Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 10.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 7 διωκόμενους αντιφασίστες

Στης 20/11 καλούμε σε συγκέντρωση εξω απ'τα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 10) σε αλληλεγγύη με τους 7 διωκόμενους αντιφασίστες

Ακολουθεί το κείμενο τών συντρόφων:

Στις 21/7/2021 πλήθος συντρόφων/συντροφισσών συμμετείχε σε προγραμματισμένη δημόσια αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, με σκοπό τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου από ένα συνοθύλευμα ακροδεξιών - αντιδραστικών - παρακρατικών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ενώ ο κόσμος διαδήλωνε υπέρ της πλήρους και δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έγινε προσπάθεια εισχώρησης στο εσωτερικό της από τρεις ακροδεξιούς υποστηρικτές της συγκέντρωσης που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα στο Σύνταγμα από αντιεμβολιαστές-οργανωμένους φασίστες (Χ.Α , προπάτρια, οπαδούς του Κασιδιάρη).

Έπειτα από έντονες λεκτικές διαμάχες και αλλεπάληλες προκλήσεις από τη μεριά τους, πλήθος αντιφασιστών-αντιφασιστριών αντέδρασε απομακρύνωντάς τους από τη συγκέντρωση. Τα αντανακλαστικά των μπάτσων ήταν άμεσα αφού ξεκίνησε κρεσέντο βίαιης καταστολής κυνηγώντας τον κόσμο της συγκέντρωσης μέχρι τα Εξάρχεια. Αποτέλεσμα αυτού του ανθρωποκυνηγητού ήταν ο τραυματισμός αρκετών συντρόφων-συντροφισσών. Στις αρχές του Νοεμβρίου και μετά από έρευνα της κρατικής ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία όπου "αναγνωριστήκαμε" ως οι υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές του προπηλακισμού των φασιστών στα Προπύλαια με μόνο αποδεικτικό στοιχείο ένα ύποπτο usb από "ανώνυμο φωτορεπόρτερ", το οποίο περιείχε φωτογραφικό υλικό του κόσμου της διαδήλωσης τραβηγμένο από τηλεφακό. Αυτό προφανώς δεν είναι κάτι άλλο πέρα από άλλη μια πρακτική της κρατικής ασφάλειας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση και δίωξη αγωνιστών όπως και με τη μέθοδο των «ανώνυμων τηλεφωνημάτων».

Στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις για 2 κακουργήματα (ληστεία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και 3 πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοχρησία) τα οποία είναι εντελώς αβάσιμα, με αποκορύφωμα την τουλάχιστον αστεία κατηγορία της ληστείας η οποία αφορά την απώλεια κινητού του ενός φασίστα την ώρα της συμπλοκής. Το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχει ως απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό αλλά και την οικονομική μας εξόντωση λόγω της χρόνιας και συνεπούς πολιτικής μας δράσης. Όλο αυτό γίνεται σε μια περίοδο που οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας έχουν οξυνθεί και ενώ οι φασιστές - παρακρατικοί εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συνθήκη διαχέουν το ρατσιστικό τους οχετό και πραγματοποιούν πληθώρα επιθέσεων σε αντιφασίστες-τριες , μετανάστες -τριες ( ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πλατεία Νέου Ηρακλείου κ.α), διάφορα κομμάτια του αντιφασιστικού κινήματος δέχονται βαρύτατες διώξεις, έρχονται αντιμέτωποι με πιθανές προφυλακίσεις και σκληρούς περιοριστικούς όρους σε μια προσπάθεια περιορισμού πολιτικών δράσεων που στέκονται ανάχωμα στο σύγχρονο σκοταδισμό που επιχειρείται να επιβληθεί .

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ιατρική περίθαλψη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων τα οποία στοιβάζονται τόσο καιρό στα δημόσια νοσοκομεία. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης αφού έχει τρομερές ελλείψεις τόσο σε ΜΕΘ αλλά και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος είναι οι 16 χιλιάδες νεκροί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι οποίοι στην ουσία θυσιάστηκαν για να ¨αντέξει¨ το εγχώριο οικονομικό σύστημα από τα πλήγματα που δέχεται λόγω του κορονωϊού. Επίσης εγκληματικές ευθύνες έχει το κράτος για τους μετανάστες που δολοφονεί στο Αιγαίο με τα push backs αλλά και τους άλλους τόσους που έχει στοιβάξει στα camps. Στα εν λόγω camps προφανώς και δεν τηρείται κανένα μέτρο για να προστατευτούν οι μετανάστες από τον Covid-19, με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα υγειονομικό Απαρτχάιντ όντας πλήρως αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη κρίνεται αναγκαία για αυτούς.

Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, προτείνουμε την πολιτική ανασυγκρότηση του αντιφασιστικού κινήματος με σκοπό να σταθεί εμπόδιο τόσο στις σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που προτάσσουν οι εθνικιστές αλλά και ως ανάχωμα στη βίαιη κρατική επέλαση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616420/


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους 7 διωκόμενους αντιφασίστες, 20/1 στις 10:30πμ (Ευελπίδων κτ10)

Στηρίζουμε το κάλεσμα της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους 7 διωκόμενους αντιφασίστες, σχετικά με την δημόσια ανακοινωμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 21/7.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όλοι/ες την Πέμπτη 20/1 στις 10:30πμ κτίριο 10 Ευελπίδων

Αντιφασίστες/ριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616503/


1 2 3 4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ 20/1, ΚΤΙΡΙΟ 10, 10.30πμ.

