Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην ακρίβεια

Τρίτη 5/7 στις 19:00, στην πλατεία απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά

Ανοιχτή Συνέλευση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην ακρίβεια

Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλο να διαλύουν τις ζωές μας!

Είναι μήνες τώρα που φοβόμαστε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κόβουμε από το σούπερ μάρκετ.

Είναι πολλοί μήνες τώρα που δεν βρίσκουμε σπίτι να νοικιάσουμε σε τιμή που να αντέχουμε.
Είναι χρόνια τώρα που βλέπουμε τους μισθούς να πέφτουν ή να μένουν παγωμένοι ενώ τα κέρδη των λίγων μεγαλώνουν.

Είναι χρόνια τώρα που βλέπουμε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους (διεθνείς και εγχώριους) να επεκτείνουν την κυριαρχία του κέρδους τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας: στο ρεύμα με το σπάσιμο και το χάρισμα της ΔΕΗ σε ιδιώτες, στη στέγη με τους πλειστηριασμούς, την "χρυσή βίζα" και το AirBnB ενώ τώρα να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο μέχρι και στο νερό με την ιδιωτικοποίηση των συστημάτων μεταφοράς της ΕΥΔΑΠ.

Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι τα τελευταία 12 χρόνια συντελείται μια τεράστια μεταφορά πλούτου και εξουσίας από τους πολλούς στους λίγους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ζωής όλων μας.

Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς επικαλούνται τον πόλεμο αλλά ξέρουμε ότι λένε ψέματα. Το συνολικό κόστος του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά αυξήθηκε από τις αρχές του 2021 μέχρι τον Νοέμβρη του ίδιου έτους κατά 197,6% και του ρεύματος κατά 119,6%. Κατά 36% είχε αυξηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης μόνο κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2021 και κατά 30% το πετρέλαιο κίνησης.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα επομένως άρχισαν πολύ νωρίτερα, το φθινόπωρο του 2021, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το "χρηματιστήριο" ενέργειας (ή πιο σωστά ιδιωτικό καρτέλ) και η ρήτρα αναπροσαρμογής που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφάρμοσε.

Πως ακριβώς θα πληρώσουμε πάνω από 400 ευρώ ρεύμα τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός είναι 713 ευρώ μικτά;

Υπό το βάρος της δυσαρέσκειας μας και με στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει κρατική επιδότηση, που έχει ταβάνι στα 600 ευρώ για όλους τους προηγούμενους μήνες - την στιγμή που οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες ενώ προσμετρούνται στο πλαφόν αυτό και όλες οι προηγούμενες ενισχύσεις.

Δεν μπορούμε ούτε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση ούτε να περιμένουμε ως τότε. Το χρηματιστήριο ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής πρέπει να καταργηθούν τώρα. Αυτό όμως είναι μόνο ένα πρώτο βήμα.

Για εμάς είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ζούμε άλλο έτσι και τίποτα δεν πρόκειται να κερδηθεί χωρίς αγώνα.

Μόνο όλοι και όλες μαζί, με την συλλογική μας δράση, μπορούμε να φέρουμε οποιαδήποτε αλλαγή.

Για τον λόγο αυτό καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην ακρίβεια την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 19.00 στην πλατεία απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά. (Facebook event εδώ)

[UPDATE] Νέα ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 19:00 στην πλατεία απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά. (Facebook event εδώ)

πηγή : https://anametrisi.gr/anoichti-syneleysi-gia-…