών σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, δίνει και το ελεύθερο από εδώ και πέρα σε κάθε τσογλάνι που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. να πυροβολεί στο ψαχνό κατά βούληση.

3 μέρες αργότερα 11/10 ομάδα ΟΠΚΕ καταδιώκει όχημα που δεν σταμάτησε σε σήμα για αστυνομικό έλεγχο στον Άγιο Παντελεήμωνα. Για άλλη μια φορά χωρίς τη παραμικρή απειλή πυροβολούν εναντίον των επιβαινόντων στο ΙΧ χωρίς ευτυχώς τον τραυματισμό κανενός.

20 Οκτωβρίου στη περιοχή της Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων μετά από καταδίωξη ΙΧ και με τη δικαιολογία πως πήγε να διαφύγει με επικίνδυνο τρόπο οι μπάτσοι γαζώνουν πάλι το όχημα.

Χθες το βράδυ αυτό το κρεσέντο αστυνομικής βίας είχε τον πρώτο νεκρό. Στη περιοχή του Περάματος οι μπάτσοι εγκλώβισαν ένα κλεμμένο ΙΧ και το γάζωσαν με παραπάνω από 20 σφαίρες όπως ακούγεται και στο βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής. Αποτέλεσμα να εκτελεστεί εν ψυχρώ ένας 20χρονος ενώ ένα ανήλικο παιδί 16 χρονών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένο. Πριν στεγνώσει το αίμα του νεκρού η κυβέρνηση δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη αναλαμβάνει για άλλη μια φορά την ευθύνη ("πολύ καλώς έδρασε η αστυνομία").

Είναι προφανές, τόσο από τη πυκνότητα των περιστατικών όσο και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι υπάρχουν εντολές άνωθεν στους μπάτσους να πυροβολάνε στο ψαχνό για να υπάρχει μια εικόνα που να παραπέμπει στο κυβερνητικό δόγμα Νόμος και Τάξη, με απώτερο σκοπό να χαιδέψουν τα αυτία στο ακροδεξιό ακροατήριο τους. Θεωρούμε τα παραπάνω περιστατικά - με αποκορύφωμα τη χθεσινή δολοφονία - άκρως σημαντικά καθώς αν αυτά συνεχιστούν θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς. Σήμερα τα όπλα της αστυνομίας πυροβολούν τους περιθωριοποιημένους παραβατικούς προλετάριους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου, χθες τους συντρόφους μας, αύριο έναν/μια από εμάς. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες κινούμενοι στόχοι σκοποβολής για τους ένστολους φονιάδες. Γι αυτό το λόγο καλούμε έκτακτη συνέλευση αύριο Κυριακή 24/10 στις 18.00 στη ΦΕΠΑ (ώστε λόγω της βαρύτητας του γεγονότος η συνέλευση να πραγματοποιηθεί ακόμα και με βροχή σε κλειστό χώρο) για να συζητηθούν αντανακλαστικές δράσεις πάνω στο ζήτημα της αναβαθμισμένης αστυνομικής βίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85863/