Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.30

Ανοιχτή συνέλευση εν οψει της πορείας για τον Π. Φύσσα

Εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία, η μνήμη του Παύλου κυοφορεί την ανάγκη για αντίδραση και αλληλεγγύη, μέσα σε μια κοινωνική πραγματικότητα σήψης.

Ο Παύλος Φύσσας, ο Α.Γρηγορόπουλος, ο Β.Μάγγος, ο Μ.Καλτεζάς, η Zackie υπενθυμίζουν τη φασιστική παρακαταθήκη μιας χώρας που πνίγει μωρά σε βάρκες και επιτρέπει σε παιδοβιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δολοφόνοι είναι έξω, ενώ πολιτικοί κρατούμενοι κινδυνεύουν από την εκδικητική πολιτική μιας κυβέρνησης μεροληψίας, θυμίζοντάς μας μαύρες πολιτικές σελίδες.

Το 2020, πλήθος δεκάδων χιλιάδων ήταν εκεί, έξω από τα δικαστήρια στο πλευρό κάθε δολοφονημένου και βασανισμένης από τον φασισμό. Ήταν μια πρώτη νίκη, χωρίς όμως να επιφυλάσσει κάτι μακρόπνοο.

Η αστική δικαιοσύνη ενός κράτους-τιμωρού εκδικείται πολιτικούς κρατουμένους (Γ.Μηχαηλιδης, Κουφοντίνας, Σταθόπουλος), ασκώντας ευνοϊκή μεταχείριση στους αποφυλακισμένους μπροστάρηδες της χρυσής αυγής, στον παιδοβιαστή Λιγνάδη και στους δολοφόνους του Ζακ. Δεν ξεχνάμε την ευνοϊκή μεταχείριση των βασανιστών του Β.Μάγγου στον Βόλο, που με τις πλάτες της δικαστικής εξουσίας, ο βασανισμός του μετατράπηκε σε ένα απλό πλημμέλημα.

Οι δολοφόνοι του Αλέξη ,του Παύλου, της Ζάκι απολαμβάνουν τα δικαστικά ελαφρυντικά που τους χαρίζει το κράτος, κυκλοφορώντας ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Ο πολιτικός κρατούμενος Γ.Μιχαηλίδης φλέρταρε με τον θάνατο ύστερα από 67 μέρες απεργίας πείνας. Ενώ έχει εκτίσει την ποινή του, διατηρείται σε καθεστώς υποχρεωτικού εγκλεισμού. Η κρατική εκτίμηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μιχαηλίδης είναι απειλή, σε αντίθεση με τον Λιγνάδη.

Η μνήμη του Παύλου ας αποτελέσει μια επανεκκίνηση του κινήματος στην πόλη του Βόλου, ένα κίνημα που φθίνει με τη μεθοδική πολιτική των άνω. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ευθύνη φέρουμε κι εμείς γι' αυτό. Ας υπενθυμίσουμε στον τοπικό μονάρχη και στους φίλους του ότι είμαστε εδώ και ξέρουμε καλά πως ούτε τα λαμπάκια ούτε οι κόμβοι του δεν θα θεραπεύσουν τον καρκίνο που φυτεύει στα πνευμόνια μας. Να σταθούμε δίπλα σε κάθε Παύλο, Βασίλη, Αλέξη, Zackie…

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 20h