Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.30

Ανοιχτή συνέλευση για τους δύο προφυλακισμένους συντρόφους, Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

Ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου οι σύντροφοι Ιάσονας και Φώτης αρνήθηκαν να σταματήσουν σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη εις βάρος τους από όχημα χωρίς διακριτικά και στην συνέχεια στην περιοχή του Μοσχάτου το προαναφερθέν όχημα τους εμβόλισε εν κινήσει θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο.

Η σύλληψη τους συνδέθηκε με επίθεση που δέχτηκε η τροχαία Πειραιά νωρίτερα εκείνο το βράδυ και πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη τον τριών χιλιομέτρων από το σημείο που γινόταν ο έλεγχος. Οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου αφού αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα τα ενστολα σκουπίδια της ΕΛΑΣ προέβησαν σε υποχρεωτική λήψη αυτών και δείγματος DNA. Η εξαναγκαστική αυτή πράξη αποσκοπούσε σε μια προσπάθεια ενοχοποιησεις με βάση τα "πειστήρια" που βρέθηκαν στην επίθεση αλλά και με παρελθοντικά γεγονότα.

Σε σύνδεση με τα παραπάνω, η ΕΛΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες μισής μέρας, εκδίδει ένταλμα και μπουκαρει στα σπίτια των συντρόφων, καθώς οι ίδιοι δεν είχαν την "τύχει" να είναι παιδεραστές φίλοι της της ΝΔ ή επιχειρηματίες βιαστές. Στις οικίες τους εφόσον δεν βρέθηκε τίποτα ενοχοποιητικό η ΕΛΑΣ με της γνωστές μεθόδους της φρόντισε να τα κατασκευάσει. Μεταξύ άλλων στα "ευρήματα" υπήρξαν πληθώρα αδειών μπουκαλιών, 10 άδειοι αναπτήρες, δοχεία με παραφινελαιο και κοντάρι ζογκλερικων τα οποία χρησιμοποιούνταν ως χόμπι απο τον έναν σύντροφο, μια μάσκα αντίκα του '40 και 2 Η/Υ .Παρά τα ανύπαρκτα στοιχεία στήνεται ένα βαρύτατο κατηγορητήριο (απόπειρας ανθρωποκτονίας, εμπρησμός κατά συναυτουργία, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών) αποσκοπώντας στην θεσμική ισοπέδωση και την κοινωνική ποινικοποίηση των συντρόφων μας.

Τον ρόλο αυτών ανέλαβαν με περίσσια ευχαριστήσει τα ΜΜΕ σπεύδοντας να συγχαρούν τους μπάτσους για το σπουδαίο τους έργο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν σε σπίτια "γιάφκες", παρασκευαστηρια βομβών και εκρηκτικών υλών, και σε ύπαρξη πολεμοφοδίων ενισχύοντας έτσι κοινωνικά των λόγο της εισαγγελίας για την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έδαφος για την προφυλάκιση. Δεν βρίσκουμε καμία τυχαιότητα στην συντονισμένη επίθεση κράτους και ΜΜΕ οι οποία κανονικοποιεί στην κοινή γνώμη τον νέο ποινικό κώδικα και ταυτόχρονα μέσω του παραδειγματισμου προσπαθεί να τρομοκρατήσει κομμάτια του κινήματος που επιλέγουν την σύγκρουση.

Θεωρούμε πως η χρονική περίοδος που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και σε συνδιασμό με τα αντίστοιχα Χατζιδάκη και Κεραμεως - Χρυσοχοΐδη εναρμονίζονται άριστα στην πρόληψη κάθε συγκρουσιακης μορφής αντίστασης στην επερχόμενη καπιταλιστική κρίση.

Εμείς από μεριάς καλούμε κάθε μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας να αντισταθεί στο νομοσχέδιο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα συντρόφια μας στήνοντας μια σκευωρία στις πλάτες τους.

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής

Αλληλεγγύη σε όλους τους φυλακισμένους αγωνιστές

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για περαιτέρω ενημέρωση πάνω στην υπόθεση και συζήτηση δράσεων αλληλεγγύης την Παρασκευή 25/2 στις 6:30 στην ΑΣΟΕΕ

Συνέλευση αλληλεγγύης των δύο προφυλακισμένων συντρόφων, Φώτη Δ. Ιάσονα Ρ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617163/