Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση Μνήμης και Αγώνα

Στον δρόμο του Δεκέμβρη

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα:

Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Ιώαννινα, 18:00 Ακαδημία

Αγώνας παντού ενάντια σε Φτώχεια, Καταστολή, Πόλεμο, Πολιτική σήψη

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος από τους ειδικούς φρουρούς Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη (σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι). Η δολοφονία ξεχείλισε το ποτήρι: παρόλα τα ψέματα, λασπολογίες και συκοφαντίες των ΜΜΕ, πυροδοτήθηκε μια νεολαιίστικη εξέγερση, με βαθύτερες αιτίες την φτώχεια, ανεργία, κοινωνική περιθωριοποίηση, την χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Ήταν προάγγελος του «κοινωνικού πολέμου» 2010-12.

Μετά από 14 χρόνια, τα ίδια κοινωνικά προβλήματα έχουν οξυνθεί σε ακραίο βαθμό. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία μπαίνουμε σε έναν από τους σκληρότερους χειμώνες των τελευταίων χρόνων. Καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά την κρίση: τεράστια ακρίβεια και φτώχεια, μισθοί-φιλοδωρήματα και συντάξεις που δεν φτάνουν ως τα μέσα του μήνα! Τρόφιμα, θέρμανση, νοίκι, μετακινήσεις κ.λπ. γίνονται απλησίαστα, σαν είδη πολυτελείας. Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία (αλλά και Κίνα) λίγο θέλει να ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, απειλώντας με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυροδότηση νέων μετώπων ή ανεξέλεγκτη κλιμάκωση (ή και χρήση πυρηνικών). Η απειλή του πολέμου μεταφέρεται στη γειτονιά μας, με τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία να οξύνεται επικίνδυνα και τις δύο κυβερνήσεις να συνεχίζουν τις προκλήσεις.

Η αγανάκτηση ενάντια στον Μητσοτάκη και την κλίκα του μεγαλώνει - για την εξοργιστική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» και την ακραία ταξική πολιτική τους. Για τα αναρίθμητα σκάνδαλα, τις ανοιχτές δοσοληψίες με μεγαλοεπιχειρηματίες και πλούσιους, την επικίνδυνη παρακολούθηση των πάντων με υποκλοπές χωρίς όριο. Με αρπακτικότητα και κυνισμό λένε: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Στηριζόμενοι μόνο σε ΜΜΕξαπάτησης, ελίτ και ιμπεριαλιστές, σάπιοι, απομονωμένοι αλλά επικίνδυνοι, ποντάρουν στην πολιτική έντασης και καταστολής για να μείνουν στην εξουσία. Στόχος τους είναι να τσακίσουν, να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και τους αγωνιστές του. Ατιμωρησία για κάθε «δικό τους» (Λιγνάδης, Novartis, Siemens…), ΜΑΤ, ξύλο, δακρυγόνα σε φοιτητές, απεργούς, διαδηλωτές. Λαίλαπα μέτρων που καταστρέφουν τα τελευταία δικαιώματα και κατακτήσεις στην εργασία, υγεία, παιδεία κ.λπ. (νόμοι Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.ά.).

Νεολαία και εργαζόμενοι πρέπει να τιμήσουμε αγωνιστικά τον Δεκέμβρη του 2008, ανοίγοντας δρόμο για μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Ορμώμενοι από την επιτυχημένη γενική απεργία στις 9/11 και τις μαζικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, να προτάξουμε έναν αγώνα διαρκείας, μια νέα εξέγερση ενάντια στην κλίκα Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό. Ενάντια στην κάλπικη «προοδευτική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ψηφίσει και εφαρμόσει δεκάδες μνημονιακά μέτρα, αλλά και στην υποταγμένη και ηττοπαθή πολιτική του ΚΚΕ: μόνη τους έγνοια, είναι η εκλογική τους ενίσχυση. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους και νέους στην Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία κ.ά.) και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνά τους. Με συντονιστικά, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές, καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις. Μέχρι τη συνολική ανατροπή, την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων - για την εφαρμογή ενός Προγράμματος Σωτηρίας, στον δρόμο της μόνης λύσης, του Σοσιαλισμού.

