Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh

Πάνε 4 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του/της zack/zackie από νοικοκυραίους, μπάτσους και νοσηλευτές επί της οδού Γλαδστώνος. Τέσσερα χρόνια μετά και η οργή μας όχι μόνο δεν έχει σβήσει, αλλά έχει μεγαλώσει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την έκδοση της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και νοσηλευτές ενώ καταδίκασε τον καταστηματάρχη και τον μεσίτη μη αναγνωρίζοντας όμως κίνητρα συνδεδεμένα με την έμφυλη ταυτότητα του θύτη στην εν λόγω δολοφονία.
Μετά από διακοπή ενός χρόνου , η δίκη ξανάρχισε 20 Οκτώβρη του 2021 με συνολική διάρκεια 18 δικάσιμων ημερών (χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη) που καταδίκασε τον καταστηματάρχη και τον μεσίτη για τον θάνατό του. Πάραυτα, δεν ήταν οι πράξεις μόνο αυτών που συντέλεσαν στην δολοφονία του. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει κρατική ευθύνη στην δολοφονία αλλά να την αποδώσει αμιγώς στα πλαίσια αυτοδικίας. Αφού βάσει την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του έφεραν ευθηνή και τα χτυπήματα των μπάτσων αλλά και η μεταχείριση των νοσηλευτών(ενδεικτικά δεν αφαιρέθηκαν τα ασφυκτικά δεμένα tire-up κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο). Οι παραπάνω έμειναν ατιμώρητοι για τις πράξεις τους.

Στην καταδίκη των νοικοκυραίων, δεν αποδοθήκαν ρατσιστικά κίνητρα κάτι το οποίο ζητούσε και το κατηγορητήριο αλλά και ο κόσμος έξω απτά δικαστήρια.

Τα συστήματα εξουσίας δολοφονούν καθημερινά τους αοράτους αυτού του κόσμου. Ο/Η Ζακ/Zackie

Ήταν ένας/μία από αυτά που δολοφονήθηκε τρεις φορές μία στον δρόμο, μία στις τηλεοράσεις και μία στο δικαστήριο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα άγνωστο συμβάν όμως ο/η Ζακ/Zackie έτυχε να είναι γνωστός ακτιβιστής και ο θάνατός του/της δεν έμεινε απαρατήρητος. Γιατί δολοφονήθηκε όμως ο ζακ; Επειδή ήταν τοξικομανής; Επειδή ήταν drag performer; Επειδή βρέθηκε σε ιδιωτική περιουσία; Επειδή ήταν ακτιβιστής/στρια; Την Zackie την δολοφονήσαν για όλα αυτά και έκριναν ότι η ζωή της δεν είχε καμία αξία.

Ταυτόχρονα, ενώ δολοφονήθηκε για όλες τις ταυτότητες του, στο κίνημα παρατηρούμε μια ανάγκη διάκρισης αναμεσά σε αυτές. Ο Ζακ δολοφονήθηκε όχι μόνο στο βωμό της ιδιοκτησίας, και ούτε μόνο λόγω της queer ταυτότητας του.. Έτσι και οι αγώνες πρέπει να είναι συμπεριληπτικοί και όχι ένα γεγονός που να πρέπει να αναγάγετέ στα μετρά της κάθε πολιτικής πρότασης. Καλούμε λοιπόν σε πορεία στις 21/09 7:00 στην περιφέρεια για έναν συμπεριληπτικό αγώνα. ΟΛA ΕΚΕΙ!!

Αναρχο-φέμ Ομάδα Τσούπρες


1 2 3

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πορείας του/της Ζακ/Zackie

από Κατάληψη Αντιβίωση

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Ζακ / της Zackie oh και η οργή μας δεν σβήνει. Το 2018 στην Ομόνοια διαπράχθηκε δολοφονία από τους νοικοκυραίους μαγαζάτορες με την βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας, μπροστά σε πλήθος αμέτοχων και σιωπηλών ανθρώπων.

Βγαίνουμε στο δρόμο και φωνάζουμε για τη Zackie και όλες αυτές που περισσεύουν, για τους / τις μετανάστες/στριες και τις γυναίκες που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, για όλα τα δολοφονημένα γνωστά άγνωστα!

Ραντεβού την Τετάρτη 21/09 στην περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) στις 19:00 στηρίζουμε το κάλεσμα της πορείας από την ομάδα TSUPRES όλες/οι εκεί!

