Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

Συνέχεια της ανοιχτής συνέλευσης για την δολοφονική επίθεση του Κώστα Φραγκούλη

Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη θα βρει η σφαίρα μπάτσου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τον Κώστα τον καταδίωξε ομάδα ΔΙΑΣ, επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει για τα 20€ βενζίνης που έβαλε. Ο Κώστας πυροβολήθηκε γιατί ήταν Ρομ. Η ελληνική αστυνομία για ακόμα μία φορά φυσικός αυτουργός. Ώρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει 600 ευρώ bonus σε όλους τους ένστολους της χώρας κλείνοντας το μάτι στον μπάτσο πίσω από τον πυροβολισμό του Κώστα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μπάτσοι είναι ελεύθεροι να πυροβολούν για να σκοτώσουν."Αντανακλαστικά" τα μέσα της κυρίαρχης προπαγάνδας αφηγούνται για ακόμη μια φορά το ίδιο παραμύθι περί "ανταλλαγής πυροβολισμών" και "απόπειρας εμβολισμού", θυμίζοντάς μας την αναπάντητη δολοφονία με 38 σφαίρες του Νίκου Σαμπάνη, έναν χρόνο πριν, και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που έδωσαν την πολιτική κάλυψη στους ένστολους δολοφόνους.

Σε μία συνθήκη όπου οι τιμές των εμπορευμάτων είναι απλησίαστες για το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνικής βάσης, τα καθημερινά έξοδα βαραίνουν όλο και περισσότερο τις πλάτες των καταπιεσμένων.Το εργαλείο της αυτομείωσης και της απαλλοτρίωσης αποτελεί μονόδρομο. Ο Κώστας Φραγκούλης επέλεξε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του. Η πηγαία αυτή αμφισβήτηση όπλισε το χέρι του μπάτσου.Ο ρατσισμός και η αφήγηση ότι κάποιες ζωές μετράνε λιγότερο, ότι είναι αναλώσιμες τράβηξαν τη σκανδάλη. Ως νέος σερίφης στο όνομα της νομιμότητας και της εθνικής καθαρότητας ο μπάτσος δε δίστασε να πυροβολήσει στο κεφάλι τον 16χρονο.

Το δόγμα "τάξη και ασφάλεια" όπλισε το όπλο του μπάτσου. Ο ρατσισμός και η ιδιοκτησία για ακόμη μία φορά, τράβηξαν τη σκανδάλη. Η σιωπή και η ανοχή μας θα ξαναγεμίσουν τον γεμιστήρα τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του. Οδοφράγματα και συγκρούσεις ξεσπούν διαρκώς σε Μενίδι, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Μεσσηνία και Πάτρα.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 2 δημοσιευμένες δολοφονικές επιθέσεις μπάτσων σε Ρομ, μία δολοφονία 16χρονου μαθητή από διερχόμενο περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, έναν ομαδικό βιασμό από ένστολα σκουπίδια στο Α.Τ. Ομόνοιας, μπάτσους μαστρωπούς (βλ. Ηλιούπολη) και η λίστα δεν έχει τέλος.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, εξώσεις πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΣΥ, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, εμπαιγμό της κοινωνικής βάσης με νοικοκυρεμένα καλάθια super market και συμβουλές από "ειδικούς" για το πώς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 4 εκκενώσεις, έναν στρατιωτικό σχεδιασμό για τη γειτονιά των Εξαρχείων, εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες/μετανάστριες στα σύνορα.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 7 νέους πολιτικούς κρατούμενος, 12 απεργίες πείνας και έναν νέο σωφρονιστικό κώδικα ταφόπλακα για τα "δικαιώματα" των κρατουμένων.

Το κράτος επιτίθεται στην κοινωνική βάση με όλα του τα όπλα.Θα μας βρει απέναντί του.

Συνέχεια της ανοιχτής συνέλευσης για την δολοφονική επίθεση του Κώστα Φραγκούλη Πέμπτη 18:00 στην ΑΣΟΕΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622420/