Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση υπεράσπισης της πλατείας Όλγας

πηγή : https://petroleza.blackblogs.org/εκδηλώσεις/σ…


Στήριξη της συγκέντρωσης στην πλ. Όλγας, Τετάρτη 29/6

Την παρασκευή 17 Ιουνίου, η αντισεξιστική συνέλευση Πετρολέζα, είχε ανακοινωμένο αυτοοργανωμένο live και drag showστην πλατεία Όλγας. Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με πρόφαση δήθεν παράπονα που έχουν γίνει για φασαρία κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στην πλατεία, (που όλως τυχαίως προέρχονται από γνώριμους ντόπιους αντιδραστικούς που κάνουν διαχρονικά αυτή τη δουλειά) και το ανάλογο κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τα τοπικά ΜΜΕ, εμφανίστηκε στο χώρο της πλατείας να απαγορεύσει ουσιαστικά την εκδήλωση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πλήθος ατόμων στην πλατεία ως απάντηση στην αστυνομική παρουσία, κάτι που κατέληξε μετά από κάποιες ώρες στην επίθεση των μπάτσων στον κόσμο, το κυνηγητό, το ξύλο, τις κρότου λάμψης και την επίθεση, για ακόμη μια φορά, στην κατάληψη Παραρτήματος, όπου και ρίχτηκε ξανά δακρυγόνο στην είσοδο και ενώ μέσα βρίσκονταν πολλά άτομα.

Το δόγμα νόμος και τάξη που έχει διακυρυχθεί για όλες τις εκφάνσεις της αδιαμεσολάβητης δράσης και κοινωνικοποίησης, η συρίκνωση και καταπάτηση από κράτος και κεφάλαιο των δημόσιων χώρων, τα συμφέροντα των αφεντικών της εστίασης και πολλά άλλα είναι η μαγιά της κυβερνητικής τακτικής.

Πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι θέχτηκε επίθεση μια εκδήλωση σε δημόσιο χώρο, φεμινιστικού και κουίρ χαρακτήρα και αυτό καταδεικνύει και τον πατριαρχικό και σεξιστικό χαρακτήρα του κράτους , όσο και αν προσπαθούν να εμφανίσουν ένα προσωπείο σύγχρονο και ανεκτικό. Οι πρόσφατες άλλωστε εξελίξεις και με τη δίκη του/της Ζακ/ Ζackie δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας.

Άμειρος ευθυνών δεν είναι ούτε ο δήμος Πατρέων όταν έχει αδειοδοτήσει κάθε πλατεία, πεζόδρομο και γειτονία να είναι γεμάτα με μαγαζιά, που ως δια μαγείας άλλωστε εκεί δεν έχει φασαρία, ούτε παράπονα, ούτε γείτονες που ενοχλούνται. Είναι γνωστό άλλωστε πως στην πόλη, η εστίαση αποτελεί βασικό μοχλό της τοπικής οικονομίας.

Η αστυνομική επέμβαση στην πλατεία, έρχεται ως συνέχεια άλλων αντίστοιχων σε πολλές εκδηλώσεις ανα την Ελλάδα και αποτελούν την συνέχεια των απαγορεύσεων και των εμεβάσεων, του ξύλου και της κατασολής που ξεδιπλώθηκαν με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κόσμος ολοένα και περισσότερο διολισθαίνει σε ένα σπιράλ βίας, κρατικής, πατριαρχικής, απέναντι στον φυσικό κόσμο. Η καταστροφή που συντελείται καθημερινά από τον πολιτισμό του κέρδους στοχεύει κάθε έκφανση της ζωής μας. Οι δημόσιοι χώροι, η ελεύθερη κοινωνική επαφή, οι αδιαμεσολάβητες και αλληλέγγυες σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν είναι η μαγιά ενός άλλου κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλοβοήθειας που θα τον κατακτήσουμε με αγώνα. Γι'αυτό και απέναντι στην κρατική βία θα σταθούμε δίπλα σε κάθε έναν και καθεμία που χτυπιέται, οικοδομώντας εκείνο το έδαφος που θα μας δίνει καθημερινά ανάσα.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 29/6, στις 20:30 στην πλατεία Όλγας.

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Ιουνίου 00h