Την Πέμπτη 20/1, στο κτίριο 10 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλούνται σε απολογία ενώπιον του ανακριτή οι 7 αντιφασίστες που διώκονται ως υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές για τον προπηλακισμό φασιστών στα Προπύλαια, σε αντιφασιστική αντί-συγκέντρωση τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, στις 21/7/2021 πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια αντιφασιστική αντι-συγκέντρωση ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του δημόσιου πεδίου ενάντια στο σκοταδισμό των φασιστών, ακροδεξιών, αντιεμβολιαστών, οι οποίοι με αφορμή την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, βρήκαν χώρο να κάνουν την επανεμφάνισή τους και οι οποίοι την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της (αντί)συγκέντρωσης κι ενώ περίπου 200 σύντροφοι και συντρόφισσες στεκόταν εκεί διαδηλώνοντας ενάντια στο φασισμό, στον ανορθολογισμό, ενάντια στη ταξική θανατοπολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, έγινε προσπάθεια εισχώρησης στο εσωτερικό της από τρεις ακροδεξιούς οι οποίοι και απομακρύνθηκαν έπειτα από μια πληθώρα λεκτικών διαμαχών.

Δεν έλειψε βέβαια η άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων κάθε λογής, που κατέληξε σε όργιο καταστολής με αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό συντρόφων και συντροφισσών. Το Νοέμβριο του 2021 κι ενώ οι νεκροί από τη θανατηφόρα διαχείριση της πανδημίας ξεπερνάνε τους 20.000 και συνεχώς αυξάνονται-το ίδιο και οι επιθέσεις φασιστών ακόμη και σε σχολεία- το κράτος επιχειρεί μέσω μιας νέας σειράς διώξεων στο ευρύτερο κίνημα, να εξοντώσει κάθε κομμάτι που αντιστέκεται. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, έρχεται και προστίθεται ένα τεράστιο κατηγορητήριο εναντίον του συντρόφου μας Κώστα Κ. και 6 άλλων αντιφασιστών συντρόφων (2 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα), με το ένα κακούργημα να περιλαμβάνει την κατηγορία της υποτιθέμενης ληστείας (!)ενός εκ των φασιστών!

Φυσικά, το αποδεικτικό στοιχείο δεν είναι άλλο πέρα από ένα usb με φωτογραφίες των συντρόφων, συλλεγμένο με τη γνωστή μέθοδο της κρατικής ασφάλειας περί «ανώνυμων τηλεφωνημάτων» κι εν προκειμένω «ανώνυμων δημοσιογράφων».Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας που το πρόταγμα δεν είναι άλλο από το «Δουλέψτε, Νοσήστε, Ψοφήστε», χωρίς καμία ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και ο απολογισμός να φτάνει τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, δίνεται πάτημα σε εθνικιστικά- φασιστικά μορφώματα να αναδύονται και να απαρτίζουν το "αντιδραστικό μέτωπο" που ουδεμία σχέση έχει ή θα μπορούσε να έχει με την υπεράσπιση των κοινωνικών -ταξικών αναγκών μας.

Είναι επιτακτικό να αντιληφθούμε τη δομική σχέση φασιστών-κράτους-κεφαλαίου και να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να τσακίσουμε μια για πάντα τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.

Ούτε με δικαστήρια, ούτε και με νόμους, ο φασισμός τσακίζεται μοναχά στους δρόμους.Κοινωνική Αντεπίθεση, Ταξική Αλληλεγγύη ενάντια στην θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών.

Ζήτω ο μαχητικός αντιφασισμός.

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α.

Υγεία - Στέγαση - Τροφή για όλους/ όλες

Πέμπτη, 20/1, ΚΤΙΡΙΟ 10, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 10.30πμ.

κάλεσμα : Tαξική Αντεπίθεση Αθήνας (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης στους 7 διωκόμενους αντιφασίστες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ [ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ 20/1, ΚΤΙΡΙΟ 10, 10:30πμ]

Την Πέμπτη 20/1, στο κτίριο 10 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλούνται σε απολογία ενώπιον του ανακριτή οι 7 αντιφασίστες που διώκονται ως υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές για τον προπηλακισμό φασιστών στα Προπύλαια, σε αντιφασιστική αντί-συγκέντρωση τον περασμένο Ιούλιο.

Με πάτημα στο σκοταδιστικό-αντιδραστικό αντιεμβολιαστικό κίνημα το καλοκαίρι επιταχύνθηκε η διαδικασία ανασυγκρότησης του φασιστικού παρακράτους και των φασιστικών-παρακρατικών ταγμάτων εφόδου.

Σε μια συγκυρία δομικής πολιτικής και οικονομικής κρίσης του συστήματος, ο παρακρατικός φασισμός επανέρχεται για να ενσωματώσει κομμάτι της ταξικής-λαϊκής δυσαρέσκειας και για να ασκήσει την τρομοκρατική-κατασταλτική βία του πλάι στο κρατικό μονοπώλιο των επίσημων δυνάμεων καταστολής.

Απέναντι στο σχεδιασμό απενεργοποίησης αγωνιστών του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος σαν τμήμα της ευρύτερης κατασταλτικής κυβερνητικής εκστρατείας που χτυπάει τις συνδικαλιστικές- δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, οφείλουμε να χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στις διώξεις και να συγκροτήσουμε πλατύ μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

mail: laikexiantifasexistikidrexasi@riseexup.net

blog: laikiantifadrasi.wordpress.com

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2022/01/19/κ…