Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στις 21.00

Μπαρ Πρωτοβουλίας Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό & κατασταλτικά μέτρα

Οι οικονομικές ανάγκες ενός καθημερινού αγώνα είναι πολλές. Από τις αφίσες, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τα πανό, όλα όσα χρειάζονται για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με όλο αυτόν τον κόσμο, να οργανώσουμε δράσεις και παρεμβάσεις, ήδη από τους προηγούμενους μήνες και ακόμα περισσότερο τους επόμενους χρειάζονται λεφτά. Λεφτά που δεν θα εμφανιστούν ξαφνικά σε κανένα τραπεζικό λογαριασμό, αλλά θα προκύψουν από το υστέρημα τους καθενός και της καθεμιάς μας, όλων εμάς των εργαζόμενων των ανέργων των νεολαίων.

Η Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα οργανώνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, (είσοδος από Μασσαλίας) μετά τις 9 μμ.


Σας περιμένουμε όλους και όλες να περάσουμε λίγες ώρες χαλάρωσης με ωραία μουσική, ένα μικρό διάλειμμα τόσο στην οργάνωση όλων αυτών των δράσεων της Πρωτοβουλίας, όσο και στην σκληρή καθημερινότητα. Θα είναι μία ευκαιρία ακόμα να τα πούμε από κοντά.
Ελάτε μαζί μας να μας ενισχύσετε σε όλο αυτό τον αγώνα, να μιλήσουμε για τα όσα γίνονται και ακόμα για όσα πρόκειται να κάνουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες.
Σας περιμένουμε λοιπόν το βράδυ του επόμενου Σαββάτου.


Οι αποφάσεις της Συνέλευσης της 18/1

Εκτιμήθηκε θετικά η πορεία του κινήματος. Η διαδήλωση της 15ης Ιανουαρίου ήταν ανώτερη αριθμητικά και ποιοτικά από τις αντίστοιχες προηγούμενες. Οι παράλληλες πρωτοβουλίες είτε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είτε για το νόμο Χατζηδάκη, η δημιουργία τοπικών αλλά και συνδικαλιστικών κινήσεων που «σηκώνουν» τη μάχη ενάντια στους διαχωρισμούς, τις αναστολές, τα πρόστιμα και τα green pass «πιέζει» τις ηγεσίες των παραδοσιακών αριστερών και αναρχικών σχημάτων. Οι πολλαπλές κινητοποιήσεις (22/1, 26/1, 5/2, κλπ) και οι μετατοπίσεις από τον «καθολικό» σε «εθελοντικό» εμβολιασμό παρ` όλο που απέχουν από μια ξεκάθαρη και έμπρακτη στράτευση στη μάχη ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα, αποτελούν θετικό βήμα.

Με βάση την Κοινή Ανακοίνωση που εκδώσαμε μαζί με ΠΕΝΕΝ, Επιστημονικό Σύλλογο ΕΥΔΑΠ και Σύλλογο Εργ. Γ. Νοσοκομείου Ικαρίας προτείνουμε/οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα με στόχο ώστε την ημέρα που θα λήγει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για τους υγειονομικούς σε αναστολή και θα προχωρά σε μαζικές απολύσεις «Η 31η Μάρτη να μην είναι μέρα σιωπής» όπως ήταν δυστυχώς 30η Νοέμβρη όπου ανανεώθηκαν οι αναστολές χιλιάδες υγειονομικών. Σε συνεννόηση με τα τρία σωματεία/συλλόγους, καλούμε σε σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο ΕΚΑ στις 6 μμ. Σκοπός είναι μια κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου ως «σκαλοπάτι - ενδιάμεσο βήμα» για μεγάλη μαζική, παλλαϊκή κινητοποίηση στις 31 Μάρτη καθώς και ενδιάμεσες υποστηρικτές δράσεις. Θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρξει η παραμικρή απεργιακή δράση στα νοσοκομεία με ξεκάθαρο και ανυποχώρητο αίτημα «ανάκληση αναστολών των 7.500 υγειονομικών».

Θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της 22ας Ιανουαρίου στο Σύνταγμα με διακριτό πολιτικό μπλοκ.

Θα διοργανώσουμε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης το Σάββατο 12/2 μεταξύ 9μμ-1πμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής

Νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας Δράσης την Τρίτη 1/2 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΑ), στις 7.30 μ.μ. Πέρα από τη διαδικασία της συνέλευσης, από τις 6,30 μ.μ. στο χώρο των γραφείων θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να προσφερθούν στη Δομή Αλληλεγγύης των Υγειονομικών σε Αναστολή (Μακεδονίας 24 πλατεία Βάθης).

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

πηγή : https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/20…