Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 21.30

Πάρτυ οικ. ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της επιζώσας του βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της επιζώσας του βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας. Μετά την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία (συγκέντρωση 18.30 Ομόνοια - 19.30 πορεία)

Η 19χρονη επιζώσα αδερφής μας βρήκε το θάρρος να καταγγείλει, τώρα εμείς θα σταθούμε πλάι της. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα επιζώντα έμφυλης βίας δε χαίρουν καμίας μέριμνας από το κράτος και καλούνται να καλύψουν μόνα τους όλα τους τα έξοδα.

Εμείς δείχνουμε ταξική και φεμινιστική αλληλεγγύη και στεκόμαστε δίπλα σε όσα το έχουν ανάγκη, ώστε το κόστος των δικαστικών εξόδων να μην σταθεί εμπόδιο στο δρόμο για (έστω κι μικρή) δικαστική δικαίωση, στην πορεία για την ανακούφιση από το τραύμα της έμφυλης βίας.

Το κράτος προωθεί και συγκαλύπτει τους θύτες με εξουσία, χρήματα και στην προκειμένη τα δικά του παιδιά. Η κυβέρνηση (τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες) σφυρίζει αδιάφορα που ένα αστυνομικό τμήμα της χώρας καταγγέλεται συνεχώς για αυθαιρεσία, βασανισμούς ακόμη και δολοφονίες ιδιαίτερα μεταναστ(ρι)ων και θηλυκότητων.

25 Νοεμβρη μετά την πορεία (γύρω στις 21.30), στη Λοκομοτιβα (Μποταση 7, Εξάρχεια), τη μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, που για εμάς είναι μια μέρα ενάντια στην έμφυλη βία σε όλες τις μορφές, μια μέρα ενάντια στην βία όχι μόνο απέναντι στις γυναίκες με τη βιολογική έννοια του όρου, αλλά σε όλα τα θηλυκά σώματα που δέχονται τη βία και την καταπίεση της πατριαρχίας, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στ@ αδελφ@ μας.

Να γίνουμε μια αγκαλιά αλληλεγγύης και αγώνα για τα επιζώντα.

Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο.

πηγή : https://www.facebook.com/events/9809084827531…