Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της 23/10.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου μετά από καταδίωξη στο Πέραμα οι μπάτσοι δολοφονούν τον 18χρονο Ρομά Νίκο Σαμπάνη. Όταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ακινητοποιήθηκε οι ένστολοι δολοφόνοι πυροβόλησαν 38 φορές, σκοτώνοντας τον Νίκο Σαμπάνη ακαριαία και τραυματίζοντας σοβαρά τον 16χρονο φίλο του. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε δυναμική αντανακλαστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους λίγο μετά την έναρξη της. Κατά την επίθεση των μπάτσων συνελήφθησαν 4 άτομα και η δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στις 4/11 στις 12:00.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


ΠΕΜΠΤΗ 4/11 ΣΤΙΣ 12 μμ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΑ 4 ΣΥΛΛΕΙΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10, τρεις άοπλοι νεαροί καταδιώκονται από ομάδα ΔΙΑΣ αφού το όχημα που επέβαιναν αναγνωρίστηκε ως κλεμμένο. Το όχημα εγκλωβίστηκε και οι μπάτσοι έριξαν 38 σφαίρες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με σκοπό στην ουσία να εκτελέσουν τους 3 νεαρούς. Ως αποτέλεσμα δολοφονείται ένας 18χρονος εν ψυχρώ, ένας ανήλικος τραυματίζεται και ο τρίτος ανήλικος διαφεύγει.

Αμέσως, ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία. Αρχικά, αναφέρθηκε το γεγονός από την ΕΛΑΣ ως συμπλοκή αλλά λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε μέσω βίντεο πως δεν υπάρχει κανείς τραυματίας από πλευράς των μπάτσων. Έπειτα, εστίασαν στο προφίλ του θύματος και τον παρουσιάζαν ως δήθεν σεσημασμένο εγκληματία σε μια προσπάθεια υπεράσπισης των ένστολων δολοφόνων. Ιδιαίτερα δε και η ταυτότητα του Ρομά και ο τρόπος που παρουσιάστηκε αξιώνουν την απώλεια της ζωής που μετράει λιγότερο. Η κοινωνική τους περιθωριοποίηση λειτουργεί ως εύφορο έδαφος για την κατασυκοφάντηση του νεκρού και την συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, η οποία αντιμετώπισε την επίθεση της αστυνομίας που είχε και ως αποτέλεσμα 4 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο συντρόφισσες μέλη της ομάδας μας.
Αύριο δικάζονται.

Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι πρόκειται για κρατική δολοφονία με αυτουργό την ίδια την εξουσία. Ο εξουσιαστικός μηχανισμός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από εκμετάλλευση, καταστολή, βία και θάνατο. Να αντισταθούμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αγώνας για ζωή και ελευθερία.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ/Α 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ/Α

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ,ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