Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των 6 συλληφθέντων από την πρωινή συγκέντρωση στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 • ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 20/9 στις έξι τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Μπακογιάννη, περικύκλωσαν το πάρκο της Κύπρου προκειμένου να επιβάλλουν με την τρομοκρατία τα σχέδια ανάπλασης του χώρου από τον Δήμο και την ιδιωτική εταιρία Unison. Μέλη της συνέλευσής μας και αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο υπερασπιζόμενοι/ες τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του, δέχτηκαν την άγρια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με σοβαρούς τραυματισμούς (με έναν εκ των συγκεντρωμένων να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι) με σκοπό την απομάκρυνση από τον χώρο οποιασδήποτε φωνής αντίθεσης με το έργο και την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών πάνω στο πάρκο από την Unison. Έξι συναγωνιστές και συναγωνίστριες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν το στημένο κατηγορητήριο της βίας κατά αστυνομικών και εξύβρισης από κοινού και απείθειας.

Το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, που δημιουργήθηκε από τον αυτοοργανωμένο αγώνα κατοίκων και αλληλέγγυων μετά την καταστροφή του από τον Δήμο Αθηναίων το 2009, είναι και θα παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, πράσινος χώρος και εστία συλλογικού αγώνα. Και ως τέτοιο θα συνεχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε ενάντια σε πολιτικούς και κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς Δήμου και εταιριών εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης και εκμετάλλευσής του.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 09:00 ΚΤΗΡΙΟ 7, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων


[α/α στέκι Αντίπνοια] Κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων | Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 28/9/2022, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7, 9.00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα ξημερώματα της 20ης Σεπτέμβρη το πάρκο Κύπρου και Πατησίων περικυκλώνεται από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες με εντολή του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ.Μπακογιάννη, αφού προσέρχεται ο εργολάβος και το συνεργείο της Unison, επιτίθονται στα μέλη της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων και σε αλληλέγγυους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι ενάντια στα σχέδια ανάπλασης που στοχεύουν στην περίφραξη, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου και στην παράδοσή του στις ιδιωτικές εταιρίες.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις χτυπάνε τους συγκεντρωμένους, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρεται στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα και συλλαμβάνουν έξι αγωνιστές/στριες που τους αποδίδονται οι κατηγορίες της βίας κατά αστυνομικών, της εξύβρισης από κοινού και της απείθειας.

Η επιχειρούμενη ανάπλαση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων αποτελεί κομμάτι των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους, δήμου και επενδυτών που στοχεύουν στην ιδιοποίηση και τον έλεγχο των δημόσιων χώρων ευρύτερα, καθώς και των χώρων αστικού πρασίνου στην Αθήνα. Από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, τον λόφο του Στρέφη, την πλατεία Εξαρχείων και το πάρκο Δρακοπούλου μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος και τον λόφο του Φιλοπάππου.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κοινωνία από κράτος και κεφάλαιο, ως μέρος του αδιαπραγμάτευτου και συνεχούς αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό χαρακτήρα των πάρκων, των λόφων και των πλατείων μας, θα συνεχίσουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

κάλεσμα : Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

https://stekiantipnoia.squathost.com/κάλεσμα-…