Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 στις 19.00

Κάλεσμα για δημιουργία συνέλευσης για Ε.Α.

Στις 24 Οκτώβρη ξεκινάει η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ε.Α, των Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνά που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση του Ε.Α και των Χ.Κορτέση, Σ. Νικητόπουλο, Β.Σταθόπουλο, Μ.Μπεραχά, Κ. Κάτσενο που αρνούνται τις κατηγορίες και διώκονται λόγω των πολιτικών και συντροφικών τους σχέσεων, και της αγωνιστικής τους δράσης. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις συνηγόρων αλλά και αλληλέγγυων, η δίκη θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και λόγω του χώρου όπου θα γίνει, που δεν επιτρέπει πολλές συνεχόμενες μέρες εκδίκασης, αλλά φυσικά και λόγω του πλήθους των κατηγοριών. Η δίκη αυτή είναι κομβικής σημασίας. Καταρχήν, λόγω της στάσης που θα κρατήσουν οι σύντροφοί μας. Οι μεν τρεις υπερασπιζόμενοι τον ένοπλο αγώνα και τη συμμετοχή τους στον Ε.Α, απέναντι στο κράτος. Οι υπόλοιποι σύντροφοι υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους δράση, τις πολιτικές και συντροφικές τους σχέσεις καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση τους και αντιπαλεύοντας το στημένο κατηγορητήριο εναντίων τους, όπου οι σύντροφοι που δικάζονται σχηματίζουν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στο κράτος και τη δικαστική έδρα που θα τους δικάσει. Κάτι που φαίνεται και από τη στάση των συντρόφων που αρνούνται τις κατηγορίες αλλά και από το κείμενο των συντρόφων του Ε.Α προς τη συνέλευση αλληλεγγύης, που εκδηλώνει ξεκάθαρα τη βούληση για ενιαίο μέτωπο ενάντια στη δικαστική αρχή. Ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο λόγο και τρόπο, με πολυμορφία απόψεων αλλά κοινή στόχευση της υπεράσπισης αρχών και αξιών.

Παράλληλα, την τελευταία περίοδο έγινε μια επανεκκίνηση όσον αφορά στην αλληλεγγύη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά από πολλά καλέσματα συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε μια μαζική πορεία αλληλεγγύης για την υπόθεση του Ε.Α η οποία ήταν και η πρώτη πορεία του "χώρου" καλεσμένη δημόσια με αφετηρία την πλατεία συντάγματος. Θεωρούμε ότι αναπτύχθηκε εκ νέου μια ιδιαίτερη δυναμική για την υπόθεση αυτή, με βάση τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη διαδήλωση αλληλεγγύης. Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου, τα πολλά καλέσματα από διαφορές ομάδες δείχνουν μια επανασυσπείρωση του αναρχικού και όχι μόνο "χώρου" γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτή η δυναμική πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί. Να συνεχιστεί συνολικά από τους συντρόφους που κάλεσαν και συμμετείχαν στην πορεία.

Προτείνουμε μια συνέλευση η οποία θα πραγματοποιείται σταθερά κάθε Τρίτη και καθόλη τη διάρκεια της δίκης. Θα μπορεί έτσι ο αλληλέγγυος κόσμος να συντονίζεται, να παρεμβαίνει και να απαντά στα θέματα που θα προκύψουν στη ροή της δίκης. Βασική προϋπόθεση είναι τη διαδικασία αυτή να στηρίξουν οι σύντροφοι που συμμετείχαν στη διοργάνωση της πορείας, με ένα ήδη ελάχιστο κατεκτημένο κοινό πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από τα καλέσματα. Μέσα από ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τη δίκη όπως αυτό κάθε Τρίτη στο πολυτεχνείο και με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων συντρόφων, θεωρούμε πως θα μπορέσουμε να απαντήσουμε με επάρκεια στην πολύμηνη δικαστική διαδικασία και στα ζητήματα που αυτή θα γεννάει όπως και στην έκφραση της αλληλεγγύης. Συνοψίζοντας, η συνέλευση της Τρίτης για την υπόθεση του Ε.Α θέλουμε να ξεκινήσει και να διαμορφωθεί από τους συμμετέχοντες και διοργανωτές της πορείας. Εμείς απλά κάνουμε την πρόταση ως κάποιοι εκ των συνδιοργανωτών. Η συνέχεια πρέπει να περάσει στα χέρια όλων μας.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...