Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 20.30

Συνέλευση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Πάτρα - Καλέσματα για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/10, 18:00, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΤΗ, 26/10, 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ, 16/10, 20:30, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ - ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ

Ελλάδα, Αττική, Πέραμα, Οκτώβρης του 2021. Άλλο ένα περιστατικό ακραίας αλλά και γνώριμης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Πέντε μηχανές ΔΙΑΣ καταδιώκουν ένα όχημα που δε σταμάτησε σε σήμα ελέγχου. Η καταδίωξη, που έχει ξεκινήσει από την περιοχή του Ρέντη, συνεχίζεται μέχρι το Πέραμα. Εκεί, η προσπάθεια του οδηγού του οχήματος να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό των διωκτών του απαντιέται με 38 ριπές 7 υπηρεσιακών όπλων μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ο 18χρονος οδηγός πέφτει νεκρός, ένας 16χρονος επιβαίνων τραυματίζεται και προσάγεται κι ένας 15χρονος επιβαίνων διαφεύγει τρέχοντας.

Τη σκυτάλη παίρνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Πιστά στο ρόλο τους σπεύδουν να μας ενημερώσουν ότι το όχημα ήταν κλεμμένο, οι ύποπτοι Ρομά και οι δολοφόνοι της ομάδας ΔΙΑΣ σε νόμιμη άμυνα. Στην ουσία μας κάνουν σαφές ότι, σύμφωνα με το δικό τους κώδικα ηθικής, η ζωή ενός ανθρώπου αξίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, ειδικά άμα πρόκειται για Ρομά. Για εκείνους, οι Ρομά είναι αυτομάτως ύποπτοι (ο δολοφονημένος οδηγός του οχήματος χαρακτηρίζεται «παλιός γνώριμος των αρχών»).

Η στυγνή αυτή δολοφονία έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της καθημερινής συνθήκης εξαίρεσης και αποκλεισμού που βιώνουν οι αόρατοι αυτού του κόσμου. Πρόκειται για δολοφονία με κίνητρα ξεκάθαρα ρατσιστικά. Ο Νίκος δολοφονήθηκε ακριβώς επειδή δεν χωρούσε στο πλαίσιο της καπιταλιστικής βιτρίνας, επειδή πληρούσε και του φορέθηκαν όλα τα κριτήρια και τα χαρακτηριστικά. Του καταπιεσμένου, από τα κάτω, μη Έλληνα, μικροπαραβατικού, εκείνου που πρέπει πάση θυσία να κρυφτεί και αν δεν συμμορφώνεται να εκτελεστεί.

Η συνεχής ροή πληροφοριών από αυτόπτες μάρτυρες, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα φανερώνουν την αλήθεια που τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να παραποιήσουν, φέρνοντας πίεση σε κράτος και δικαστική αρχή. Μαρτυρίες ότι οι μηχανές μετακινήθηκαν κατάλληλα μετά τη δολοφονία, μαρτυρίες για το πλήθος των πυροβολισμών, βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας, φωτογραφίες και πλάνα του διάτρητου από τις σφαίρες των ένστολων δολοφόνων οχήματος, ηχογραφήσεις από τις διαβιβάσεις του κέντρου άμεσης δράσης που καλούσε επανειλημμένα τους σερίφηδες της ΔΙΑΣ να σταματήσουν την καταδίωξη, δηλώσεις «ειδικών», απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. περί αδικαιολόγητης αντίδρασης των δολοφόνων της ΔΙΑΣ, αναγκάζουν τη δικαιοσύνη να κινήσει διαδικασίες δίωξης, να κατηγορήσει τους 7 πιστολέρο για φόνο και να τους συλλάβει.

Γνωρίζει πολύ καλά το κράτος και η δικαιοσύνη ποιων το χέρι οπλίζουν. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε κι η τελευταία, που μπάτσος σηκώνει όπλο, σημαδεύει και πυροβολεί. Οι λόγοι για το κράτος και τους μηχανισμούς του είναι σαφείς: για να επιβληθούν, να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν, γιατί θεωρούν αναλώσιμη τη ζωή όσων το ίδιο το σύστημα έχει πετάξει στο περιθώριο, γιατί όσοι αμφισβητούν την εξουσία πρέπει να τιμωρούνται εκδικητικά και παραδειγματικά, γιατί η δικαιοσύνη είναι ταξική.Να αγωνιστούμε με πάθος για τη ζωή που αξίζει να βιώσουμε, πολεμώντας κράτος, καπιταλισμό και κάθε μορφή εξουσίας. Να συνδέσουμε τους αγώνες, χτίζοντας σχέσεις αγωνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ όλων όσοι βιώνουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Για όλες, όλα, όλους τους δολοφονημένους, τους νεκρούς του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, ας ξεχειλίσει η οργή μας.

ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, TV, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Αναρχικές - οί, συντρόφισσες - οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614912/