Θα νικήσουμε - ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

· Κάτω η Ακρίβεια και η Φτώχεια. ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση ΦΠΑ - Μείωση τιμών στα βασικά αγαθά. Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις.

· Κάτω τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια- Κατάργησή του εργατοκτόνου ν. Χατζηδάκη. Διαγραφή του Χρέους. Βαριά φορολογία σε κέρδη - πλούσιους. Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

· ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ σε Εξοπλισμούς και Πυρηνικά. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ.

· Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία. Πίσω στη φυλακή οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αφοπλισμός της αστυνομίας - Διάλυση των ειδικών σωμάτων (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ κ.λπ.)

· Σε Ελλάδα και Τουρκία: Κοινός αγώνας - Διεθνισμός των λαών ενάντια στον πόλεμο

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18135


1 2 3

Κάλεσμα σε πορεία 6ης Δεκέμβρη

Ο Δεκέμβρης είναι επίκαιρος γιατί έθεσε υπό αμφισβήτηση τους θεσμούς που συγκροτούν την κοινωνία μας και την υποτάσσουν, εξαθλιώνοντάς την και μετατρέποντάς την σε έναν ωκεανό από απομονωμένα άτομα που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα χωρίς καμία προοπτική. Ο Δεκέμβρης ισοπέδωσε, έστω και προσωρινά, τη βιτρίνα του εμπορεύματος και της στείρας κατανάλωσης, έδωσε φωνή και ορατότητα στους αποκλεισμένους, γελοιοποίησε την εξουσία και δημιούργησε εφιάλτες στα ένστολα καθάρματα, στους βασανιστές των αδύναμων. Ο Δεκέμβρης σημάδεψε μια γενιά και οριστικοποίησε την ήττα των πρωτοποριών και των ηγεμονιών εντός των κινημάτων.

post image

ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Καμία κοινωνία, ποτέ στην ιστορία, δεν μπόρεσε να βγει από το βούρκο της εξαθλίωσης και της καταπίεσης χωρίς το όπλο της εξέγερσης. Στην Ελλάδα του σήμερα, η εξαθλίωση και η καταπίεση είναι ο κανόνας. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει στα σοβαρά για δημοκρατία όταν ο έλεγχος της κοινωνίας είναι ασφυκτικός από τους μηχανισμούς του Κράτους. Παρακολουθήσεις, κατάργηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα, ακραία βία από τους μπάτσους προς όποιον αντιμιλά ή διαμαρτύρεται, εκκενώσεις καταλήψεων, παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και δολοφονίες στο Αιγαίο και στον Έβρο, συγκάλυψη σκανδάλων φιλικών προς την εξουσία προσώπων κι όλα αυτά πασπαλισμένα με μπόλικο ρατσισμό, εθνικισμό κι επίκληση στα πιο συντηρητικά και φοβικά ένστικτα της κοινωνίας. Για να πιστέψει ο μέσος άνθρωπος ότι για την εξαθλίωσή του φταίνε όσοι διαμαρτύρονται, φταίνε οι μετανάστες, φταίνε τα απελευθερωμένα ήθη, φταίει κάθε τι διαφορετικό. Ε, λοιπόν, για την εξαθλίωσή μας φταίει η εξουσία. Για την εξαθλίωσή μας φταίει ο κοινωνικός εκφασισμός που στρέφει τους κοινωνικά και ταξικά κατώτερους τον έναν απέναντι στον άλλον. Για την εξαθλίωσή μας φταίνε οι μπάτσοι, φταίνε οι τράπεζες που μας παίρνουν τα σπίτια, φταίει το κράτος που αφαιρεί τις ανάσες ελευθερίας που έχουμε κατακτήσει, φταίει η ελεύθερη αγορά και το ιδιωτικό κεφάλαιο που αρπάζουν τον κοινωνικό πλούτο. Ο Δεκέμβρης είναι επίκαιρος γιατί έθεσε υπό αμφισβήτηση τους θεσμούς που συγκροτούν την κοινωνία μας και την υποτάσσουν, εξαθλιώνοντάς την και μετατρέποντάς την σε έναν ωκεανό από απομονωμένα άτομα που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα χωρίς καμία προοπτική. Ο Δεκέμβρης ισοπέδωσε, έστω και προσωρινά, τη βιτρίνα του εμπορεύματος και της στείρας κατανάλωσης, έδωσε φωνή και ορατότητα στους αποκλεισμένους, γελοιοποίησε την εξουσία και δημιούργησε εφιάλτες στα ένστολα καθάρματα, στους βασανιστές των αδύναμων. Ο Δεκέμβρης σημάδεψε μια γενιά και οριστικοποίησε την ήττα των πρωτοποριών και των ηγεμονιών εντός των κινημάτων. Δεν αρκούμαστε μόνο στο να θυμόμαστε και να τιμούμε τον Δεκέμβρη, δεν θέλουμε άλλες ημερομηνίες - ορόσημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τις νέες εξεγέρσεις, για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που μας στερεί η εξουσία. Θέλουμε μία ζωή που να είναι άξια να βιωθεί.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7μμ στον ΕΚΧ Αλιμούρα)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622227/