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88576/


1 2 3

Κάλεσμα σε πορεία για τη δολοφονία της Zackie Oh

Δεν περιμένει δυστυχώς κανείς πως με την γνωστοποίηση τέτοιου είδους γεγονότων οι συνθήκες πλέον θα είναι φιλικότερες προς τις μειονότητες. Ούτε ότι ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος και το δικαστικό σύστημα αμερόληπτο . Αλλά, είναι στο δικό μας χέρι να επιβάλουμε τους όρους μας. Να μην ξαναθαφτεί κανένα έγκλημα εις βάρος των αδύναμων. Να μην αισθανθεί ποτέ και καμία και κανείς την άνεση να σηκώσει χέρι πάνω τους. Ούτε σε κλέφτες, ούτε σε γκέι, ούτε σε χρήστες, ούτε σε σεξεργάτριες. Να μην παραιτούμαστε ακόμα και μετά από άδικες δικαστικές αποφάσεις. Η δικαίωση για τα θύματα δεν έρχεται μόνο μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων και τα χείλη των εισαγγελέων, αλλά και μέσα από το δρόμο και την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας. Ας αντισταθούμε στον κανιβαλισμό και την βαρβαρότητα που ενορχηστρώνει η εξουσία ωθώντας σε πόλεμο όλων εναντίον όλων και στη δημιουργία πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ας μην επιτρέψουμε ποτέ να περάσει στη λήθη η κτηνωδία που υπέστη ο Ζακ και να μη νιώσει ποτέ καμία μόνη και κανένας μόνος απέναντι στη σαθρή αστική δικαιοσύνη, σε καμία γειτονιά και καμία πόλη.

post image

ΠΟΡΕΙΑ 21/09, 6 Μ.Μ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Nοικοκυραίοι δολοφόνοι, μπάτσοι, βιαστές ελεύθεροι- No justice, no peace !Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Ζακ Κωστόπουλος -Zackie oh- δολοφονήθηκε 3 φορές. Μια, πρακτικά, όταν στην απόπειρά του να απεγκλωβιστεί απ' το γνωστό κοσμηματοπωλείο, χτυπήθηκε μετά μανίας, ώσπου και ξεψύχησε δεμένος με χειροπέδες, μία όταν κανάλια, τηλεπαρουσιαστές αλλά και νοικοκυραίοι υπερασπίστηκαν ηθικά τους δολοφόνους του και μία τελευταία όταν το Δικαστικό Σύστημα άφησε ελεύθερους τους δολοφόνους του.

Οι δολοφόνοι της Zackie επικαλούμενοι την «προστασία ιδιωτικής περιουσίας» και συκοφαντώντας τον ως επίδοξο ληστή δικαιολόγησαν ό,τι συνέβη, που ακόμα και αν ίσχυε μια τέτοιου είδους κατηγορία, ποιο νομικό δίκαιο και ποιος ηθικός κώδικας, ποια πολιτισμένη κοινωνία και ποιος σύγχρονος άνθρωπος δικαιολογεί το βίαιο λιντσάρισμα και την εν ψυχρώ δολοφονία; Ποιο χαρακτηριστικό του ανθρώπου καθιστά χαμηλότερη την αξία της ζωής του; Οι σεξουαλικές του προτιμήσεις ή μήπως η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά; Όλοι-ες γνωρίζουμε ότι εγκλήματα κατά τοξικοεξαρτημένων, σεξεργατριών, τρανς και πάσης φύσεως περιθωριοποιημένων ατόμων πηγαίνουν στα αζήτητα. Η αστυνομία και το κράτος, όχι απλά αδιαφορούν επιδεικτικά, αλλά, όπως η ιστορία δείχνει, θα κάνουνε και πλάτες. Θα στρώσουν τον δρόμο και θα δημιουργήσουν αυτό το κλίμα άνεσης και ασφάλειας για κάθε «ευυπόληπτο πολίτη» να εγκληματίσει εις βάρος του αδύναμου χωρίς να υπάρξουν συνέπειες. Οι κοινωνικές συνθήκες που επιδιώκει το κράτος να ισχύουν, είναι αυτές όπου οι «άντρες» της γειτονιάς μπορούν και δικαιούνται να κλωτσήσουν μέχρι θανάτου έναν αβοήθητο άνθρωπο στο πάτωμα. «Γιατί πήγε να κλέψει». Ή μάλλον, όπως αυτό έπαιζε στις ειδήσεις, «γιατί πήγε να κλέψει και ήταν υπό την επήρεια ουσιών». Οι μπάτσοι ήταν εκεί όταν ο Ζακ ήταν αναίσθητος και αιμόφυρτος και δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν κι αυτοί (πράγμα που αποδεικνύεται από σχετικό βίντεο) και στη συνέχεια να πιάσουν κουβέντα με τους φονιάδες του. Στα δεδομένα τους, λοιπόν, είναι κανονικότητα τέτοιου είδους περιστατικά.

