Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Συνέχεια της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη συγκρότηση μπλοκ στην πρωινή πορεία της 6/12

Συνέχεια της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη συγκρότηση μπλοκ στην πρωινή πορεία της 6ης Δεκέμβρη ΤΡΙΤΗ 30/11 στην ΑΣΟΕΕ 6μμ

Καλούμε μαθητ(ρι)ες, φοιτητ(ρι)ες, συλλογικότητες, συνελεύσεις και όλον τον κόσμο του αγωνα σε ανοιχτή συνέλευση εν όψει της 6ης Δεκέμβρη για τη συγκρότηση μπλοκ στην πρωινή πορεία.

Εργατικές δολοφονίες και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ.

13 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον μπάτσο Κορκονεα, κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν να δολοφονούν. Από τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από σφαίρες μπάτσων, μέχρι τις εργοδοτικές δολοφονίες εργατ(ρι)ων στα κάτεργα της COSCO και στον ΗΣΑΠ, κράτος και κεφάλαιο κάνουν μια ολομέτωπη επίθεση στις ζωές των καταπιεσμένων. Ταυτόχρονα, η καταστολή των αγώνων μας εντείνεται, η αστυνομοκρατια, με πρόφαση την πανδημία κανονικοποιειται, οι μπάτσοι με την πανεπιστημιακή αστυνομία πρόκειται να εισβάλλουν στους χώρους των σχολών και το κράτος εφαρμοζει ολοένα και περισσότερους κατασταλτικους μηχανισμούς (δικογραφιες-σκευωριες, υποχρεωτική λήψη DNA κλπ).

Γιατι η φωτιά του Δεκέμβρη ποτέ δεν σβήνει.

Η σημερινή συγκυρία μας δείχνει πως η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο Δεκέμβρης του '08 έχει μείνει στην συλλογική μας μνήμη σαν μία από τις πιο σημαντικές, με όρους μαζικότητας και μαχητικότητας, εκφράσεις της οργής των καταπιεσμένων αυτού του τόπου.Έτσι, όπως τότε οι καταπιεσμένοι χρησιμοποιώντας τα μέσα και τις πρακτικές της αντιβίας διεκδίκησαν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίδραση και την οργή τους με κεντρικούς όρους στο δημόσιο χώρο, οφείλουμε και στη σημερινή συγκυρία να απαντήσουμε μαχητικά, ξαναπιανοντας το νήμα του Δεκέμβρη.

Καλούμε, λοιπόν, σε 2η ανοιχτή συνέλευση εν όψει της 6ης Δεκέμβρη για τη συγκρότηση μπλοκ στην πρωινή πορεία την Τρίτη 30/11 στις 6:00μμ στην ΑΣΟΕΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86201/