Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τους απεργούς στη «Μαλαματίνα»

Κάλεσμα σε μαζική αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, 7μμ.
και βραδιά οικονομικής ενίσχυσης στην πλατεία Πρωτομαγιάς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 6μμ.

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία!

Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»!

Οι απολύσεις των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» είναι μια τεράστια πρόκληση ενάντια στο σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». Έρχονται να προστεθούν στις μαζικές απολύσεις (10 απολύσεις εργαζομένων στην αρχή και άλλες 5 στη συνέχεια) που ήδη προχώρησε η εργοδοσία, ενώ στη θέση τους προσέλαβε απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι δύο απολύσεις όμως των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δείχνουν τη σαφή πρόθεση της νέας ιδιοκτησίας να τσακίσει την αντίσταση των απεργών διαλύοντας την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων με τις απολύσεις, τους προπηλακισμούς και τα χημικά ενάντια στους εργάτες και τους αλληλέγγυους από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και με την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο, αποδεικνύει και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, αφού με χαριστικές πράξεις φόρτωσε τα χρέη της εταιρείας στο λαό, συντάσσεται ανοιχτά με τα εργοδοτικά συμφέροντα, που τα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, ξύλο, χημικά και απολύσεις, όταν δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τα δικαιώματά τους.
Η κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική στην απεργία των εργατών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν αποτελούν απλά εφαρμογή των διατάξεων του αντεργατικού 4808/21. Οι απολύσεις αυτές υλοποιούν το πνεύμα και την ουσία της νέας εργατικής νομοθεσίας που αφορά στη διάλυση των εργατικών σωματείων και το διωγμό των ταξικών συνδικαλιστών.

Η σημασία της κυβερνητικής πολιτικής για τις αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος

Ποιο έδαφος πολιτικής ζύμωσης απομένει στις αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος όταν συντριβούν οι μαζικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης;
Ποιο κοινωνικό όραμα μπορεί να προβάλλεται σε ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ακόμη και η δράση των συνδικάτων κρίνεται παράνομη και οι εκπρόσωποί τους διώκονται ανελέητα;

Πιστεύουμε ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός που συνεχώς βαθαίνει, ενσωματώνοντας πολιτικές ανελεύθερων και αντιλαϊκών καθεστώτων, δεν θα σταματήσει αν δεν βρει μπροστά του την οργανωμένη και συνειδητή αντίθεση.

Γι' αυτό η εργοδοτική-κυβερνητική προσπάθεια χτυπήματος του αγώνα και διάλυσης του σωματείου των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν πρέπει να περάσει.

• Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία
• Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»
• Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία από το εργοστάσιο
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!
• Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21) και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 7μμ

και τη

ΒΡΑΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, 6μμ

Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apotispithastifloga.wordpress.com/202…


Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στηρίζουμε τον αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας, συνδιοργανώνουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι που οργανώνεται για το Σάββατο 8 Οκτώβρη 18:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς.

Χέρι-Χέρι και πιασμένοι αλυσίδες να στηρίξουμε υλικά τον αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην Πανελλαδική Ταξική Αλληλεγγύη που ξεσπάει και στέκεται στο πλευρό τους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνας την Δευτέρα 10/10 στις 19 00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με ψηλά τις κόκκινες σημαίες να αναδείξουμε ακόμη πιο πλατιά τον δίκαιο ταξικό αγώνα τους, να απαιτήσουμε να ανακληθούν οι απολύσεις και να είναι νικηφόρα η έκβαση της πάλης τους.

https://www.facebook.com/events/1186880115508…

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ- ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ- ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…