Η αισχρότητα όμως προχωρά ένα βήμα παρακάτω. Κράτος και αστική δικαιοσύνη φαίνεται να επιφυλάσσουν μια ιδιαίτερα άδικη και σκληρή μεταχείριση σε περιθωριοποιημένα άτομα, αλλά και σε όσους εναντιώνονται άμεσα ή έμμεσα στις πολιτικές τους, ενώ αντίθετα να ρίχνουν στα μαλακά εκείνους που φέρουν κύρος, εξουσία. Είδαμε δικαστικές αποφάσεις να δίνουν δυσανάλογα μικρές ποινές για τη δολοφονική επίθεση κατά του Ζακ, εν τέλει να αφήνουν ελεύθερους τους δολοφόνους του και να αθωώνουν ολοκληρωτικά τους μπάτσους που εμπλέκονταν στο περιστατικό. Είδαμε ακόμα να αφήνουν ελεύθερους βιαστές και παιδοβιαστές, όπως τους βιαστές της Γεωργίας Μπίκα και το Λιγνάδη, άτομα τα οποία είτε κατείχαν τα ίδια εξουσία και δύναμη είτε διαπλέκονταν με τον κρατικό μηχανισμό. Από την άλλη μεριά είναι το ίδιο δικαστικό σύστημα που αναβαθμίζει όσο το δυνατό περισσότερο τις κατηγορίες και τις ποινές των ιδεολογικών του εχθρών, ενώ δε διστάζει να τους προφυλακίζει με ασαφή στοιχεία ή και να παρατείνει αυθαίρετα την φυλάκισή τους, όπως συνέβη στις υποθέσεις του Πάνου Καλαϊτζή και του Γιάννη Μιχαηλίδη. Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές πως η δικαστική εξουσία δεν είναι αμερόληπτη και η κοινωνία αντιλαμβάνεται την έλλειψη ισονομίας και την ευρύτερη αυθαιρεσία και αδικία του συστήματος.

Στην υπόθεση του Ζακ ήταν η κοινωνική κατακραυγή αυτή που δεν επέτρεψε στην υπόθεση να θαφτεί. Ήταν οι φωνές του κινήματος και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που απαίτησαν δικαίωση για τον Ζακ, ακόμα κι αν αυτή δεν ήρθε μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν περιμένει δυστυχώς κανείς πως με την γνωστοποίηση τέτοιου είδους γεγονότων οι συνθήκες πλέον θα είναι φιλικότερες προς τις μειονότητες. Ούτε ότι ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος και το δικαστικό σύστημα αμερόληπτο. Αλλά, είναι στο δικό μας χέρι να επιβάλουμε τους όρους μας. Να μην ξαναθαφτεί κανένα έγκλημα εις βάρος των αδύναμων. Να μην αισθανθεί ποτέ και καμία και κανείς την άνεση να σηκώσει χέρι πάνω τους. Ούτε σε κλέφτες, ούτε σε γκέι, ούτε σε χρήστες, ούτε σε σεξεργάτριες. Να μην παραιτούμαστε ακόμα και μετά από άδικες δικαστικές αποφάσεις. Η δικαίωση για τα θύματα δεν έρχεται μόνο μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων και τα χείλη των εισαγγελέων, αλλά και μέσα από το δρόμο και την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας. Ας αντισταθούμε στον κανιβαλισμό και την βαρβαρότητα που ενορχηστρώνει η εξουσία ωθώντας σε πόλεμο όλων εναντίον όλων και στη δημιουργία πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ας μην επιτρέψουμε ποτέ να περάσει στη λήθη η κτηνωδία που υπέστη ο Ζακ και να μη νιώσει ποτέ καμία μόνη και κανένας μόνος απέναντι στη σαθρή αστική δικαιοσύνη, σε καμία γειτονιά και καμία πόλη.

NO JUSTICE- NO PEACE!

κάλεσμα : ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7 μ.μ. στον Ε.Κ.Χ. Αλιμούρα - Αραβαντινού 6 εντός στοάς)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620748/