Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτό κάλεσμα συντονισμού ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ενημέρωση - Ανοιχτό κάλεσμα

Ενημέρωση από την συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονία του Χιμπατζή από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Την Κυριακή 26/6/22 πραγματοποιήθηκε αυθόρμητο κάλεσμα μετά την ανακοίνωση του Αττικού Πάρκου ότι σκότωσε έναν χιμπατζή ο οποίος ξέφυγε από τον περιφραγμένο με ηλεκτροφόρα σύρματα χώρο του. Παρά την μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσει κανείς για να φθάσει στο πάρκο δεκάδες εξοργισμένοι διαδηλωτές μαζεύτηκαν έξω από την είσοδο του πάρκου κρατώντας πανό και φωνάζοντας δυνατά συνθήματα.

Υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία που σκοπό είχε να προστατέψει τα συμφέροντα των δολοφόνων του πάρκου από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα πανό έγραφαν: ενάντια στη φρίκη του εγκλεισμού στους ζωολογικούς κήπους και όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους - δολοφόνοι, μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν «Ο Λεσουέρ δολοφονεί- λευτεριά σε κάθε χιμπατζή» «Λευτεριά σε όσα είναι στα κλουβιά» «Στο Αττικό καμία ανοχή - ελεύθερα τα ζώα - ελεύθερη και η γη».

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση για την διοργάνωση περαιτέρω δράσεων ενάντια στο Αττικό ζωολογικό πάρκο. Τετάρτη 29/6/22 ώρα 19:00-21:00.

Στον προαύλιο χώρο της Νομικής σχολής Αθήνας (είσοδος από Μασσαλίας)

Πρωτοβουλία ενάντια στους ζωολογικούς κήπους

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Ιουνίου 23h