Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα αλληλεγγύης για το ζήτημα των πλειστηριασμών

Στις 7 του Δεκέμβρη στην Θεσσαλονίκη δικάζουν τους αγώνες για τα κοινωνικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες

Δύο δίκες την Τρίτη 7 του Δεκέμβρη στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.).

Η πρώτη αφορά τους πλειστηριασμούς κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και την παρέμβαση του ΣΥ.Σ.Θ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2017. Είναι μία από τις τρεις δίκες του Δεκέμβρη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, με κατηγορούμενους αυτή τη φορά τους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη (βλ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: δίκη μελών ΣΥ.Σ.Θ. (syntonsyllogthes.blogspot.com) ).

Η δεύτερη αφορά ένα ακόμη επεισόδιο άκρατης αστυνομικής βίας και καταστολής που όχι μόνο μένει ατιμώρητη αλλά μετατρέπει το θύμα της αστυνομικής βίας σε θύτη και τους αστυνομικούς σε θύματα, καθώς η μήνυση του τραυματισθέντα από την άγρια επίθεση των αστυνομικών στο μπλοκ του ΣΥ.Σ.Θ. Κώστα Ξενόπουλου μπήκε στο αρχείο και εκδικάζεται η (αντι)μήνυση των αστυνομικών προς το θύμα τους. Όλα τα παραπάνω σε διαδήλωση που είχε καλέσει ο ΣΥ.Σ.Θ. τον Οκτώβρη του 2017 με αφορμή το SUMMIT 2017, συνέδριο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων με την συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (αλλά και του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη) καθώς και εκπροσώπων όλων των μεγάλων αρπακτικών που συζητούσαν τα κυβερνητικά σχέδια επίθεσης στην λαϊκή περιουσία, τα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά μας δικαιώματα (βλ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η βία και η καταστολή δεν μας σταματούν! (syntonsyllogthes.blogspot.com) ).


Οι κατηγορούμενοι συναγωνιστές δεν θα είναι μόνοι!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης, την Τρίτη 7/12, 9π.μ. στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης, στο πλευρό των κατηγορούμενων συναγωνιστών.

Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2021/12…


Ο αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγαση είναι δίκαιος και αναγκαίος

Στις 2, 7 και 10 Δεκέμβρη δικάζονται οι Ηλίας Σμ., Θανάσης Αγ., Γρηγόρης Σκ., Μάκης Αν. καθώς και ο Ζήσης Κλ. για την συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση που εκδηλώθηκε το 2009, η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες του Νότου, σύρθηκαν σε ένα καταστροφικό καθεστώς λιτότητας, όπου εντάθηκε η μετατροπή των, υπό άλλες συνθήκες, αγαθών, της στέγασης, της περίθαλψης, του ρεύματος και του νερού σε εμπορεύματα και προνόμια.

Το καθεστώς λιτότητας έρχεται να στοιχειώσει ξανά και ακόμα πιο βαθιά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με αφορμή την υγειονομική κρίση που επιτάχυνε την, ούτως ή άλλως, επόμενη δομική κρίση του καπιταλισμού.

Το διεφθαρμένο σύμπλεγμα των αστών πολιτικών/ δικαστικών/ τραπεζιτών που νομοθετούν και εφαρμόζουν τους πιο αντικοινωνικούς νόμους με βάση τις προσταγές των οικονομικών ελίτ και της εκάστοτε κυβέρνησης, αυτή τη φορά στήνει στο εδώλιο ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, γιατί προετοιμάζει το έδαφος για έναν νέο, πιο αιματηρό γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας και λεηλασίας των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με εντατικοποίηση της εργασίας, με περιστολή δικαιωμάτων, με αύξηση του κόστους ζωής, με fast-track ιδιωτικοποιήσεις και νέο γύρο πλειστηριασμών αλλά και εξώσεων που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Είναι χρέος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού όχι μόνο να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στις διώξεις, αλλά να εκκινήσουμε νέους, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στην καταστροφή και στην πλήρη εμπορευματοποίηση των βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

Η σίτιση, η στέγαση, η περίθαλψη, η μόρφωση, η κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης, είναι αγαθά.

Ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, των αστών και των κρατών τους.

Οι κατηγορούμενοι στις Δίκες του Δεκέμβρη δεν είναι μόνοι! Όλοι μαζί θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την αθώωση όλων των διωκόμενων.

Στηρίζουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης στις 2, 7 και 10 του Δεκέμβρη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε όλοι μαζί την

ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ για τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό

Σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση, να οικοδομήσουμε

την προλεταριακή και λαϊκή αυτοάμυνα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκεμβρίου 10h