Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00

Live & DJ set οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της συντρόφισσας Ε.Β.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: NOVEL 729/ XARA/ IZW/ MAZE/ ARIA/ ADA X KAZAL/ KΞ /LUNAR X APO/ ESMERALDA X KENY DREADFUL/ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ DJ SET

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΑΡΞΗ: 19:00

Το βράδυ, στις 09/03/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, είδαμε και ζήσαμε εξεγερτικές στιγμές. Χιλιάδες κόσμος βγήκε να διαδηλώσει ενάντια στην αστυνομική βία, με αφορμή τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη την προηγούμενη μέρα. Η Αστυνομία είχε κατέβει με φανερά εχθρικές και εκδικητικές διαθέσεις, μοιράζοντας ξύλο και πλαστές κατηγορίες σε όποιον βρισκόταν στον δρόμο τους.
Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια την ώρα που η 18χρονη Ε.Β. και οι φίλες της έψαχναν τρόπο να διαφύγουν από το πογκρόμ εκδίκησης, η ομάδα ΔΡΑΣΗ τους επιτέθηκε. Εκείνες στον πανικό και στην προσπάθεια να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, τρέξανε προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η αστυνομία είχε περικυκλώσει τις φίλες της και άλλη μία άγνωστη σε αυτές ομάδα ατόμων, σε αυλή πολυκατοικίας. Εισέβαλαν,έριξαν ευθείες βολές κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί ως όμηροι στα χέρια τους. Η Ε.Β. έσπευσε στο σημείο και αντέδρασε στον ξυλοδαρμό αβοήθητου ατόμου με το σώμα της.
Η απάντηση ήταν σωματική και ψυχολογική βία, σεξουαλική παρενόχληση, σύλληψη, άρνηση της υποχρεωτικής ιατρικής περίθαλψης σε εμφανή σοβαρά τραυματισμένους συλληφθέντες, ψεύτικες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, κράτηση 4 ημερών στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και περιοριστικά μέτρα.
Μετά τα βασανιστήρια στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, τις επόμενες ημέρες, λάβαν χώρα συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια στους ορόφους της ΓΑΔΑ.
Στις 13/03/2021 παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και στην ανακρίτρια, οι οποίοι τις επέβαλαν 3 περιοριστικά μέτρα:
α) την εμφάνιση της 2 φορές το μήνα στο τοπικό Α.Τ.
β) απογόρευση εξόδου από την χώρα.
γ) απογευρεση συμμετοχής σε διαμαρτυρία εν στάση και εν κινήσει. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η διάταξη της υποχρεωτικής λήψης γενετικού υλικού DNA.
Η Ε.Β στις 14 Οκτωβρίου του 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών θα έρθει αντιμέτωπη με μια μεγάλη δίκη, σηκώνοντας το βάρος των κατηγοριών που της έχουν προσάψει (έκρηξη κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου σε άνθρωπο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κ.α.) .
ΚΑΝΕΝ@ ΜΟΝΟ

πηγή : https://www.facebook.com/events/s/live-οικονο…