Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου

Πάτρα - Συνέλευση & συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου Απεργία πείνας & δίψας από 19.12

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 26/12, στις 18:00, στην Κατάληψη Παραρτήματος

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Τρίτη 27/12, στις 11:30, στην κατάληψη Παραρτήματος

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, μετάγεται βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας χωρίς να του επισημανθεί κανένας λόγος. Την επόμενη μέρα στις 20 του μήνα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρους της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιας επίσκεψης που τη συνόδευσε χολιγουντιανού σκηνικού έφοδος μπάτσων των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών τις προηγούμενες μέρες και πλήθος δημοσιογραφικών καμερών ανήμερα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τη μιντιακή φιέστα του κράτους στις φυλακές ο σύντροφος βρίσκεται εκδικητικά μεταγόμενος στις φυλακές Νιγρίτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη γνωστοποίηση της μεταγωγής του και την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί της 22/12, πραγματοποιείται άλλη μία εκδικητική μεταγωγή, του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη, που απήχθη από την Έ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. Μια παράτυπη μεταγωγή που αποτελεί άλλο ένα στιγμιότυπο του κρατικού ρεβανσισμού καθώς η αιτία είναι η συμμετοχή του συντρόφου στις κοινοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στοχεύει και στο να του δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην επικοινωνία με τη δικηγόρο του και την οικογένεια του.

Έπειτα από πληροφορίες την 25/12, έχει βγει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση, βέβαια όλο αυτό είναι προφορικό. Οι γιατροί το έχουν δεχτεί αν ο απεργός πέσει σε κώμα. Αυτό αποτελεί βασανιστήριο και για ότι συμβεί στον σύτνροφό μας, γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

Η εκδικητική μεταχείριση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας από την εξουσία είναι συνεχής και ποτέ τυχαία. Σε μια χρονική συγκυρία που το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στους "από τα κάτω" της κοινωνίας, εντείνοντας περισσότερο την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευσή τους για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η καταστολή πρέπει να υπερισχύσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Φτώχεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους ανθρώπους της τάξης μας την ώρα που τα αφεντικά πλουτίζουν μέσω της ακρίβειας, τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα ανθρώπων της εξουσίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ο φυσικός κόσμος καταστρέφεται καθημερινά, τα εργατικά κεκτημένα ξηλώνονται και τόσα άλλα. Όλα τούτα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτει η καπιταλιστική πραγματικότητα εν καιρώ διαρκούς κρίσης και η καταστολή έχει ως αποστολή να διαφυλάξει την αποδοχή του διαρκούς κοινωνικού ευτελισμού. Να διασφαλίσει ότι η οργή μας δε θα γίνει αγώνας να τους σαρώσει.

Σε αυτή την πραγματικότητα το ελληνικό κράτος επιχειρεί να περάσει ένα από τα πιο ζοφερά νομοθετικά πλαίσια που αφορά τις φυλακές και τους/τις κρατούμενους/ες. Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή-κατάργηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδειες μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο/η κρατούμενος/η ώστε να χορηγηθεί, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την αύξηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη στα ζητήματα των φυλακών φέρνοντας και επισήμως την αστυνομία στην καθημερινή ζωή των κρατουμένων. Ένας Σωφρονιστικός Κώδικας που θάβει στην κυριολεξία ζωντανούς τους/τις κρατούμενους/ες, φέρνοντας τους/τις αντιμέτωπους/ες με περαιτέρω καταστολή και περιστολή θεμελιακών ακόμα και για τον αστικό κόσμο δικαιωμάτων τους.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα ως μια έκφανση από τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας μέσα στον καπιταλισμό. Μιας υποτίμησης που με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους θα αφήνει τους/τις φτωχούς/ές να εξαθλιώνονται, να φυλακίζονται επ' αόριστον αν τύχει να κλέψουν για να ζήσουν ή αγωνιστούν για να καλυτερεύσουν τις ζωές τους, να γίνονται γρανάζια στη καπιταλιστική μηχανή, την ώρα που οι γόνοι των αφεντικών, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μεγαλοδικηγόροι και όλα τα παιδιά της εξουσίας θα μπορούν να σκοτώνουν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται ελεύθερα χωρίς καμία αντίσταση. Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη βρισκόμαστε στο πλευρό των κρατουμένων και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, βρισκόμαστε στο πλάι του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου που διεξάγει απεργία πείνας και δίψας για να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ορθώνοντας το ανάστημά του στην κρατική εκδικητικότητα. Γιατί μέσα από την αλληλεγγύη και τον αγώνα δομούμε σχέσεις που θα καταστρέψουν τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης του θανάτου, της πατριαρχίας, της φτώχειας και των πολέμων και θα οικοδομήσουν τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

που βρίσκονται στην 77η μέρα απεργίας πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ.ΔΑΣΚΑΛΑ

που ξεκίνησαν απεργία πείνας για την επιστροφή των Θ.Χ. και Κ.Δ. στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Αναρχικές / Αναρχικοί

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622804/