1 2 3

«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ» ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Η εξέγερση του 2008 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Ακολούθησε τις μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του 2006-7, όπου το φοιτητικό κίνημα αντιστάθηκε στον τότε νόμο πλαίσιο και έδωσε μάχη ενάντια στην κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα και την εντατικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Αφορμή αυτής της εξέγερσης αποτέλεσε η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος έχει πλέον αποφυλακιστεί. Με την γνωστοποίηση της είδησης συγκρούσεις και μάχες με την ΕΛ.ΑΣ. ξέσπασαν αυθόρμητα σε όλη την ελληνική επικράτεια, τράπεζες και καταστήματα καταστράφηκαν, ενώ η χώρα επί έναν μήνα "χόρευε" στις ζεστές φλόγες της εξέγερσης. Παρόλο που εκείνη την περίοδο γενικεύτηκε ένα αναμενόμενο αντιμπατσικό αίσθημα, το οποίο κλιμακώνεται χρόνο με το χρόνο, στην πραγματικότητα η 6η Δεκέμβρη αποτέλεσε ένα ξέσπασμα της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στην κανονικότητα, την επίπλαστη ευημερία και τις κρατικές προσταγές. Η περίοδος της καραντίνας με την γενικευμένη αστυνόμευση και επιτήρηση, με την περαιτέρω ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και την κρατική καταστολή να μην περιορίζεται πουθενά μεγάλωσε το μίσος για τους μπάτσους και τους εντολείς τους. Στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης το κράτος αναβάθμισε το οπλοστάσιο του και εφάρμοσε νέα εργαλεία καταστολής και επιτήρησης πλήθους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει μία στροφή στην συντηρητικοποίηση, τον εκφασισμό της κοινωνίας και την διάρρηξη των κοινωνικών σχέσεων. Η κρατική επίθεση γενικεύεται με την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την ιδιωτικοποίηση της υγείας, με τον εξευγενισμό και την ανάπλαση περιοχών και με τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις εκκενώσεις καταλήψεων να πληθαίνουν. Το νομικό πλαίσιο μάλιστα στο οποίο συμβαίνουν όλα αυτά πλέον έχει αναβαθμιστεί ώστε να είναι πιο εύκολη η φυλάκιση των αγωνιστών. Οι προαναφερθείσες κρατικές κινήσεις και η κανονικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας έχουν δώσει τον χώρο στους μπάτσους να αυθαιρετούν ακόμα πιο ανοιχτά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δράση τους στο Α.Π.Θ., όπου παραλίγο να υπάρξει νεκρός φοιτητής κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων, οι κρατικές δολοφονίες των, Ζακ, Νίκου Σαμπάνη και Βασίλη Μάγγου και η κατάσταση εντός του Α.Τ. Ομόνοιας, όπου καθημερινά συμβαίνουν βασανιστήρια κυρίως προς μεταναστά, τα οποία συγκαλύπτονται, με αποκορύφωμα τον βιασμό μιας 19χρονης εντός του τμήματος. Τα παραπάνω δεν αποτελούν τυχαίες συγκυρίες, είναι η συνέχεια της καπιταλιστικής κρατικής μηχανής που πλέον ο κύριος χαρακτήρας της είναι η διαχείριση επίπλαστων κρίσεων.

