Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"

Οι νίκες είναι πάντα σημαντικές, για αυτό και δεν πρέπει να διαχωρίζονται σε μικρές και μεγάλες. Η μαζική και οργανωμένη παρουσία κόσμου στη σημερινή συνεδρίαση της 1ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας, η δυναμική συμμετοχή μας τόσο έξω από το κτίριο όσο και εντός της διαδικασίας, η ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη άποψη που εκφράστηκε από όλους και όλες ήταν τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν σε υπαναχώρηση και τελικά σε αναβολή λήψης απόφασης μεταφοράς του αγάλματος της πλατείας Εξαρχείων προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής σταθμού μετρό.

Παρουσιάζοντας στο σύνολό τους τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το έργο τόσο για τη μοναδική πλατεία της γειτονιάς μας όσο και για το σύνολο της περιοχής, κατά τη μακρόχρονη διάρκεια των έργων, αλλά και μετά τη λήξη τους, δείξαμε για άλλη μια φορά πως ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι φυσικά η διευκόλυνση των κατοίκων και των ανθρώπων που κινούνται στη περιοχή, αλλά η περαιτέρω τουριστικοποίησή της, η αλλαγή του χαρακτήρα της, η εκδίωξή μας.

Στα τόσα που ακούστηκαν αξίζει να σημειωθεί ότι η τμηματάρχης του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος, η οποία εισηγήθηκε και τη μεταφορά του αγάλματος σε νέο χώρο, απαντώντας στην ερώτηση της Προέδρου της δημοτικής κοινότητας, είπε ξεκάθαρα ότι το άγαλμα θα μεταφερθεί δια παντός, δε θα ξαναγυρίσει στην πλατεία. Δεν μπόρεσε να απαντήσει το γιατί, αλλά την απάντηση δώσαμε εμείς... Δε θα υπάρχει πλατεία για να γυρίσει και να επανατοποθετηθεί.

Οι δε προσκλήσεις σε συνομιλίες και συνδιαμόρφωση μόνο ως πομφόλυγες και φληναφήματα μπορούν να εκλειφθούν όταν διατυπώνονται από εκείνους και εκείνες που όχι μόνο τόσο καιρό δεν τήρησαν τα προσχήματα της έστω και τυπικής διαβούλευσης, αλλά που έφτασαν να τις διατυπώνουν την ύστατη ώρα και μάλιστα πάνω σε ναρκοθετημένο πεδίο.

Ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Θα είμαστε σε όλες τις μάχες, θα αντιμετωπίσουμε συλλογικά όλες τις επιθέσεις, θα διαφυλάξουμε την πλατεία μας, τη γειτονιά μας, την ύπαρξή μας σε αυτήν.

Αύριο, Πέμπτη, 7/7, στις 7μ.μ. έχουμε συνέλευση στην πλατεία για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας

Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"

πηγή : https://www.facebook.com/Όχι-μετρό-στην-πλ-Εξ…