Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 19.30

Προσυγκέντρωση και μικροφωνική για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10 μια μανιασμένη 35λεπτη αστυνομική καταδίωξη ενός κλεμμένου οχήματος είχε τραγική κατάληξη. Οι νόμιμοι δολοφόνοι του κράτους αποφάσισαν να γαζώσουν με 38 σφαίρες τρία νεαρά παιδιά με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου. Ο τρίτος από τους επιβάτες τράπηκε σε φυγή στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα πυρά των μπάτσων.

Χωρίς να χάσουν στιγμή, οι έμμισθοι ρουφιάνοι του κράτους επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία συκοφάντησης των θυμάτων της επίθεσης, αντιστρέφοντας τη θέση θύτη και θύματος για να συγκαλύψουν τους δολοφόνους. Σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ έσπευσαν να καταγγείλουν τον νεκρό ως εγκληματία διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις που τον χαρακτήριζαν «σεσημασμένο» βασίζοντας το αφήγημά τους στην Ρομ ταυτότητα του θύματος. Ταυτόχρονα, ξέπλυναν τους μπάτσους παρουσιάζοντας τους ως «τραυματίες» ενός ανύπαρκτου «εμβολισμού κατά των μηχανών τους». Σε βάρος των δύο επιζώντων σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μια συνολικότερη συνθήκη κρατικής καταστολής και ρατσιστικής βίας. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωπες με την όξυνση της κρατικής καταστολής σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Από την καταστολή διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, τις διώξεις αγωνιστριών έως την αντιμεταναστευτική πολιτική και την πολεμική προετοιμασία, ο κρατικός μηχανισμός ολισθαίνει προς τον εκφασισμό. Σε κάθε γωνία υπάρχει και ένας οπλισμένος μπάτσος να ελέγχει και να περιορίζει την παρουσία των καταπιεσμένων στον δημόσιο χώρο.

Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το ρατσιστικό/αντιτσιγγανικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συνέβη η εν λόγω δολοφονία. Πέραν του ερωτήματος για το αν οι μπάτσοι γνώριζαν την πολιτισμική ταυτότητα των θυμάτων και το κατά πόσο υπήρξαν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την καταδίωξη, η μετέπειτα αντιμετώπιση του γεγονότος από τον κυρίαρχο λόγο είχε απροκάλυπτα αντιτσιγγανικά χαρακτηριστικά. Η Ρομ κοινότητα είναι μια από τις πιο καταπιεσμένες μερίδες της ελληνικής κοινωνίας, εγκλωβισμένη σε μία συνθήκη ακραίας φτώχειας και ανισότητας, παραγκωνισμένη από τους θεσμούς, αποκλεισμένη από την αγορά εργασίας, αντιμέτωπη συνεχώς με ένα σορό κακουχίες και το ρατσιστικό μίσος. Όλα τα παραπάνω συντηρούνται μέσω της διαρκούς αρνητικής προβολής της Ρομ ταυτότητας. Μέσα σε αυτό το βολικό πλαίσιο, λοιπόν, ήρθε και η κρατική προπαγάνδα να συγκαλύψει την δολοφονία, ενισχύοντας έτσι τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις εξουσίας.

Σε ένα σύστημα που η ζωή περνάει διαδικασία αξιολόγησης για το αν αξίζει παραπάνω από ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, σε μία συνθήκη κοινωνικού κανιβαλισμού και θανατοπολιτικής, τα πιο καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα είναι και εκείνα που εξοντώνονται. Αν είσαι Ρομά, η ζωή σου αξίζει όσο ένα κλεμμένο αμάξι, αν είσαι μετανάστρια σε βιάζουν και σε σκοτώνουν στα σύνορα, αν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ σε δολοφονούν μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια. Ο σάπιος κόσμος τους καταρρέει και για την ώρα καταρρέει στα κεφάλια μας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΝΕΚΡΕΣ. Ενάντια στο κράτος και τους δολοφόνους του, να αντισταθούμε με κάθε μέσο, να βάλουμε φρένο στις δολοφονίες των πιο υποτιμημένων και καταπιεσμένων κομματιών της κοινωνίας, να μην συνηθίσουμε τον θάνατο. Καλούμε σε:

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟ

πρωτοβουλία ενάντια στην κρατική καταστολή - αναρχικοί/αναρχικές

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…