Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στις 18.00

Συνέλευση με σκοπό την συνέχιση των δράσεων

Μαζικότατη πορεία και συγκρούσεις - ανταπόκριση

Η πορεία σε αλληλεγγύη στον απεργό πεινας Γιάννη Μιχαηλίδη είχε αποφασιστεί από την συνέλευση που αποχώρησε από το κατελειμμένο δημαρχείο Ηρακλείου την Τρίτη 26/07. Σκοπός της ήταν η προπαγάνδιση του αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του.

Η χθεσινή παρέμβαση στην συναυλία του καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα, παρά την σθεναρή αντίδραση από τους διοργανωτές (επίθεση και προπηλακισμός των αλληλλέγυων), έληξε με το κάλεσμα στο πολυπληθές κοινό για την σημερινή πορεία.

Συνολικά γύρω στα 600 άτομα συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης. Η πορεία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ από την πλατεία λιονταριών με πολύ παλμό και αποφασιστικότητα. Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στην Λαμία όχι μόνο δεν πτόησε τους αλληλέγγυους, αλλά αντιθέτως τους πείσμωσε ότι το δίκιο είναι με τους εξεγερμένους και όχι με τους κρατικούς δολοφονικούς μηχανισμούς.

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης περικυκλωμένη από διμοιρίες καθώς η αστυνομία ήταν από νωρίς σε επιφυλακή. Διέσχισε όλο το κέντρο και κατέληξε στην Κατάληψη Ευαγγελισμού.

Εκεί είναι που έγινε η σύγκρουση με τις διμοιρίες να περικυκλώνουν το κτήριο από τα γύρω στενά. Ο κόσμος όμως ήταν αποφασισμενος να τους απωθήσει με όλα τα μέσα και αυτό έγινε. Η φωτιά που καίει μέσα, τσουρούφλισε τα όργανα της τάξης. Όλη η γειτονία έγινε άσπρη από τα δακρυγόνα που έπεσαν και στήθηκαν οδοφράγματα.

Τελικά οι ματατζήδες αποσύρθηκαν και οι αλληλέγγυοι άρχισαν να καθαρίζουν την γειτονιά από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την επίθεση των ΜΑΤ. Η γειτονία ήταν υποστηρηκτική μέχρι που στο τέλος έστειλαν φαγητό στους αλληλέγγυους, έχοντας γνώση του αιτήματος για το οποίο έγινε η σημερινή πορεία. Ο αγώνας συνεχίζεται με συνέλευση στην καταληψη ευαγγελισμού αύριο Παρασκευή 29/07 στις 18:00 με σκοπό την συνέχιση των δράσεων.

Η διάθεση των αλληλέγγυων είναι αγώνας μέχρι τέλους - τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά την αρνητική απόφαση του συμβουλίου εφετων.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1620189/