Ο νέος χαρακτήρας του κράτους επικεντρώνεται στην επιτήρηση και την ασφάλεια, ενισχύει τα σώματα ασφαλείας είτε με ανθρώπινο δυναμικό είτε με εξοπλιστικές αναβαθμίσεις, ενώ εντείνει τον κλοιό της επιτήρησης με κάμερες face-control, ηλεκτρονικά μητρώα εργαζομένων και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σε συλλόγους και σωματεία. Σε μία κοινωνία που όλο και περισσότερο θυμίζει φυλακή, η πρόσφατη τροποποίηση του σωφρονιστικού κώδικα στοχεύει την περαιτέρω καταστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων, οι οποίοι αντιδρούν με κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης. Κύρια απόρροια της συγκεκριμένης διακυβέρνησης είναι η στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών και η γενίκευση της βίας προς τα καταπιεσμένα. Αποτέλεσμα αυτής της βίας είναι τα όλο και περισσότερα δολοφονημένα στους δρόμους των πόλεων, στον φράχτη του Έβρου και στις θάλασσες του Αιγαίου. Σε διεθνές επίπεδο, χαρακτηριστικό παράδειγμα της όξυνσης της καταστολής αποτελεί η διαχείριση του Ιρανικού κράτους ως προς την εξελισσόμενη εξέγερση, με τον αριθμό των νεκρών να μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Στόχος είναι η διαιώνιση του καταπιεστικού συστήματος κυριαρχίας που έχει στα χέρια του εργαλεία όπως η πατριαρχία και ο ρατσισμός το οποίο πέφτωντας στις ολοένα και αυξανόμενες αντιφάσεις του, δημιουργεί υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις που τα κράτη διαχειρίζονται με μοναδικό και απαράβατο κανόνα την αύξηση της συσσώρευσης του πλούτου.

Η εξέγερση του 08 ανέδειξε ότι οι αγώνες μας μπορούν να είναι αδιαμεσολάβητοι και ακηδεμόνευτοι. Το κράτος δεν είναι άτρωτο, μπορούμε να εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία του και κάθε κανονικότητα μπορεί να καταρρεύσει. Παρόλο που οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι ίδιες στο σήμερα, οι λόγοι για να κατέβουμε στους δρόμους είναι ακόμα εκεί. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θέλουν να διαμορφώσουν το νέο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι μια διαδικασία που τρέχει από τότε μέχρι σήμερα. Ο μόνος τρόπος απώθησης αυτής της πραγματικότητας και δημιουργίας μιας νέας είναι οι πολύμορφοι αγώνες των από τα κάτω. Δημιουργούμε νέα πεδία σύγκρουσης με την εξουσία που πηγάζουν από τα θέλω και τις ανάγκες των καταπιεσμένων για την αναζωπύρωση της φλόγας των εξεγέρσεων μέχρι την καταστροφή των συστημάτων εξουσίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκεμβρίου 15h