Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 στις 18.00

Πολιτικό μνημόσυνο & συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πολιτικό μνημόσυνο για τον αναρχικό διεθνιστή Haukur Hilmarsson & συζήτηση με θέμα: Ο πόλεμος στην Ουκρανία από μια αναρχική επαναστατική σκοπιά Στις 24/2/18 έπεσε μάρτυρας ο σύντροφος Haukur (Spark) Hilmarsson υπερασπιζόμενος το Αφρίν, υπερασπιζόμενος την επανάσταση στη Ροζάβα, υπερασπιζόμενος τη Συνομοσπονδία της Β & Α Συρίας, μαχόμενος το φασισμό.

post image

Πολιτικό μνημόσυνο για τον αναρχικό διεθνιστή Haukur Hilmarsson

& συζήτηση με θέμα:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία από μια αναρχική επαναστατική σκοπιά

Στις 24/2/18 έπεσε μάρτυρας ο σύντροφος Haukur (Spark) Hilmarsson υπερασπιζόμενος το Αφρίν, υπερασπιζόμενος την επανάσταση στη Ροζάβα, υπερασπιζόμενος τη Συνομοσπονδία της Β & Α Συρίας, μαχόμενος το φασισμό.

Ο αναρχικός Haukur Hilmarsson ήταν ένα ανυπόταχτο πνεύμα, ένας ριζοσπάστης αναρχικός που έδρασε στην Ισλανδία, στην Αγγλία, στην Ελλάδα και στη Συρία. Ήταν ζωντανό κομμάτι του ελλαδικού κινήματος με τη συμμετοχή του στις δράσεις αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες πολέμου, σε καταλήψεις & κοινότητες αγώνα και τη μαχητική τους υπεράσπιση, σε πορείες, σε σχέδια και προσχέδια για το μέλλον. Πάνω απ'όλα ήταν ζωντανό κομμάτι του παγκόσμιου αναρχικού κινήματος μέσω της αταλάντευτης δέσμευσής του στον επαναστατικό σκοπό. Ήταν εθελοντής του ΕΣΔΑ, εκπαιδεύτηκε στο ταμπούρι του MLKP "Sehid Serkan Tabur", πολέμησε στις τάξεις του International Freedom Batalion στη Ράκα (την μέχρι τότε πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους Raqqa) μέχρι την απελευθέρωση της από το Ισλαμικό Κράτος (Daesh), έτρεξε να υπερασπιστεί την επανάσταση στο Αφρίν και είχε όνειρα, είχε σχέδια που είναι ευθύνη όσων παραμένουν στη ζωή να τα υλοποιήσουν, και χάραξε μια ιστορική πορεία που θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές . Ο αναρχικός Haukur Hilmarsson έζησε και πέθανε σαν άνθρωπος που εξελίσσετε με επαναστατική ταχύτητα, σαν εθελοντής που πρόσφερε τον εαυτό του στην κοινές υποθέσεις με ανιδιοτέλεια.

"...Οι διεθνιστές μαχητές που έτρεξαν να υπερασπιστούν τη γη, τους ανθρώπους και τη δημοκρατία στο Afrin ήταν την κατάλληλη στιγμή εκεί που έπρεπε να είναι, και είναι άξιοι θαυμασμού γι'αυτό...

...Οι διεθνιστές μαχητές, Anna Campbell (S. Helin Qerecox), Oliver Francois (S. Kendal Breeizh), Haukur Hilmarsson (S. Sahin Huseyni), S. Shevger Makhno, Samuel Prada Leon (S. Baran Galicia) που αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους ενάντια στις μισθοφορικές συμμορίες και τον φασιστικό στρατό του Erdogan έδειξαν σε όλη την ανθρωπότητα το πραγματικό νόημα της επαναστατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης..."

Προς τιμή τους διοργανώνουμε μνημόσυνη εκδήλωση για τη συνέχεια του κοινού μας αγώνα

& συζήτηση με θέμα:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία από μια αναρχική επαναστατική σκοπιά

Κυριακή 6/3/22

Κοινωνικό Κέντρο της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών

Λ. Αλεξάνδρας & Δέγλερη

Για τους/τις μάρτυρες του Αφρίν, για τις/τους χιλιάδες μάρτυρες τις επανάστασης στη Ροζάβα, για όσες/όσους έδωσαν τη ζωή τους για να πάει μπροστά η ανθρωπότητα.

κάποια απ' τα τελευταία λόγια που μας άφησε ο σύντροφος Haukur Hilmarsson θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://athens.indymedia.org/post/1603238/

'... Η νίκη επί του φασισμού είναι υπόθεσή μας, είναι υπόθεσή του καθενός, είναι στο τέλος υπόθεση όλης της ανθρωπότητας. Είναι απολύτως άδικο για οποιονδήποτε στηρίζει μια τέτοια θέση να μην σκεφτεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ήττα για κάθε ριζοσπάστη να μη διδαχθεί από πρώτο χέρι την ζώσα επαναστατική εμπειρία, να μην χαράξει διδάγματα, να μην μεταφέρει τον επαναστατικό πλούτο πίσω στα εδάφη της καπιταλιστικής κυριαρχίας''.

Haukur Spark Hilmarsson

μύνημα του συντρόφου μετά την απελευθέρωση της Ράκα

Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

ruisex_esda@riexseup.net

ruisexrojava@pexrotonmaiexl.com

twitter:

@RUIS_Rojava

Αρχεία:

μνημόσυνο_6.3.22.pdf

Flag_Greek.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617362/