Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 15.00

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Συνέλευση το Σάββατο 26/11, στις 15:00, στο μπασκετάκι του Λόφου Στρέφη

Για να συζητήσουμε για την υπεράσπιση του Λόφου, της γειτονιάς και των ελεύθερων, δημόσιων χώρων.

Για να σταματήσουμε τη λεηλασία του Λόφου από τον Δήμο Αθηναίων, την Prodea Investments και τους αδίστακτους εργολάβους της.

Και στις 18:00, συμμετέχουμε στην πορεία από το Μουσείο:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση συνεχίζει να χτυπά την πολύπαθη γειτονιά των Εξαρχείων με όπλα την τουριστικοποίηση, τις ανατιμήσεις των αξιών γης και τις αστικές αναπλάσεις.Έτσι, μετά την περίφραξη της πλατείας Εξαρχείων στις 9 Αυγούστου για τη δημιουργία εργοταξίου ΜΕΤΡΟ, σειρά είχε ο Λόφος Στρέφη να γνωρίσει τις λαμαρίνες και την καθημερινή αστυνομοκρατία.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου λίγο πριν τις 7 το πρωί, εργάτες της ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ (θυγατρική της ΑΚΤΩΡ, που έχει αναλάβει την υπεργολαβία των έργων από τη PRODEA) μπήκαν στο Λόφο Στρέφη για να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης-έκτρωμα με τη καθιερωμένη πλέον συνοδεία κάθε λογής μπάτσων. Μιας ανάπλασης που εκτός από τις συνέπειες μετά την ολοκλήρωσή της, θα μας στερήσει τον Λόφο τα 2 επόμενα χρόνια.

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί είναι συγκεκριμένη: η αστυνομία στα Εξάρχεια δρα ως ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και δρα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.

Η νέα κατάσταση που προσπαθεί η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη να επιβάλουν στα Εξάρχεια, είναι βγαλμένη από τα στρατιωτικά εγχειρίδια των δυνάμεων κατοχής σε εμπόλεμες περιοχές. Στον Λόφο Στρέφη αυτό μεταφράζεται σε καθημερινό face control, τραμπουκισμούς, αποκλεισμό εισόδων, απαγόρευση πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, μπλόκα σε δρόμους, απειλές, αναίτιες προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις, τρομοκράτηση παιδιών, γονέων και δασκάλων του κοντινού σχολείου.

Στόχος, να καμφθούν οι αντιστάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στα έργα που καταστρέφουν τη γειτονιά, να εξωθηθούν σε άλλες περιοχές όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ενοίκια που έχουν απογειωθεί και όσοι δεν έχουν τις αντοχές να ανταπεξέλθουν στην εμπόλεμη συνθήκη που δημιουργεί η αστυνομία υπό τις εντολές του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.

Είναι ολοφάνερο πλέον: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Κι όμως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε κόντρα στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση και να παλεύουμε για να παραμείνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά αγώνα και αμφισβήτησης.

Απέναντι στην πολιτική απονέκρωση όπου το λόγο για τη γειτονιά θα τον έχουν μονάχα οι επενδυτές, οι εργολάβοι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε το λόγο να τον έχουμε εμείς: οι κάτοικοι, όσα δουλεύουμε, κοινωνικοποιούμαστε και πολιτικοποιούμαστε εδώ..

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε την πορεία το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 18:00 (συγκέντρωση στο Μουσείο)

ΠΛΑΤΕΙΑ - ΣΤΡΕΦΗΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89295/