Δευτέρα 23 Μαίου 2022 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Δ. που διώκεται για αντικυνηγετική της δράση

Το κυνήγι δεν είναι χόμπι

είναι δολοφονία

Η απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ζώων από τα δεσμά της ανθρώπινης κυριαρχίας είναι ο θεμέλιος λίθος του αντισπισισμού, όπως η απελευθέρωση όλων από τα δεσμά όλων των εξουσιών είναι ο πυρήνας της ολικής απελευθέρωσης." Δήμητρα

Στις 26 Μαΐου του 2022 εκδικάζεται στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Χαλκίδα υπόθεση για την οποία διώκονται δύο άτομα ένα εκ των οποίων η συντρόφισσα Δήμητρα και αφορά το περιστατικό συμπλοκής με κυνηγό στην Εύβοια το 2018. Ύστερα από διαμάχη έγινε εφικτός ο αφοπλισμός του κυνηγού, καθώς και η παρεμπόδιση της δολοφονικής του δραστηριότητας. Τα ένστολα σκουπίδια προχώρησαν σε σύλληψη στα πλαίσια του νόμου που ορίζει κάθε απελευθερωτική ενέργεια από τα δεσμά της εξουσίας, όποια μορφή και αν αυτή παίρνει, ως έκνομη. Η συντρόφισσα μετά από 3,5 χρόνια δικάζεται για την συγκεκριμένη αντικυνηγετική παρέμβαση που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια της καραμπίνας και του κινητού του κυνηγού-δολοφόνου βάση της οποίας σχηματίστηκαν και οι κατηγορίες της ληστείας και κλοπής.

Απέναντι στα λόμπυ των κυνηγών που τάσσονται με ανακοινώσεις, δημοσιεύματα αλλά και οικονομική στήριξη υπέρ του κυνηγού-δολοφόνου και 'ομοϊδεάτη' συντεχνίτη τους απαιτώντας την καταδίκη της αντισπισιστική δράσης, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η συντρόφισσα δεν είναι μόνη. Θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε σε κάθε εξουσιαστική και σπισιστική λογική και πράξη. Παρά τον πόλεμο που μας κηρύττει η κοινωνία, το κράτος και οι νόμοι τους, ο δικός μας αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Οι αντισπισιστικές δράσεις αντιμάχονται τον θάνατο, την εκμετάλλευση και την εξουσιαστική επιβολή είδους σε είδος. Η εξουσία με αρωγούς τους νόμους που αυτή θεσπίζει στρώνει το δρόμο για αυτό το κυνήγι κέρδους και ευχαρίστησης που αντλείται από τον πόνο και την επιβολή και στοιχειοθετείται πάνω σε μια στρεβλή ανωτερότητα, στον ανταγωνισμό, τη συνήθεια και την ανοχή.

Προστατευτικοί νόμοι, έπαθλα, μπόνους φυσίγγια ανά κεφάλι, κατάλληλες εποχές και είδη θηρεύσιμα, άλλοτε ως επικίνδυνα και για την διατήρηση της πανίδας και άλλοτε ως πλεόνασμα, αντικείμενα έρευνας ή ψυχαγωγίας και αθλητικής δραστηριότητας. Δεν αντιλαμβανόμαστε καμία νομιμότητα και φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε το νόμιμο κυνήγι ούτε την θεσμικότητα των συλλόγων και ομοσπονδιών του δολοφόνου-χομπίστα-κερδοσκόπου κυνηγού του καπιταλιστικού δυτικού κόσμου. Καμία συνεργασία φιλοζωικών και περιβαλλοντικών φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κτηνιάτρων δεν θα μας πείσει ότι η κανονικοποίηση της θανάτωσης έμβιων όντων γίνεται για την ευζωία τους.

Όπλα, αναβαθμισμένη τεχνολογία, ψεύτικες μυρωδιές, ραντάρ, κυνηγετικοί πύργοι, ακόμη και η χρήση άλλμία άνιση μάχη. Εχθρευόμαστε τη λογική που αντιλαμβάνεται τα μη ανθρώπινα ζώα ως θηράματα προς βρώση, επεξεργασία και ένδυση, γδαρμένες σάρκες, ρετάλια και κοσμήματα, έπαθλα σε φωτογραφίες που οσμίζεσαι θάνατο, να κοσμούν σαλέ και σαλόνια, να σερβίρονται με χαμόγελο και να καταπίνονται με λαιμαργία ή απλά κουφάρια να πετιούνται άψυχα και άχρηστα.

Ήρθε η ώρα να στήσουμε εμείς καρτέρι και παγίδες στους κυνηγούς, να φωτογραφίσουμε τα τρόπαιά μας που καμία ανωτερότητα δεν θα εκφράζουν και να σταθούμε δίπλα στα συντρόφια μας, ανθρώπινα και μη, σαν κομμάτι αυτού του κόσμου και όχι σαν εκμεταλλευτές και διαχειριστές του.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Πρωτοβουλία ενάντια στο κυνήγι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87661/


Στηρίζουμε τη μικροφωνική αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Δήμητρα από την πρωτοβουλία ενάντια στο κυνήγι στις 23:5 στις 20:00.

Παραπάνω πληροφορίες εδώ:

https://www.kinimatorama.net/event/138270

https://www.athens.indymedia.org/event/87661/

ΠΑΡΑΣΙΤΑ-Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net


We support the mic intervention in solidarity to comrade Dimitra from the Initiative Against Hunting on Monday 23/5 at 20:00.

More information here:

https://www.kinimatorama.net/event/138270

https://www.athens.indymedia.org/event/87661/

PARASITA - Anarchist Collective for the Total Liberation

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net