Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 στις 21.00

Aνοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Μετά το πέρας της διαδήλωσης στο Σύνταγμα θα συνεχιστεί η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στη ΦΕΠΑ στις 21:00

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1620180/


Πρόγραμμα κατειλημμένης ΑΔΕΔΥ - Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη - 67 μέρες απεργός πείνας

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ

Προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτηρίου της ΑΔΕΔΥ στην οδό Ψύλλα 2 στο Σύνταγμα, σε αλληλεγγύη με τον σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5. Η κατάληψη θα συνεχιστεί έως την δημοσίευση της απόφασης του συμβουλίου.Προειδοποιούμε τις δικαστικές αρχές και καθιστούμε σαφές πως η αργοπορία της απόφασης ή και η πιθανότητα απορριπτικής απόφασης από το συμβούλιοτης Λαμίας ισοδυναμούν με κρατική δολοφονία του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Τονίζουμε λοιπόν εμφατικά το βάρος της ευθύνης που βαραίνει τη συγκεκριμένη απόφαση και τον χρόνο λήψης της.Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, μετά απο 64 μέρες απεργίας πείνας, διεξήχθη στο εφετείο της Λαμίας το συμβούλιο για την αποφυλάκιση του. Παρότι υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του συμβουλίου να βγει η απόφαση έγκαιρα,αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρονικά περιθώρια σεβασμού του απεργού πείναςέχουν παρέλθει. Έχουν παρέλθει μάλιστα από όταν το συμβούλιο της Άμφισσας καθυστέρησε ένα μήνα να εκδόσει την απόφαση του. Κάθε επιπλέον ολιγωρία εκ μέρους του συμβουλίου της Λαμίας συνιστά επιπλέον βασανισμό και απόπειρα εξόντωσης του συντρόφου μας.

Ως προς την υγεία του ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης εκτιμά ότι μέχρι την Πέμπτη δε θα μπορεί να πιει καθόλου νερό, καθώς είναι τόσο ταλαιπωρημένο το σώμα του που παθαίνει συνεχείς παλινδρομήσεις ,οι οποίες καθιστούν την κατάποση νερού αδύνατη. Πλέον έχει χάσει 20.6 κιλά, δηλαδή περισσότερο από 28 % του αρχικού σωματικού του βάρους. Σε γενικές γραμμές δηλώνει πως δεν έχει καθόλου δυνάμεις, κινείται ελάχιστα καιπονάει πολύ στη σπλήνα το αριστερό νεφρό και το στήθος. Επίσης,αναγκάζεται να κοιμάται καθιστός εξαιτίας των διαρκών στομαχικών διαταραχών. Το σάκχαρό του έχει πέσει στο 71 και η πίεση του είναι 8 και6.Ζαλίζεται πάρα πολύ και δε μπορεί να συγκεντρωθεί.Οι απορριπτικές αποφάσεις και προτάσεις ως τώρα, καθώς και το ότι το συμβούλιο ορίστηκε σε ημερομηνία που ο σύντροφος βρισκόταν στις 64 μέρες απεργίας πείνας, δείχνει εξόφθαλμα πως το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξοντώνουν, βασανίζουν και εξωθούν στο θάνατο έναν αναρχικό αγωνιστή, ενώ αποφυλακίζουν καθάρματα δολοφόνους και βιαστές όπως τον Κορκονέα, τον Φιλιππίδη, τον Χορταριά, τους Λεβέντηδες και τον Λιγνάδη. Η δικαιοσύνη είναι ταξική, και είναι δική μας ευθύνη να φέρουμε τη δικαιοσύνη στους δρόμους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και παλεύοντας έμπρακτα για τον τερματισμό της εξόντωσης του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποφυλάκιση του συντρόφου μας. Να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης των ερχόμενων ημερών:Καλούμε το κίνημα να σταθεί ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες και τηνεκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον απεργό πείνας, να ενώσει τη φωνή του και να πλαισιώσει τις δράσεις αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

"Νομίζω πλέον και την απεργία πείνας την αξιοποιούν ως παραδειγματισμό.Όρισαν τη δικάσιμο της έφεσης μου στις 25/7. Εκείνη τη μέρα θα μετράω 64ημέρες απεργίας πείνας. Ο σκοπός ξεκάθαρος. Να με εξαντλήσουν. Μίαενδεχόμενη αναπηρία μου ενισχύει το μήνυμα που εκπέμπουν. Ίσως και οενδεχόμενος θάνατος μου ο οποίος κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο καιπιο πιθανός. Τέτοια διαστρέβλωση της έννοιας του Δικαίου είναιαδιανόητη. Να τη χαίρονται τη "δικαιοσύνη" τους. Άντε και καλέςκαριέρες.Όσο για μένα, που δεν έχω πρόσβαση στις βίλες τους με ταπληθωρικά τραπέζια τους πληρωμένα με μίζες, μπορεί να χαιρετήσω αυτόντον κόσμο νηστικός, αλλά με την πνευματική πληρότητα της ολικήςυπαρξιακής σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα τους."

15/7/2022,Απεργός πείνας από 23/5, Γιάννης Μιχαηλίδης

Ζούμε την εποχή μας με όση αξιοπρέπεια μπορούμε να προβάλουμε απέναντι σε ότι λεηλατεί και εκμεταλεύεται τα πάντα γύρω μας, την ίδια ώρα που ζόυμε στη σκια της κρατικής τρομοκρατίας και της καπιταλιστικής εκμετάλευσης. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που ισοπεδώνει την άγρια ζωή, καίει τα δάση, φυτεύει ορυχεία και αιολικά πάρκα στα βουνά. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που μολύνει θάλάσσες, λίμνες, πηγές μέχρι και το ίδιο μας το οξυγόνο. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που καλύπτει μπάτσους δολοφόνους, φασίστες δολοφόνους, πλούσιους καλλιτέχνες με κυβερνητικά κονέ, που βιάζουν ενήλικα και ανήλικα άτομα, που έτυχε να πέσουν θύματα της επιρροής τους.

Του ίδιου κράτους που κρατάει στη φυλακή φτωχούς, απείθαρχους, και πολιτικούς κρατούμενους με ρηξιακές θέσεις απέναντι στο σύστημα. Του ίδιου κράτους που εξοντώνει αργά και βασανιστικά τον αναρχικό και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεξάγει για 67η μέρα απεργία πείνας διεκδικώντας την ελευθερία του.Του ίδιου κράτους που πολέμησε ο Γιάννης ελεύθερος και συνεχίζει να πολεμάει μέσα από ένα κελί νοσοκομείου...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  • 28/7 στις 12:00 μικροφωνική - συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κατειλημμένης ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 στο Σύνταγμα)
  • 28/7 στην πλατεία Συντάγματος στις 19:00 στη διαδήλωση για τις πυρκαγιές
  • 28/7 στις 21:00 στο χώρο της κατειλημμένης ΑΔΕΔΥ ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

email συνέλευσης : mihaexllil@risexeup.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88307/