Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα αλληλεγγύης για το ζήτημα των πλειστηριασμών

Ο αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγαση είναι δίκαιος και αναγκαίος

Στις 2, 7 και 10 Δεκέμβρη δικάζονται οι Ηλίας Σμ., Θανάσης Αγ., Γρηγόρης Σκ., Μάκης Αν. καθώς και ο Ζήσης Κλ. για την συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση που εκδηλώθηκε το 2009, η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες του Νότου, σύρθηκαν σε ένα καταστροφικό καθεστώς λιτότητας, όπου εντάθηκε η μετατροπή των, υπό άλλες συνθήκες, αγαθών, της στέγασης, της περίθαλψης, του ρεύματος και του νερού σε εμπορεύματα και προνόμια.

Το καθεστώς λιτότητας έρχεται να στοιχειώσει ξανά και ακόμα πιο βαθιά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με αφορμή την υγειονομική κρίση που επιτάχυνε την, ούτως ή άλλως, επόμενη δομική κρίση του καπιταλισμού.

Το διεφθαρμένο σύμπλεγμα των αστών πολιτικών/ δικαστικών/ τραπεζιτών που νομοθετούν και εφαρμόζουν τους πιο αντικοινωνικούς νόμους με βάση τις προσταγές των οικονομικών ελίτ και της εκάστοτε κυβέρνησης, αυτή τη φορά στήνει στο εδώλιο ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, γιατί προετοιμάζει το έδαφος για έναν νέο, πιο αιματηρό γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας και λεηλασίας των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με εντατικοποίηση της εργασίας, με περιστολή δικαιωμάτων, με αύξηση του κόστους ζωής, με fast-track ιδιωτικοποιήσεις και νέο γύρο πλειστηριασμών αλλά και εξώσεων που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Είναι χρέος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού όχι μόνο να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στις διώξεις, αλλά να εκκινήσουμε νέους, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στην καταστροφή και στην πλήρη εμπορευματοποίηση των βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

Η σίτιση, η στέγαση, η περίθαλψη, η μόρφωση, η κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης, είναι αγαθά.

Ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, των αστών και των κρατών τους.

Οι κατηγορούμενοι στις Δίκες του Δεκέμβρη δεν είναι μόνοι! Όλοι μαζί θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την αθώωση όλων των διωκόμενων.

Στηρίζουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης στις 2, 7 και 10 του Δεκέμβρη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε όλοι μαζί την

ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ για τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό

Σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση, να οικοδομήσουμε

την προλεταριακή και λαϊκή αυτοάμυνα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκεμβρίου 10h


1 2 3

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης 10/12

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών

Εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται ένα ατελείωτο μπαράζ, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, κλήσεων σε απολογία και διώξεων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Έχουν κληθεί από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (τμήμα που έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας) μέλη αριστερών οργανώσεων και κινήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Προσπαθώντας να φορτώσουν στον καθένα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα. Στην Θεσσαλονίκη 5 αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς οδηγούνται στα δικαστήρια στις 2, 7 και 10 Δεκέμβρη, κατηγορούμενοι για δράσεις ενάντια στην διενέργεια πλειστηριασμού λαϊκών κατοικιών. Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από την ΕΕ, τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τις τράπεζες και τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά - funds. Η ΝΔ και οι τοκογλύφοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ώστε να συνεχίσουν με ταχύτερο ρυθμό τις αρπαγές πρώτης κατοικίας εφαρμόζοντας την μνημονιακή δέσμευση της 3ης αξιολόγησης. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο». Όποιος αντιστέκεται στους μνημονιακούς νόμους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει ο νεοφιλελευθερισμός, όποιος παλεύει για να υπερασπίσει τα αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι του, θα διώκεται, γιατί δεν επιτρέπει στα αρπακτικά να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος ότι έχει απομείνει στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες παραμένουν χρεωκοπημένες. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον ελληνικό λαό. Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Το ταξικό μίσος της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι φασίστες, εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται. Αφού έχουν καταντήσει την χώρα αποικία χρέους, με την άρνησή τους να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (ειδικά την περίοδο της Πανδημίας) και την άρνησή τους να ενισχύσουν το εργατικό-λαικό εισόδημα (κάνουν το αντίθετο), με το ανεξέλεγκτο τσουνάμι ακρίβειας, οδηγούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση. Οι απαγορεύσεις κάθε είδους, το χτύπημα των διαδηλώσεων, οι συνεχείς διώξεις αγωνιστών, οι διαιρετικές πολιτικές και η ατομική ευθύνη, επιστρατεύονται για να σώσουν την ανίκανη κυβέρνηση. Όμως το Δίκαιο είναι με το μέρος μας και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ενάντια σε κάθε είδους κυβερνητική τρομοκρατία και καταστολή.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να επιβάλλει ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης.

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου - 9πμ

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. - Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο.

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15608


1 2 3

Αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας- Παρασκευή 10/12, 10.30π.μ., Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Την Παρασκευή 10 του Δεκέμβρη γίνεται μια ακόμη δίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κατηγορούμενος ο δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος, ο οποίος μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές συμμετείχε στην κινητοποίηση που κάλεσε στις 28/9/2016 ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενάντια στην αρπαγή από την τράπεζα της μοναδικής κατοικίας της πολυμελούς οικογένειας του ΑΜΕΑ συμπολίτη μας Μιχάλη Π.

Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επιδιώκουμε να γίνει η δίκη και να έχει αθωωτική απόφαση, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για τις υπόλοιπες δίκες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα! Αναγκαία γι αυτό είναι η μαζική παρουσία, συμπαράξη και αλληλεγγύη του μαζικού κινήματος της πόλης,

Γιατί αν σ' αυτή τη δίκη πολύ περισσότερο από κάθε άλλη δικάζονται οι μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αν στόχος της εξουσίας είναι να μας τρομοκρατήσουν, να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα...

Εμείς έμπρακτα απαντάμε ότι η αντίσταση, η αλληλεγγύη κι ο ανυποχώρητος αγώνας ήταν και είναι μονόδρομος!

Ο κατηγορούμενος συναγωνιστής δεν είναι μόνος. Είμαστε πάρα πολλοί κι όλοι μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής περιουσίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ακόμη και το σπίτι τους.

Γι αυτό και καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης την Παρασκευή 10 του Δεκέμβρη, 10.30π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, να γίνουμε ασπίδα για τον Ηλία και κάθε διωκόμενο αγωνιστή.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2021/12…