Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00

Συνέλευση* ενάντια στην έμφυλη βία

Παρασκευή 17/12 στο Xanadu στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση* ενάντια στην έμφυλη βία.

48 γυναικοκτονίες σε 4 χρόνια, έμφυλη βία, περιστατικά βιασμών , υποχρεωτική συνεπιμέλεια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις μεταναστριών ,συνέδρια γονιμότητας, κοινωνικός κανιβαλισμός.

Μέσα στο 2021 ήρθαν στο φως 18 γυναικοκτονίες και δεκάδες περιστατικά έμφυλης βίας. Η έμφυλη βία δεν είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες καταπιέσεις που δεχόμαστε λόγω εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ. και φυσικά είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς πατριαρχικής κοινωνίας, που σαφώς προϋπήρχε του καπιταλισμού, αναπαράγεται και θρέφεται από τη δομή του και προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ. Με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια παρέχεται θεσμική κάλυψη στους κακοποιητές, ξεπλένονται βιαστές και παιδοβιαστές λόγω της «θέσης» τους, δίνονται νομικές συμβουλές on air από μπάτσους προς επίδοξους γυναικοκτόνους ώστε να τη γλιτώνουν με τις μικρότερες ποινές ,διακινείται υλικό εκδικητικής πορνογραφίας με αποτέλεσμα τον διαρκή βιασμό των θυμάτων ,μετανάστριες καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μπάτσους (ΠΡΟ.ΚΕ. ΚΑ στην Πέτρου Ράλλη) , και αναπαράγονται σεξιστικά στερεότυπα με σκοπό να μοιραστεί η ευθύνη μεταξύ θυτών και θυμάτων, ψηφίζονται νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις και κρατιούνται χιλιάδες έγκλειστες μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα μαζί με τις γυναίκες που διαπομπεύτηκαν μέσα σε δικαστήρια, κρατικά και μη, επειδή κατήγγειλαν σεξιστικές επιθέσεις.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στις γυναίκες που σπάσαν την σιωπή τους, αλλά και δίπλα σ' εκείνες που ακόμη δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν.
Στεκόμαστε εχθρικά απέναντι σε κάθε κυριαρχική αγέλη που σχετικοποιεί σε οποιοδήποτε επίπεδο την πατριαρχική βία, που αγκαλιάζει στοργικά και ξεπλένει γυναικοκτόνους, βιαστές, κακοποιητές και τραμπούκους σεξιστές.

Συντρόφισσες ενάντια στην έμφυλη βία

*Η συνέλευση απευθύνεται σε γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Inter…