Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

Kάλεσμα για τη δημιουργία λαϊκής επιτροπής στην γειτονιά του Γκύζη - Πολυγώνου

Kάλεσμα για τη δημιουργία λαϊκής επιτροπής στην γειτονιά του Γκύζη - Πολυγώνου απέναντι στη φτώχεια, την ακρίβεια και την εξαθλίωση

Ο χειμώνας είναι βαρύς. Το σύστημα τους βρίσκεται σε κρίση και η κυβέρνηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου προχωρεί σε συντριπτική επίθεση απέναντί μας.

Τα μέτρα ανακούφισης είναι ψίχουλα μπροστά στο ξεκοκάλισμα του μισθού μας, οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας πλουτίζουν πάνω στην πλάτη μας, οδηγούμαστε βήμα-βήμα στην εξαθλίωση.

Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας αμφισβητείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, το μέλλον των παιδιών μας, η επιβίωση μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κοράκια-τραπεζίτες-μπάτσοι εισβάλλουν στα σπίτια μας με σκοπό να μας τα κλέψουν, την ίδια στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε κόμματα-επιχειρήσεις και αφεντικά.

Όμως υπάρχει ελπίδα… Η μαζική-δυναμική συγκέντρωση και διαδήλωση έξω από το σπίτι της κυρίας Ιωάννας Κολοβού, απέδειξε πως το λαϊκό κίνημα, οι εργάτες/τριες, οι κάτοικοι, κάθε φτωχός και φτωχή, νέος και νέα, μπορούν να νικούν.

Έχουμε καθήκον να μην σκύψουμε το κεφάλι. Έχουμε καθήκον να νικήσουμε το σύστημα τους για να κερδίσουμε ζωή με αξιοπρέπεια.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης μας, τον κοινό βηματισμό των εργατών-εργατριών, κάθε νέου και νέας, κάθε κατοίκου και μετανάστη-μετανάστριας της περιοχής του Γκύζη-Πολυγώνου.

Για να μην πεινάσουμε πρέπει να οργανωθούμε. Για να μην παγώσουμε πρέπει να αντισταθούμε.

Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» με την μικρή πορεία που έχουμε μέσα στην γειτονιά μας όπου στεγάζουμε την πολιτική μας παρέμβαση, σας καλούμε όλους και όλες να συγκροτήσουμε λαϊκή επιτροπή απέναντι στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την ακρίβεια.

Να οργανωθούμε απέναντι στις εξώσεις, στις διακοπές ρεύματος, να χτίσουμε τείχος λαϊκής και ταξικής αλληλεγγύης αναμεταξύ μας, να πιαστούμε αλυσίδες και να γίνουμε μια γροθιά.

Να οργανωθούμε απέναντι στα κοράκια και τους μπάτσους προστάτες τους, να παλέψουμε για το δικαίωμα στο ρεύμα, την στέγη, την τροφή, την δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Σας καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 10 Δεκέμβρη στις 6μμ στον Πολιτικό μας Χώρο (Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου στο Γκύζη) για να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας προβληματίζουν και να βρούμε μια λύση, για να στήσουμε τα δικά μας αναχώματα απέναντι στην επίθεση συστήματος-κυβέρνησης.

Να μην λείψει κανείς και καμία…

Γιατί μόνο ενωμένοι και ενωμένες μπορούμε να γίνουμε ο εφιάλτης τους και να προστατέψουμε την ζωή και την αξιοπρέπεια μας…

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/events/8384479610619…